Liga prvaka, završnica, osmina finala, 23.02.2011, 20:45 h
Inter
Inter 0:1 Bayern
Bayern

Video: Bayern zabio u posljednjoj minuti

Damir Žbulj • srijeda, 23.02.2011.
Video: Bayern zabio u posljednjoj minuti
Foto: EPA

U reprizi prošlogodišnjeg finala Lige prvaka, Inter i Bayer odmjerili su snage u prvom susretu osmine finala elitnog nogometnog natjecanja. U dvoboju s puno trke, ali i s nekolicinom odličnih prilika na obje strane terena, utakmica je odlučena pogotkom Gomeza u posljednjoj minuti utakmice te je tako Bayern, pred uzvrat, osigurao izuzetno povoljan rezultat...

Inter - Bayern 0:1

Milano, Stadion Giuseppe Meazza
Sudac: Viktor Kassai
Strijelci: Gomez (0:1, 90')

Internazionale: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Ranocchia (Kharja 73'), Chivu - Thiago Motta, Javier Zanetti, Cambiasso, Sneijder, Stanković - Eto'o

Bayern München: Kraft - Lahm, Timoščuk, Badstuber, Pranjić (Breno 38') - Luiz Gustavo , Schweinsteiger - Robben, Müller, Ribery - Gomez

Veliki dvoboj lanjskih finalista izazvao je veliko zanimanje nogometne javnosti. Inter sasvim sigurno nije ista ekipa kao u prošlogodišnjem finalu. Nema tu više Mourinha na klupi, a večeras su morali igrati i bez dvostrukog strijelca finalne utakmice Diega Milita. Brazilcu Leonardu, treneru domaćeg sastava, nakon što je preuzeo kormilo od Beniteza, ovo je bila premijerna utakmica na klupi Intera u nekoj europskoj utakmici.

Bavarci, željni sportske osvete, nisu mogli u ovoj utakmici računati na našeg, već duže vremena ozlijeđenog, Olića, ali povratak na travnjake njihovog dvojca Robbery, Nizozemca Robbena i Francuza Riberyja, uz, u posljednjim utakmicama raspucanog Gomeza, koji je i prvi topnik njemačke Bundeslige, unio je optimizam u njihove redove te su u Milano stigli s vjerom u ostvarenje pozitivnog rezultata. Trener Bayerna Louis van Gaal u posljednje vrijeme ima veliko povjerenje u našeg Danijela Pranjića pa je naš reprezentativac i u ovom dvoboju zaigrao za Bayern od prve minute.

Domaći nogometaši odlično su otvorili susret. Na prvu priliku čekalo se samo dvije minute. Sneijder je ubacio jedan slobodan udarac u kazneni prostor, obrana Bayerna je zaspala, ali Ranocchia, udaljen nekoliko metara od gola gostiju, šalje loptu pored lijeve vratnice. Vatreni početak, nije se nastavio u idućim minutama utakmice. Igrala se otvorena utakmica, puna tempa i trke, ali bez pravih prilika i posla za vratare na obje strane terena.

Utakmica se rasplamsala od 20. minute. Luiz Gustavo je potegnuo s 30-ak metara, ali lopta odlazi malo pored desne vratnice Cesara. Na drugom kraju terena Eto'o je pao u kaznenom prostoru te je tražio najstrožu kaznu, ali sudac Kassai je procijenio kako nije bilo prekršaja.

Luiz Gustavo se ohrabrio te je u 22. minuti ponovno isprobao svoj dalekometni udarac. Ovoga puta obrana Intera blokira njegov pokušaj te lopta odlazi samo u korner. Prvu pravu izglednu priliku na utakmici propustili su domaći nogometaši u 23. minuti. Eto'o i Cambiasso su kombinirali u 16-ercu gostiju, a udarac Argentinca iz neposredne blizine završava ravno u Kraftu, vrataru Bayerna.

Bayer je u tim minutama također blizu postizanju pogotka. Duo Robbery je u akciji u 24. minuti. Robben je ubacio loptu u 16-erac za Riberyja, Francuz puca glavom, ali greda spašava Inter. Četiri minute kasnije Gomez nije iskoristio 100-postotnu priliku. Lahm se po desnoj strani priključio napadu. Odlično ga je uposlio Robben, on pronalazi Gomeza na petercu, no, trenutno najbolji strijelac Bundeslige loptu šalje visoko preko gola domaćih.

Na priliku Bayerna, domaći odgovaraju odličnom šansom u 33. minuti kada vratar Kraft ponovno spašava goste. Eto'o je pucao s desetak metara, ali golman Bavaraca odlično je zaustavio njegov udarac.

