Nogomet

Lucescu: "Pred nama je sjajna budućnost"

Ante Pažanin • srijeda, 09.03.2011.
Lucescu: "Pred nama je sjajna budućnost"
Foto: EPA

Nakon uzvratnog dvoboja Lige prvaka između Šahtara i Rome u kojem je ukrajinska momčad s 3:0 deklasirala talijansku svoje su viđenje utakmice podijelili i treneri dvaju klubova. Tako je Mircea Lucescu ocijenio da je pred njegovom momčadi blistava budućnost, dok je Vincenzo Montella pohvalio pristup svojih igrača usprkos teškom porazu...

Šahtar našeg Darija Srne i Eduarda i u drugoj je utakmici bio bolji od Rome ovaj put pobijedivši s visokih 3:0 i tako se suvereno plasirao u svoje prvo četvrtfinale Lige prvaka. Trener večerašnjih pobjednika Mircea Lucescu izrazio je zadovoljstvo predstavom svojih igrača kao i cjelokupnom situacijom u i oko kluba: "Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu znajući da ne smijemo izgubiti prednost stečenu u Rimu. Imali smo problema na početku utakmice kada je Roma igrala dobro, ali smo bili dobro organizirani i malo smo griješili. Dobro smo napadali i kada smo zabili prvi gol prestali smo misliti o Romi zato što je suradnja i koordinacija između naših igrača samo jačala."

"Roma je postala vrlo nervoznom nakon isključenja Mexesa. Imamo puno mladih, brzih igrača koji su svoju brzinu danas i pokazali. Jako sam sretan zbog svojih igrača, imaju sjajnu budućnost pred sobom. Netko bi pomislio da smo pobijedili samo zato što je Roma igrala s igračem manje. Igrali smo dobro i protiv 11 igrača i tako bi također pobijedili. Očekivao sam ovakav rezultat zato što imam povjerenja u svoju momčad. Vjerujem u naše pripreme, atmosferu, stadion i navijače."

Usprkos teškom porazu trener Rome Vincenzo Montella pohvalio je pozitivan pristup svoje momčadi: "Prije početka utakmice tražio sam od igrača da dokažu da napreduju bez obzira na rezultat. Zadovoljan sam zato što je pristup bio jako dobro i igrali smo dobro dok smo bili brojčano ravnopravni. Nakon isključenja Mexesa bilo je jako teško igrati osobito protiv momčadi kakva je Šahtar. Jako su dobri u čuvanju lopte i koriste svaki dijelić terena."

"Igrali smo dobru utakmicu, ali ponavljam, završili smo s 10 igrača i imali smo nekoliko igrača sa žutim kartonom za prekršaje koje smo mogli izbjeći. Mislim da napredujemo i ne bi trebali biti demoralizirani nakon ovog poraza, jer je baš niski moral bio najveći problem kada sam došao na klupu."

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Milan0:1Tottenham
Valencia1:1Schalke 04
Arsenal2:1Barcelona
Roma2:3Šahtar
København0:2Chelsea
Lyon1:1Real Madrid
Marseille0:0Manchester United
Inter0:1Bayern
Barcelona3:1Arsenal
Šahtar3:0Roma
Tottenham0:0Milan
Schalke 043:1Valencia
Bayern2:3Inter
Manchester United2:1Marseille
Real Madrid3:0Lyon
Chelsea0:0København

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis09.03.2011. u 11:15
    je, samo znaš što ćeš ovdje većinom čitati na zborištu? da je šahtar "solidna" momčad -- ipak su oni "samo" iz ukrajine ... guardiola je sve rekao s izjavom da bi njih htio izbjeći.
    cameosis
  • Obrisan korisnik09.03.2011. u 08:58
    Odlična politika kluba, dobar skauting i neograničen budžet gazde Akhmetova. Prodaju se samo igračii koji su puno toga već dali klubu i to ako baš žele ići (Tymoschuk, Matuzalem), ili slučaj Chygrynskog kojeg je dovela Barcelona. A dovode se najbolji mladi igrači na svijetu, prvenstveno Brazilci... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.03.2011. u 07:52
    Ne znam, oni su po meni jedini koji bi mogli(naglasak na to da se pogrešno ne protumači hehe) izbaciti Barcu ove godine iz LP.Sve u svemu, svaka čast...
    Obrisan korisnik
  • cameosis09.03.2011. u 05:44
    sve ti stoji. a da ne zaboravim spomenuti da mi se dopada ta kombinacija narančasto-crnog dresa.
    cameosis
  • Obrisan korisnik09.03.2011. u 01:48
    bravo Donjeck. nerealno zvuci ali doce i oni jednom u finale Lige prvaka. grade već dugo i pametno. navijam za njih, osim sto ima nas duo fantastikus, i zbog toga da neko pomrsi račune ovim velikim. mada tata Rinat ima više para od njih svih.
    Obrisan korisnik