Liga prvaka, završnica, osmina finala, 15.03.2011, 20:45 h
Bayern
Bayern 2:3 Inter
Inter

Inter "okrenuo" Bayern u drami

Damir Žbulj • utorak, 15.03.2011.
Inter "okrenuo" Bayern u drami
Foto: EPA

Inter se u dramatičnoj utakmici u Münchenu plasirao u četvrtfinale Lige prvaka pobjedom 3:2. Iako ga je Bayern nadigrao u prvom poluvremenu, europski prvak podignuo je igru u drugom i napravio veliki preokret koji ga je ostavio u igri za obranu naslova.

BAYERN MÜNCHEN - INTERNAZIONALE 2:3 (2:1)

München, Allianz Arena

Sudac: Pedro Proença

Strijelci: Gomez 21', Müller 31' / Eto'o 4', Sneijder 63', Pandev 88'

Bayern München: Kraft - Lahm, Van Buyten (Badstuber 70'), Breno (Kroos 90'), Pranjić - Schweinsteiger, Luiz Gustavo - Robben (Hamit Altintop 68'), Müller, Ribery - Gomez; trener: Louis van Gaal

Internazionale: Julio Cesar - Maicon, Ranocchia, Lucio, Chivu (Nagatomo 87') - Stanković (Coutinho 51'), Motta, Cambiasso - Sneijder - Eto'o, Pandev (Kharja 90'); trener: Leonardo

Pred neposredan početak dvoboja UEFA je minutom šutnje odala počast žrtvama potresa u Japanu. ''Naše članice ujedinjene su u podršci japanskom narodu koji sada proživljava teške trenutke,'' izjavio je predsjednik europske nogometne organizacije Michel Platini u najavi svih ovotjednih utakmica.

Ždrijeb je ove sezone bio okrutan prema prošlosezonskim finalistima Lige prvaka. Međusobno su morali odmjeriti snage već u osmini finala najelitnijeg europskog nogometnog natjecanja, a uspješniji su ponovno, ovaj put u dvije utakmice, bili nogometaši milanskog Intera.

Kakvo su samo otvaranje utakmice imali gosti iz Milana! Već u četvrtoj minuti poništili su prednost Bavaraca iz prvog susreta. Kamerunac Eto'o se, nakon odličnog proigravanja Pandeva našao sam ispred vratara Krafta. Vješto je, prema ocjeni sudaca, izbjegao zaleđe te poslao loptu kroz noge domaćeg golmana. Rano primljeni pogodak nije previše uzdrmao Bayernove igrače te su već u desetoj minuti mogli do izjednačenja. Gomez se u 16-ercu oslobodio svog čuvara, ali u posljednji trenutak Ranocchia blokira njegov pokušaj te lopta odlazi u korner.

Hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić zaigrao je u početnom sastavu Louisa van Gaala, bio je aktivan u prvom poluvremenu, a posebno se istaknuo u 18. minuti , kad je njegov solo prodor po lijevoj strani zaustavio Lucio i loptu poslao u novi korner za Bavarce.

Inter se pritiska domaćih oslobodio tek oko 20. minute. Eto'o je s desne strane zavrnuo loptu na peterac, ali Schweinsteiger u posljednji trenutak izbija loptu ispred Sneijdera u korner. Međutim, samo minutu kasnije, na drugom kraju terena, Bayern zasluženo stiže do izjednačenja. Vidjeli smo praktički kopiju gola iz Milana. Robben je u 21. minuti snažno pucao lijevom nogom s 18 metara, Julio Cesar ispustio je loptu iz svog zagrljaja, a na odbijanac natrčava Gomez te efektno prebacuje vratara Intera.

Pritisak domaćih se nastavlja i u narednim minutama. Robben je u 25. minuti iz daljine pokušao ugroziti Cesara, a samo minutu kasnije Gomez se ponovno oslobodio svog čuvara, no, Interov čuvar mreže dobro je reagirao u obje situacije.

Bolju igru domaći nogometaši okrunili su novim pogotkom u 31. minuti prvog poluvremena. Lucio je pokušao spriječiti jedno proigravanje Robbena, ali na njegovu nesreću lopta se idealno odbija za Müllera, koji lijepo prebacuje gostujućeg vratara, za potpuni preokret Bayerna.

Veliki korak prema odluci o prolazu u iduću fazu natjecanja Lige prvaka propustio je Ribery u 35. minuti utakmice. Pranjić je na lijevoj strani pronašao Francuza, koji se oslobađa Ranocchije te sam kreće prema Cesaru, no, vratar gostiju odličnom reakcijom spašava svoju ekipu i loptu odbija malo iznad grede.

Interovi igrači u 39. minuti zahtijevali su najstrožu kaznu. U dvoboju s Kraftom u kaznenom prostoru pao je Stanković, ali sudac nije smatrao kako je bilo prekršaja za kazneni udarac. Samo minutu kasnije ponovno su Bavarci bili u prilici postići i treći pogodak i tako u potpunosti riješiti sve dvojbe oko prolaza. Mario Gomez se odlično ubacio ispred Cesara i podvalio loptu ispod gostujućeg vratara. Lopta se šetala po gol liniji, ali u posljednji trenutak Ranocchia, u pokušaju izbacivanja, loptu šalje u vratnicu i tako spašava svoju ekipu.