U 38. minuti, zbog ozljede, je teren morao napustiti Danijel Pranjić, a umjesto njega ulazi Breno, dok je mjesto hrvatskog reprezentativca na lijevoj strani zauzeo Badstuber. Već se igrala minuta sudačke nadoknade prvog poluvremena, a Inter je propustio još jednu izglednu priliku. Stanković je uposlio Maicona, ali njegov snažan udarac odlazi preko gola.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju nogometaši Bayerna te nakon samo dvije minute igre u nastavku ponovno su u prilici za postizanje pogotka. Robben je pronašao Müllera na petercu, ali loše je zahvatio loptu glavo te njegov udarac odlazi pored gola domaćih. U 53. minuti ponovno se trese vratnica Interova gola. Robben se izborio za priliku, iskosa s desne strane, odlično je pucao, ali pogađa samo okvir gola.

Inter uzvraća u 57. minuti. Eto'o je ponovno najopasniji pred vratima Bayerna, Kraft je još jednom bolji od Kamerunca, a na odbijenu loptu natrčava Cambiasso i šalje ju visoko iznad gola. Idućih 20-ak minuta inicijativu su imali gostujući igrači, ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata Intera.

Posljednjih deset minuta utakmice ponovno pripadaju domaćim nogometašima. Kharja puca u 80. minuti, brani ponovno Kraft. Pet minuta prije kraja Motta je glavom s pet metara pucao ravno u vratara Bayerna, dok je u 87. minuti Eto'o opasno pucao, ali obrana Bavaraca odbila je taj pokušaj te je lopta završila u korneru.

Igrala se posljednja minuta susreta, kada je Robben, još jednom, pokušao ugroziti vrata Intera iz daljine. Julio Cesar kratko je odbio njegov udarac, a u 16-ercu se najbolje snalazi Gomez, natrčava na loptu i šalje ju pored nemoćnog vratara. Uskoro je sudac Kassai odsvirao kraj dvoboja te se nogometaši Bayerna u München na uzvrat vraćaju s velikom prednošću.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Milan0:1Tottenham
Valencia1:1Schalke 04
Arsenal2:1Barcelona
Roma2:3Šahtar
København0:2Chelsea
Lyon1:1Real Madrid
Marseille0:0Manchester United
Inter0:1Bayern
Barcelona3:1Arsenal
Šahtar3:0Roma
Tottenham0:0Milan
Schalke 043:1Valencia
Bayern2:3Inter
Manchester United2:1Marseille
Real Madrid3:0Lyon
Chelsea0:0København

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.02.2011. u 16:20
    Hm, da netko od ove ekipe što se razbacuje komentarima prati Inter ili da je samo pogledao na službene stranice vidio bi da se Goran Pandev bori sa ozljedama, da je bio odvratan protiv Cagliaria i da je sam izjavio da nije spreman za ovu tekmu, zbog toga je inter morao igrati samo sa jednom špicom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.02.2011. u 10:37
    steta za Inter zbog ovog bezveze gola to im nije trebalo Robenov sut je bio jak,ali nije toliko da se nije moglo uhvatiti,ali ima Inter nade u Münchenu ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.02.2011. u 07:57
    Tko jos jednom digne ruku za Sneidera nek ju do kraja zivota drzi u djepu bolje. Limitirana ekipa Intera kad treba lovit rezultat i napadat je kratki sazetak utakmice.Za razliku od prosle godine kad je sve bilo bazirano na obrani i protunapadima slicno Realu danas Leonardo pokusava igrati napadacki... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.02.2011. u 01:50
    Kao covjeku kojem je komentiranje vazan segment nogometne ili bilo koje druge utakmice; moram reci nesto sto mi je na dusi o komentiranju ivice blazicka... veceras me je tako uspavao i ubio mi volju za gledanjem utakmice te spustio njen kvalitet za 30%. Da se razumijemo, i dalje je dvije klase... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Share24.02.2011. u 01:45
    Bayern ima jednu slatku i jednu pravu muku Slatka je:Da li dovesti Neuera ili dati Kraftu broj 1 Prava muka su panjevi u obrani.Kakva bi to tek ekipa bila da zamjene Van Buytena i Badstubera sa recimo Mertesackerom i Hummelsom.Demichelisa su se rjesili na svu srecu
    Share

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Milan0:1Tottenham
Valencia1:1Schalke 04
Arsenal2:1Barcelona
Roma2:3Šahtar
København0:2Chelsea
Lyon1:1Real Madrid
Marseille0:0Manchester United
Inter0:1Bayern
Barcelona3:1Arsenal
Šahtar3:0Roma
Tottenham0:0Milan
Schalke 043:1Valencia
Bayern2:3Inter
Manchester United2:1Marseille
Real Madrid3:0Lyon
Chelsea0:0København

Izdvojeno