Liga prvaka, završnica, osmina finala, 16.03.2011, 20:45 h
Chelsea
Chelsea 0:0 København
København

Bez golova na Stamford Bridgeu

Marin Pintur • srijeda, 16.03.2011.
Bez golova na Stamford Bridgeu
Foto: EPA

Iako se očekivala nova pobjeda Chelseaja, Kopenhagen se predstavio dopadljivom igrom, te zasluženo ostao neporažen u Londonu...

CHELSEA - Kopenhagen 0:0 (0:0)

London, Stamford Bridge

Sudac: Svein Oddvar Moen

Strijelci: - / -

Chelsea: Čech - Bosingwa, Ivanović, Terry, A. Cole - Ramires, Mikkel (Essien 84'), Lampard, Žirkov (Malouda 75') - Anelka (Torres 68'), Drogba; trener: Carlo Ancelotti

Kobenhavn: Wiland - Wendt, Zanka, Antonsson, P. Bengtsson (Zohore 61') - Bolanos (Kristensen 90'), Claudemir, Kvist, Vingaard (Santin 74') - Gronkjaer, N'Doye; trener: Stale Solbakken

Carlo Ancelotti se u susretu protiv Kopenhagena odlučio za napadački dvojac Drogba - Anelka, dok je na klupi ostao Fernando Torres koji nikako da ulovi željenu formu otkad je pojačao Chelsea. S druge strane, glavni adut gostiju je bio Jesper Gronkjaer, bivši igrač Chelseaja. Danci su pod vodstvom trenera Solbakkena od samog otvaranja susreta pokazali da su se došli nadigravati na Stamford Bridge.

Prvi su zaprijetili domaći, preko Didiera Drogbe u 12. minuti. Pokušao je Drogba udarcem s oko 25 metara, međutim ravno u vratara Kopenhagena. Šest minuta kasnije, veliku je prigodu za vodstvo propustio Zhirkov. Drogba je proigrao Anelku koji je odlično proslijedio za Zhirkova, ali Rus je bio neprecizan, te pucao preko gola.

U 26. minuti goste su milimetri dijelili od vodećeg pogotka. Slobodan udarac s dvadesetak metara je izveo Senegalac N'Doye i pogodio vratnicu. Da je bilo malo više sreće za Kopenhagen, mogao se ovaj dvoboj vrlo zakomplicirati. Još se jednom u prilici našao Zhirkov, no i u 33. minuti nije imao sreće. Prvo poluvrijeme je zaključeno pokušajem Anelke, ali je vratar Wiland bio uspješniji.

Priliku da uništi i ono malo nade gostiju je propustio Drogba u trećoj minuti nastavka. Nakon dobre asistencije Bosingwe, reprezentativac Obale Bjelokosti je s ruba kaznenog prostora pucao pored vratiju. Nogometaši Carla Ancelottija su bolje otvorili nastavak, kontrolirali igru, te stvarali prilike i poluprilike, međutim nisu uspjeli doći do zgoditka.

Kobenhavn je uglavnom pokušavao preko svojeg danas najopasnijeg igrača, N'Doyea, no obrana domaćih je bila na visokom nivou. Fernando Torres je u 68. minuti zamijenio Anelku i već u sljedećem napadu zamalo poentirao. Iskoristio je grešku gostujuće obrane, ali nije bio dovoljno precizan za svoj prvi pogodak u plavom dresu.

Do kraja utakmice nije bilo većih prigoda. Može se zaključiti da su s večerašnjim rezultatom vjerojatno svi zadovoljni. Chelsea je rutinski, bez primljenog pogotka, ostvario plasman među osam najboljih, a gosti su ostali neporaženi na Stamford Bridgeu.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Milan0:1Tottenham
Valencia1:1Schalke 04
Arsenal2:1Barcelona
Roma2:3Šahtar
København0:2Chelsea
Lyon1:1Real Madrid
Marseille0:0Manchester United
Inter0:1Bayern
Barcelona3:1Arsenal
Šahtar3:0Roma
Tottenham0:0Milan
Schalke 043:1Valencia
Bayern2:3Inter
Manchester United2:1Marseille
Real Madrid3:0Lyon
Chelsea0:0København

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.03.2011. u 23:04
    rutinski odrađeno,a sad moraju prebaciti u višu brzinu,da bar chelsea izvukel barcu :)
    Obrisan korisnik
  • hanson16.03.2011. u 22:47
    kakav je ovo članak?!
    hanson