Liga prvaka, završnica, osmina finala, 08.03.2011, 20:45 h
Barcelona
Barcelona 3:1 Arsenal
Arsenal

Barcelona opet prekinula Arsenalov put

Ante Zovko • utorak, 08.03.2011.
Barcelona opet prekinula Arsenalov put
Foto: EPA

Drugu sezonu u nizu Barcelona je zaustavila Arsenalov europski put, ovaj put u osmini finala nakon četvrtfinala prošle godine. Španjolski prvak dominantnom je predstavom pobijedio 3:1 i uzvratio za poraz iz Londona 2:1. Leo Messi za razliku od prošlogodišnja četiri ovaj put se zadovoljio s dva pogotka.

Prošle je sezone to bila simultanka Lionela Messija i pobjeda 4:1 uz njegova četiri pogotka. Bilo je to u četvrtfinalu, a ove sezone Arsenalov je put na Camp Nou završio u prethodnoj fazi. Ovaj put Barcelona je potpunom dominacijom okrenula 1:2 iz Londona, a na ruku joj je išao i crveni karton Robina van Persieja početkom drugog poluvremena.

Barcelona je od prvog sučevog zvižduka odlučila pokazati Topnicima što ih čeka. A to je presing kojim su držali goste na njihovoj polovici i konstantno stvaranje opasnih situacija. Wenger je opasno visoko postavio svoju obranu pa je Barcelona nekoliko puta zaprijetila loptama u prostor.

Vezane vijesti

Srećom po goste, Koscielny je zaustavio prvo Pedra, a zatim i Messija. Da stvar bude gora za Arsenal, u 17. minuti moralo je doći do promjene na vratima. Szczesny se ozlijedio, a u igru je ušao Manuel Almunia kojem je prošle sezone Messi na Camp Nou dao četiri gola.

Lopta je u prvom poluvremenu bila gotovo stalno u domaćem posjedu. Barcelona je ostvarivala skoro 80 posto posjeda dok se Arsenal grčevito branio. Zaprijetili su Adriano i još jednom Pedro, da bi Messi u 45. minuti pucao ravno u Almuniju.

Činilo se kako je to najbolja prilika poluvremena i da će Arsenal bez gola u mreži u svlačionicu, ali u prvoj minuti sudačke nadoknade Iniesta je fantastično proigrao Messija iza gostujuće obrane koja je namještala zaleđe, a Messi prvo prebacuje Almuniju da bi ga novim udarcem matirao i bacio u trans prepuni Camp Nou.

Logično, situacija se malo promijenila u drugom poluvremenu. Kako ga je rezultat izbacivao, Arsenal se othrvao pritisku i u 51. minuti Nasri je gotovo iz ničega iznudio korner koji će uvelike promijeniti situaciju. Francuz ga je i izveo, a Busquets u silaznoj putanji glavom šalje loptu u svoju mrežu.

Četiri minute kasnije novi udarac za Arsenal u režiji Robina van Persieja. Nizozemac je poslije zaleđa udario loptu nakon sučeva zvižduka, a Massimo Busacca pokazao mu je drugi žuti karton bez obzira na to što se ovaj žalio da nije ni čuo zvižduk.

Kako i s jedanaest, tako se Arsenal nastavio braniti i s deset igrača, samo što je pritisak bio još izraženiji. Propustio je nekoliko prilika Villa tijekom kanonade po engleskom golu, a Arsenal je jednom morao popustiti.

Dogodilo se u 69. minuti. Iniesta je spremio loptu za Villu, ovaj za Xavija, a Barcin dirigent konačno lomi Arsenalov otpor. Samo dvije minute kasnije Englezi su se našli u dodatnoj nevolji. Koscielny je zakasnio i srušio Pedra, Busacca svira jedanaesterac, a Messi je samo "zakotrljao" loptu pored skamenjenog Almunije.

S rezultatom koji joj odgovara Barcelona je očekivano popustila u svojem pritisku čuvajući loptu. Mogao je Messi u nekoliko prilika i do hat-tricka, ali je i Barcelona zbog neopreznosti mogla ostati bez četvrtfinala. U 85. minuti gubitak lopte na sredini rezultirao je velikom prilikom za Bendtnera, ali je danski napadač uprskao jednu od rijetkih gostujućih prilika koja je praktički bila i posljednja na utakmici.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Milan0:1Tottenham
Valencia1:1Schalke 04
Arsenal2:1Barcelona
Roma2:3Šahtar
København0:2Chelsea
Lyon1:1Real Madrid
Marseille0:0Manchester United
Inter0:1Bayern
Barcelona3:1Arsenal
Šahtar3:0Roma
Tottenham0:0Milan
Schalke 043:1Valencia
Bayern2:3Inter
Manchester United2:1Marseille
Real Madrid3:0Lyon
Chelsea0:0København

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov09.03.2011. u 20:28
    ameri imaju jedan odličan izraz koji bi neki od vas morali malo proučit- "media driven"
    irilov
  • irilov09.03.2011. u 20:27
    o suđenju u lodonu, pazi ovi tekst: CHELSEA – BARCELONA ; SUĐENJE     Tom Henning Ovrebo je sigurno najspominjaniji čovjek u Europi zadnja tri dana. Norvežanin je imao jako neugodan posao u utakmici vrlo teškoj i nezgodnoj za suđenje. Najgrlatiji u njegovi osporavanju su navijači... [više na forumu]
    irilov
  • irilov09.03.2011. u 20:22
    soec, di si dragi , nemoj se nervirat, sad ću ja tebi objasnit ono šta ti bidan ne razumiš: - alves NIJE treba bit isključen! radi čega je treba, pobogu?! - za abidala je lipo daban objasnija- neću ponavljat - rvp je triba bit isključen u 1. poluvremenu! a drugi je žuti 100% u skladu s pravilima- o... [više na forumu]
    irilov
  • Obrisan korisnik09.03.2011. u 18:29
    Komentari s engleske TV: http://www.youtube.com/watch?v=STw4KxPgLDk&NR=1
    Obrisan korisnik
  • Cholo09.03.2011. u 15:38
    samo mi reci mislis li ti da je barca zasluzeno prosla???
    Cholo