Nogomet

Van Gaal: "Održali smo Inter na životu"

Damir Žbulj • srijeda, 16.03.2011.
Van Gaal: "Održali smo Inter na životu"
Foto: EPA

Nevjerojatnu utakmicu, punu preokreta, odigrali su u utorak nogometaši Bayerna i Intera. Nakon što su gosti ranim pogotkom poništili prednost Bavaraca iz prvog susreta, igrači Bayerna preokrenuli su rezultat prvog poluvremena u svoju korist. Međutim, u posljednjih pola sata utakmice nogometaši Intera golovima Sneijdera te Pandeva, u samoj završnici dvoboja, ipak su izborili plasman u četvrtinu finala Lige prvaka te tako ostali u igri za obranu prošlogodišnjeg naslova...

Nevjerojatnim raspletom nogometaši Bayerna ispustili su prednost iz prvog susreta, ali i vodstvo na poluvremenu uzvrata dvoboja osmine finala Lige prvaka. U reprizi prošlogodišnjeg finala, uspješniji su ponovno bili talijanski nogometaši, a trener Bavaraca Louis van Gaal ovako je vidio rasplet te utakmice: "Željeli smo previše, što je na kraju žalosno. Ovo nije prvi put da tako gubimo utakmice. Četiri ili pet puta ove sezone već smo gubili dobivene utakmice, a isto nam se dogodilo i protiv Intera. Trebali smo riješiti pitanje pobjednika ranije i ovo nam se ne bi dogodilo. Održali smo ih na životu, a oni, makar i nisu stvorili previše prilika, sve su realizirali. To je uvijek moguće u nogometu."

Inter je postigao tri zgoditka iz tri udarca koja su išla u okvir Bayernova gola, a Van Gaal je objasnio svojoj ekipi kako se trebala ponašati u drugom poluvremenu: "Na poluvremenu sam rekao igračima kako moramo ostati kompaktni, a stvorili smo šanse i u nastavku. Imali smo kontru gdje su tri naša igrača išla na jednog njihovog, ali nismo je iskoristili. Nakon toga smo upali u nevolje. Zato sam rekao da smo željeli previše, bili smo brzopleti u napadu, a u obrani smo napravili previše grešaka, prelagano smo primili te golove."

Gol karijere za Pandeva

Makedonski reprezentativac Goran Pandev donio je pobjedu i prolaz svojoj ekipi pogotkom u samoj završnici utakmice, a za SkySport je nakon dvoboja izjavio: "Nogomet je čudan sport, ali vjerovao sam kako ćemo na kraju slaviti jer smo odigrali odlično drugo poluvrijeme. Izuzetno sam sretan zbog Intera, ali i naših navijača, jer su zaslužili vidjeti našu ekipu u četvrtini finala. Ovaj zgoditak je najvažniji u mojoj karijeri, čak i važniji od onog u finalu klupskog Svjetskog prvenstva. Posvećujem ga svojoj obitelji, suigračima, ali i navijačima koji su mi vjerovali. Ovako sam im se odužio. Nakon prvog poluvremena svi su nas otpisali, ali vjerovali smo u sebe i svoje mogućnosti, jer mi smo Inter."

"Igrači su dali sve od sebe, a to je kriterij za trenera da vidi je li još uvijek ima utjecaja na igrače. Uživali su u utakmici, kao i navijači širom svijeta. Naravno da smo razočarani što smo izgubili, ali bili smo svjedoci dobre utakmice", zaključio je za kraj Van Gaal.

Strateg Intera Leonardo nakon susreta bio je oduševljen raspletom, a ovako je vidio utakmicu: "Izuzetno mi je teško objasniti ovu utakmicu. Ipak, na kraju smo slavili i to je jedino važno. Ne bih se želi upuštati u neke detaljnije tehničke analize sada, fokusirao bih se njihovu srčanost. Rano smo postigli pogodak, što smo i planirali, a dobro smo stajali na terenu sve dok nisu postigli prvi pogodak. Zabili su i drugi do poluvremena, mogli su još koji, ali na kraju smo se uspjeli organizirati u nastavku susreta te odigrati odličnu završnicu."

"Dobro smo odigrali, stvorili smo nekoliko prilika, makar smo riskirali da primimo još koji pogodak. Tako sam sretan zbog Pandeva, koji je imao težak period iza sebe. Kritizirali su ga nekoliko propuštenih prilika u proteklim susretima, a on je nastavio naporno trenirati i to mu se večeras isplatilo. Ovo je odličan trenutak za mene i moje igrače, velika radost i mogu samo Bogu zahvaliti što mi je dopustio da iskusim ovaj osjećaj večeras", nastavio je brazilski stručnjak.

Leonardu je ovo tek druga sezona u Ligi prvaka i tek druga utakmica na klupi Intera u europskim natjecanjima te je bio posebno inspiriran trenutkom: "Ovo je povijesni rezultat, ako se uzme u obzir kako je teška bila utakmica te kako je snažan bio protivnik. No, već smo u prvenstvu napravili nešto slično, kada smo se vraćali iz rezultatskog zaostatka i postizali pogotke u posljednjim trenucima utakmice. To je znak kako igrači imaju veliko povjerenje u ekipu, kako nikada ne odustaju. Europski prvaci još uvijek brane titulu!"

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Milan0:1Tottenham
Valencia1:1Schalke 04
Arsenal2:1Barcelona
Roma2:3Šahtar
København0:2Chelsea
Lyon1:1Real Madrid
Marseille0:0Manchester United
Inter0:1Bayern
Barcelona3:1Arsenal
Šahtar3:0Roma
Tottenham0:0Milan
Schalke 043:1Valencia
Bayern2:3Inter
Manchester United2:1Marseille
Real Madrid3:0Lyon
Chelsea0:0København

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.03.2011. u 09:37
    Navi lijepo su ti svi rekli, apsolutno je zasluženo! A pošto vidim kak si pratio tekmu reći ću ti i koje 4 šanse:Ranocchia odmah nakon kornera kad samo nije uspio ugurat loptu na crti, pa Pandev kad je okrenuo Pranjića na leđima i pucao preko gola, Sneijder na lijevoj strani kad je pucao u daljnji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.03.2011. u 17:51
    Ma Van Gaal pokrij se ušima i moli Boga da ti u Bayernu i prije daju nogu.Bolje to nego da se brukaš ovako na klupi slavnog kluba.Bez Olića si ništa-to se jasno vidjelo ove sezone.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.03.2011. u 15:19
    Sneijder je odlicno odigrao. zao mi Bayerna jedino zbog Danijela i Ivice, ali nemam prigovora na prolaz Intera.
    Obrisan korisnik
  • soecc16.03.2011. u 14:30
    Daj navi ne kenjaj. Znam da si ljubomoran ali bar ne komentiraj kad nemaš pojma. U nogometu ti se ne broje ni šanse ni udarci u okvir nego broj golova. A Inter je jučer dao jedan više. Bayern je 2 gola dao nakon greške golmana a jednog slučajno od odbijanca. To što jučer nisu zabili zicere, nitko... [više na forumu]
    soecc
  • Cholo16.03.2011. u 13:30
    koje to 4 šanse,aj nemoj zajebavat,kako mozes napisat da su zasluzili,3 sanse 3 gola..dabogda ih zapala barcelona pa da im uvale 10 komada!!
    Cholo