U završnici prvog poluvremena opasno je iz slobodnog udarca zaprijetio Sneijder, a u 43. minuti Robben se, nakon greške gostujuće obrane, našao na samo nekoliko metara od gola Intera, međutim, udarac iskosa s lijeve strane odlazi u vanjski dio mreže.

Nastavak susreta nije nam u početnih desetak minuta ponudio uzbuđenja kojima je zaključen prvi period igre. Tek u 57. minuti, Coutinho, koji je zamijenio Stankovića, pronalazi Lucia, ali Kraft izlazi kao pobjednik tog dvoboja. U 60. minuti, nakon blokiranog pokušaja udarca Pandeva, pokušao je Eto'o, ali njegov udarac odlazi pored gola. Bayern se budi u 62. minuti kada je Ribery fantastično prošao po lijevoj strani, ubačajem je u kaznenom prostoru pronašao Gomeza, ali odličan volej Julio Cesar fenomenalno brani.

Inter se u potpunosti vraća u susret u 63. minuti. Sneijder je odličnim udarcem s 18 metara, malo iskosa s desne strane, pogodio suprotan kut vratara Krafta te tako u potpunosti zakomplicirao susret, jer na 2:2, ponovno ih je samo jedan pogodak dijelio od prolaza u četvrtinu finala.

Domaći nogometaši nisu dobro reagirali nakon primljenog pogotka. Sretno su u 66. minuti izbjegli treći pogodak. Nakon ubacivanja s desne strane i gužve u kaznenom prostoru, lopta nije završila u mreži Bavaraca. Prilike su u 67. i 73. minuti propustili Pandev i Sneijder, a Bayern je sedam minuta prije kraja propustio kontru tri na dva, no, Gomez se u odlučujućem trenutku spetljao i tako propustio asistirati svojim suigračima u izglednoj prilici.

Zlatno nogometno pravilo još jednom je doživjelo svoju primjenu i na Allianz Areni. Bavarci nisu iskoristili svoje prigode i primili su pogodak u samoj završnici susreta. Dvije minute prije kraja dvoboja, Eto'o je odlično pronašao Makedonca Gorana Pandeva, koji s ruba kaznenog prostora šalje loptu u gornji kut gola Bayerna. Sačuvali su Talijani prednost do kraja utakmice i tako napravili veliki preokret u nastavku, koji im je donio četvrtinu finala Lige prvaka.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Milan0:1Tottenham
Valencia1:1Schalke 04
Arsenal2:1Barcelona
Roma2:3Šahtar
København0:2Chelsea
Lyon1:1Real Madrid
Marseille0:0Manchester United
Inter0:1Bayern
Barcelona3:1Arsenal
Šahtar3:0Roma
Tottenham0:0Milan
Schalke 043:1Valencia
Bayern2:3Inter
Manchester United2:1Marseille
Real Madrid3:0Lyon
Chelsea0:0København

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.03.2011. u 09:44
    Navi sakri se, kod tebe su neke kompleksi u pitanju, dobro ti kaže soecc tvoje mišljenje i ničije drugo, idi na 24 sata i index. U Milanu je Kraft bio najbolji igrač Bayerna, tako da i jedni i drugi su imale šanse, Inter je bio sposobniji i tu priča završava jer Bayern nije znao zabiti, da ih inače... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • soecc16.03.2011. u 16:05
    Normalno da je to SAMO tvoje mišljenje. Ali samo tvoje i ničije drugo.
    soecc
  • Cholo16.03.2011. u 15:19
    tu je bilo gresaka s obje strane,al' je bayern imao 10 prilika za gol i po meni je on zasluzio proći,jer inter je odigrao losu utakmicu unatoc 3 gola,ali to je samo moje misljenje!
    Cholo
  • soecc16.03.2011. u 14:34
    Navi, a Inter nije primio 3 gola zbog grešaka i to 3 puta većih? Svaki gol je nečija greška ali kako možeš reći da su greške Bayernove obrane veće od grešaka Cesara i odbijanca Motte? Bayern je zabio golove zbog grešaka a ne Inter. Inter je zabio zbog slabe kvalitete Bayernovih obrambenih igrača... [više na forumu]
    soecc
  • Cholo16.03.2011. u 13:42
    mislim da se interovi navijaci ne trebaju radovat,jer s onakvom igrom se moraju zamislit,zabili su 3 gola zbog pogresaka obrane(1 gola mozda bilo zaleđe,nisam siguran)..u četvrtfinalu ko god da ih zapadne(osim schalkea),gube pa čak i od shaktara!volio bi da ih barca naguzi s 5 komada..btw onu stoku... [više na forumu]
    Cholo