Liga prvaka, završnica, osmina finala, 15.02.2011, 20:45 h
Valencia
Valencia 1:1 Schalke 04
Schalke 04

Bez pobjednika na Mestalli

Maj Gašparac • utorak, 15.02.2011.
Bez pobjednika na Mestalli
Foto: EPA

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, nogometaši Valencije odigrali su neodlučeno na domaćem terenu protiv Schalkea. Poveli su domaćini pogotkom Soldada, a rezultat je poravnao Raul.

Utakmicu su prigodom otvorili domaćini već u prvoj minuti. Pucao je Artiz Adruiz, no njegov udarac sigurno je obranio vratar gostujuće momčadi, Manuel Neuer.

U devetoj se minuti u izvrsnoj prigodi našao napadač gostujuće momčadi, Klaas Jan Huntelaar. Nakon udarca iz kuta, nizozemski je napadač neometan bio na pet metara od gola, no nije uspio na dobar način zahvatiti loptu te je tako izgledna prilika ostala neiskorištena, a gostima iz Gelsenkirchena taj se promašaj ubrzo osvetio.

Vezane vijesti

Do pogotka domaćini su došli u 17. minuti susreta. Jeremy Mathieu prošao je po lijevom boku, ubacio nisku i oštru loptu u sredinu kaznenog prostora na koju je natrčao Roberto Soldado i sigurno poentirao.

Nogometaši Schalkea su nakon primljenog pogotka odmah su pokušali uzvratiti, no domaćini im discipliniranom igrom u obrani nisu dozvolili da ozbiljnije zaprijete. U tim trenucima Valencia je pokušavala zaprijetiti iz kontranapada.

Veliku prigodu za izjednačenje gosti su imali u 26. minuti. Nakon ubačaja Jeffersona Farfána, glavom je pucao Peer Kluge, no njegov udarac, uz pomoć vratnice, zaustavio je vratar domaće momčadi Vincente Guita. To je bila i najbolja prigoda gostiju u prvom poluvremenu.

U 24. minuti zaprijetili su domaćini kada se u prilici našao Chori Domínguez, no pucao je pored vratnice nakon ubačaja Evera Banege iz slobodnog udarca.

U 35. minuti susreta vrata gostiju pokušao je ugroziti Tino Costa snažnim udarcem s 25 metara, ali njegov udarac bez velikog napora zaustavio je Neuer. Tri minute kasnije, Valencia je ponovno zaprijetila iz slobodnog udarca, no pokušaj Domingueza, koji je pucao iz udaljenosti od 25 metara, odlazi preko vratnice.

Do kraja poluvremena Schalke je pokušavao preko Raula i Huntelaara, ali nisu uspjeli stvoriti ozbiljniju priliku. Obrana Valencije bila je spremna na njihove pokušaje te se na odmor otišlo s minimalnom prednošću domaćina.

U drugom poluvremenu prva je zaprijetila Valencija. U 47. minuti pokušao je Banega, ali njegov udarac bio je neprecizan. Nedugo nakon Baneginog pokušaja, u izvrsnoj se prilici, ali na drugoj strani, našao Raul. Obrana Valencije nije dobro reagirala na visoku loptu koju je prihvatio španjolski napadač te pucao s ruba kaznenog prostora, ali njegov pokušaj obranio je Neuer.

Priliku za povećanje vodstva nogometaši Valencije imali su u 54. minuti kada je Soldado neometan pucao s 10 metara, ali njegov udarac zaustavio je Neuer.

Gostujući nogometaši uspjeli su izjednačiti u 64. minuti. Raul je izvrsno prihvatio ubačaj Josea Manuela Jurada te s šest metara, prizemnim udarcem, poslao loptu u mrežu iza Guite. Valencija je pokušala odmah uzvratiti, no Schalkeova obrana bila je spremna na njihove pokušaje.

U 66. minuti Huntelaar je izborio slobodan udarac na rubu kaznenog prostora iz kojeg je Lucas Scmitz pokušao ugroziti gol domaćina, no njegov udarac je obranio Guaita. Obje momčadi igrale su otvoreno i pokušale doći do vodećeg pogotka, no nisu uspijevale stvoriti izgledne prilike.

U 88. minuti do pobjede mogli su doći gostujući nogometaši. Nakon pogreške Valencijinog vratara, Vincente Guaite, Raul se našao u velikoj prigodi za postizanje pogotka, no njegov pokušaj nije bio uspješan.

U zadnjoj minuti susreta isključen je igrač Schalkea, Lucas Schmitz, koji je prikupio dva žuta kartona. Do kraja susreta više nije bilo pogodaka te je utakmica završena rezultatom 1:1, a tim će ishodom mnogo zadovoljniji biti igrači njemačkog kluba.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Milan0:1Tottenham
Valencia1:1Schalke 04
Arsenal2:1Barcelona
Roma2:3Šahtar
København0:2Chelsea
Lyon1:1Real Madrid
Marseille0:0Manchester United
Inter0:1Bayern
Barcelona3:1Arsenal
Šahtar3:0Roma
Tottenham0:0Milan
Schalke 043:1Valencia
Bayern2:3Inter
Manchester United2:1Marseille
Real Madrid3:0Lyon
Chelsea0:0København

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj15.02.2011. u 23:35
    zato je real sramota od igrača kad im takva legenda mora otić i još daju njegov broj onom cigi
    Mihalj
  • Obrisan korisnik15.02.2011. u 23:13
    neka realu benzeme, što će im raul osim što je 100 puta bolji
    Obrisan korisnik
  • db15.02.2011. u 23:12
    stari lisac... ja ne znam zašto je rakitić otišao iz schalkea...
    db
  • Obrisan korisnik15.02.2011. u 23:03
    Raul legenda...kako se Real zeznuo ja ne vjerujem...xD
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2011. u 23:00
    ne znam uopče šta reci za tog čovjeka,ma legenda,nikad nije bio neka velika zvjezda,uvijek su neki drugi igrači u ekipi bili ispred i više se o njima pričalo,ali ta čovjek je uvijek tu kad ga trebaš,uvijek odradi svoju ulogu...FANTASTIČAN IGRAČ
    Obrisan korisnik