Liga prvaka, završnica, osmina finala, 08.03.2011, 20:45 h
Šahtar
Šahtar 3:0 Roma
Roma

Eduardo golom proslavio četvrtfinale

Ante Pažanin • utorak, 08.03.2011.
Eduardo golom proslavio četvrtfinale
Foto: EPA

Šahtar nije imao nikakvih problema obraniti pobjedu 3:2 iz Rima. Štoviše, ukrajinska je momčad slavila protiv Rome 3:0 za svoje prvo četvrtfinale Lige prvaka, a sve je začinjeno hrvatskim potpisom. Darijo Srna asistirao je za drugi pogodak, a Eduardo da Silva postigao je treći.

Kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije Darijo Srna počeo je od prve minute. Utakmica je počela s pritiskom Rome koja je tražila rani gol. U 10. minuti Riise je nakon prekršaja na Boriellu okušao slobodan udarac s 20-ak metara, no lopta je prohujala pokraj stative. Iz prve prave prilike Šahtar je poveo i to u 18. minuti. Willian je ubacio loptu s lijeve strane, a Hubschman je pet metara od gola varkom petom prevario Donija i donio veliku prednost svojoj momčadi. Ostaje dvojba je li strijelac bio u nedozvoljenoj poziciji pri postizanju pogotka.

U 23. minuti Mkhitaryan je u brzoj kontri pucao po vratima Rome, no ravno u ruke Donija. Šest minuta kasnije Roma je došla u priliku izjednačiti nakon što je Mkhitaryan u šesnaestercu hrvačkim zahvatom rušio Boriella, a sucu Howardu Webbu nije ostalo ništa do pokazati na bijelu točku. S nje je pak Boriello pucao, no Pyatov je obranio i tako se još jednom potvrdilo nepisano pravilo da igrač nad kojim je skrivljen jedanaesterac isti ne izvodi.

Roma je nakon toga i dalje pokušavala doći do gola, no Šahtar je bio opasan u svakom kontranapadu. U 41. minuti situacija se za goste iz Rima pretvorila iz loše u još goru kada je Mexes nakon prekršaja nad Luisom Adrianom zaradio drugi žuti karton i priskrbio si ranije tuširanje. Na kraju prvog dijela još je jednu prigodu imao Boriello glavom, no njegov udarac ponovno je zaustavio Pyatov.

Drugi dio počeo je s prilikama na obje strane. Prvo je Boriello u dobroj poziciji pred golom Šahtara pucao iznad vrata i to u 51. minuti, da bi zatim u sljedećoj Mkhitaryan pucao iz daljine, no Doni je dobro obranio. U 58. minuti ukrajinska momčad samo je potvrdila već otprije poznati prolaz u četvrtfinale pogotkom. Srna je izveo korner s desne strane, lopta je došla do Williana koji je lijepim udarcem prebacio Donija i zabio sveukupno peti gol svoje momčadi u dva ogleda s Romom.

Dvije minute nakon toga u igru je ušao i naš Eduardo umjesto Douglasa. U 72. minuti zabrinuli smo se za Srnu koji je nakon brutalnog starta đonom Boriella ostao ležati na terenu previjajući se od bolova, no srećom nastavio je igru bez problema. Tri minute prije kraja u strijelce se upisao i Eduardo kada je prvo sjajno varkom izbacio Rominu obranu iz igre, prošao Rosija i preciznim udarcem savladao nemoćnog Donija.

Bilo je to sve u ovoj utakmici u kojoj je Šahtar rutinski obranio prednost stečenu u Rimu i ostvario povijesni uspjeh plasiravši se u četvrtfinale Lige prvaka. Darijo Srna je osim asistencije za drugi gol odigrao je jako dobru i požrtvovnu utakmicu i bio jedan od najboljih na terenu, dok je Eduardo maksimalno iskoristio ukazano mu povjerenje od trenera Mircee Lucescua upisavši se u listu strijelaca.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Milan0:1Tottenham
Valencia1:1Schalke 04
Arsenal2:1Barcelona
Roma2:3Šahtar
København0:2Chelsea
Lyon1:1Real Madrid
Marseille0:0Manchester United
Inter0:1Bayern
Barcelona3:1Arsenal
Šahtar3:0Roma
Tottenham0:0Milan
Schalke 043:1Valencia
Bayern2:3Inter
Manchester United2:1Marseille
Real Madrid3:0Lyon
Chelsea0:0København

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis10.03.2011. u 04:27
    eduardo je tek došao u klub nedavno i manjkalo mu je utakmica -- lucescu ga uvodi postupno i pitanje je vremena kad će postati član udarne postave.
    cameosis
  • Obrisan korisnik09.03.2011. u 14:33
    Avaka čast našima u Ukrajini. Nadam se da će bit još uspjeha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.03.2011. u 14:32
    Svaka cast Eduardu itd. ali za one koji ne znaju Eduardo je u Shaktaru zamjena za Adriana.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.03.2011. u 12:44
    Svaka cast Eduardu , pokazao je onim retardiranim Arseonalovim igracima kako se daju golovi kad treba ...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.03.2011. u 10:35
    Dobar gol Dudua.. Ako izbjegnu Barcu u cetvrtfinalu, protiv ostalih mogu dalje...
    Obrisan korisnik