Liga prvaka, završnica, osmina finala, 15.02.2011, 20:45 h
Milan
Milan 0:1 Tottenham
Tottenham

Bljesak Lennona za prednost Tottenhama

Ante Pažanin • utorak, 15.02.2011.
Bljesak Lennona za prednost Tottenhama
Foto: EPA

Uspavanku na San Siru u ogledu Milana i Tottenhama prekinuo je pobjedonosni pogodak gostiju deset minuta prije kraja koji je postigao Peter Crouch nakon sjajne solo akcije Aarona Lennona. U drugom poluvremenu u igru su za momčad s White Hart Lanea ušli i Luka Modrić i Niko Kranjčar, no ono po čemu ćemo pamtiti ovu utakmicu je ozljeda Vedrana Ćorluke, koji je nakon divljačkog starta Mathieua Flaminija završio na štakama...

Tottenham se vraća u London s pobjedom i vrijednom zalihom od jednog pogotka. Večeras nismo svjedočili vrhunskoj predstavi Tottenhama i Milana. U prvom poluvremenu vidjeli smo dosta siromašnu i blijedu utakmicu u kojoj su nešto aktivniji bili Spursi, dok je u drugom dijelu bolji i opasniji bio Milan, no ipak gosti iz Engleske su na kraju bili ti koji su zabili pogodak i stekli veliku prednost pred uzvrat.

Usprkos tome što je u posljednje dvije utakmice Premierlige svojim golovima Tottenhamu donio pobjedu Niko Kranjčar još je jednom razočaravajuće ostao na klupi. Društvo su mu pratili Luka Modrić i Stipe Pletikosa dok je od naših od prve počeo samo Vedran Ćorluka na desnoj strani obrane Spursa.

Bolje i aktivnije počeo je Tottenham, a prvo uzbuđenje vidjeli smo u 11. minuti. Ćorluka je na desnoj strani dobro pronašao Lennona koji je ubacio u šesnaesterac gdje je prije nego što je do lopte uspio doći Crouch dobro reagirao Abbiati i izbio loptu. Milan je u tim trenucima imao problema s organizacijom igre prema naprijed i bio potpuno bezopasan za vrata Gomesa, dok je Tottenham bio dosta aktivan i brzom igrom i kombiniranjem preko bokova pokušavao ugroziti domaćine. U 19. minuti vrata Milana zbog ozljede je morao napustiti Abbiati, a umjesto njega ušao je Amelia.

U 42. minuti Van der Vaart je s 20-ak metara iskušao udarac, no Amelia je bio spreman i izbio loptu u korner. Bilo je to sve u dosta siromašnom prvom poluvremenu u kojem je i u takvoj igri bolji dojam ostavio Tottenham. Osim nekoliko ubacivanja i pokušaja Milan nije puno pokazao i Gomes je bio praktički besposlen.

Drugo poluvrijeme počelo je s pokušajem Van der Vaarta koji je s vrha šesnaest metara lobom pokušao savladati Ameliu, ali lopta je prohujala malo iznad gola. U 50. minuti vidjeli smo prvu pravu priliku Milana kada je nakon kornera odlično glavom tukao Yepes, no Gomes je vršcima prstiju izvadio loptu iznad grede.

U 57. minuti krvnički je s dvije noge na Ćorluku startao Flamini zbog čega je naš igrač morao napustiti igru, umjesto njega ušao je Woodgate. Tri minute nakon toga još je jednom blizu pogotka bio Yepes koji je nakon ubacivanja Thiaga Silve tukao glavom, no Gomes je opet bio na mjestu i dobro obranio. Milan je u tim trenucima bio bolji, aktivniji i opasniji, a Tottenham se previše povukao i većinom branio.

Menadžer Tottenhama Harry Redknapp u 62. minuti je umjesto Van der Vaarta ubacio našeg Modrića u pokušaju da uspostavi ravnotežu na sredini terena, a u 77. i Kranjčar umjesto Pienaara. Deset minuta prije kraja gosti iz Londona došli su do prednosti i vrijednog pogotka u gostima. Lennon je nakon dodavanja Modrića u kontri sam pretrčao polovicu terena, slomio Yepesa i dodao samom Crouchu u sredini kaznenog prostora koji je iz prve pucao i savladao Ameliu. Nakon pogotka Tottenham je sakrio loptu Rossonerima i udaljio ih od svojih vrata.

U trećoj minuti sudačke nadoknade ipak je Milan bio blizu izjednačenja kada je Robinho iz blizine tukao po golu, no obrana Tottenhama je u zadnjem trenutku blokirala udarac, a malo poslije toga domaćima je bio i poništen pogodak. Ibrahimović je u gužvi škaricama zabio pogodak, no po mišljenju suca prije toga gurnuo je Woodgatea.

Nakon kraja utakmice svjedočili smo nemilim scenama kada se tijekom utakmice iznimno nervozni Gattuso sukobio s klupom gostiju, no sve je brzo bilo smireno. Na kraju izrazimo nadu da ozljeda Vedrana Ćorluke ipak nije teže prirode i da ga neće udaljiti od reprezentativnog ogleda s Gruzijom.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Milan0:1Tottenham
Valencia1:1Schalke 04
Arsenal2:1Barcelona
Roma2:3Šahtar
København0:2Chelsea
Lyon1:1Real Madrid
Marseille0:0Manchester United
Inter0:1Bayern
Barcelona3:1Arsenal
Šahtar3:0Roma
Tottenham0:0Milan
Schalke 043:1Valencia
Bayern2:3Inter
Manchester United2:1Marseille
Real Madrid3:0Lyon
Chelsea0:0København

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.02.2011. u 15:25
    uostalom 5 bodova ste iza nas...zasad se ja tebi mogu smijat ;)
    Obrisan korisnik
  • soecc16.02.2011. u 22:50
    Sori max ali moje pametovanje je bilo apsolutno točno. A kako nisi argumentirano odgovorio na to, vidim da si i ti svjestan da sam u pravu. Ponavljam, taj juventus je tvog milana dobio u milanu 2:1. I da, Inter dobio Fiorentinu, vidjet ćemo na kraju prvenstva ko će se smijat...
    soecc
  • Obrisan korisnik16.02.2011. u 22:11
    Soecc,statistike i usporedbe su tvoj posao,vidjeli smo točnost tvog pametovanja,nesto si bio tih ovaj vikend,hahaha,nastavi tako
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.02.2011. u 20:50
    Nitko ne vridja milan kao klub. da ti se osvrnem na tvoje zvizde u milanu. pirlo i nesta su za penzije (nekad bili vrhunski) ambrosini je prosjecna zalost, bija i osta, robinho u milanu nema sta radit. a sa ovin ibrahimovicem mi se vec zeludac dize. provikan igrac, nista vise. nikad mi se nije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.02.2011. u 20:17
    Ne znam di ti u Totenhamu vidiš igrače klase i iskustva Ibrahimovića, Pirla, Ambrosinija, Neste. Robinha, Cassana...Pitanje je samo jesu li zdravi i hoće li zaigrati kako spada. Mislim da se malo previše umanjuje vrijednost i kvaiteta Milana a prenapuhuje kvaliteta tog Tottenhama. Valjda je javnost... [više na forumu]
    Obrisan korisnik