Liga prvaka, završnica, osmina finala, 09.03.2011, 20:45 h
Tottenham
Tottenham 0:0 Milan
Milan

Tottenham sačuvao prednost

Josip Piršljin • srijeda, 09.03.2011.
Tottenham sačuvao prednost
Foto: EPA

U uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka nogometaši engleskog Tottenhama odigrali su 0:0 protiv Milana i time izbacili sedmerostrukog prvaka Europe iz daljnjeg natjecanja. Za povijesni ulazak u četvrtfinale Tottenhamu je bila dovoljna pobjeda od 1:0 na San Siru u prvom susretu.

Sastav Harryja Redknappa na svom White Hart Laneu branio je minimalnu prednost iz prve utakmice odigrane na San Siru. Englezi su uspjeli sačuvati svoju mrežu od napada Milana i već u premijernoj sezoni u Ligi prvaka izboriti četvrtfinale. Hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Vedran Ćorluka odigrali su čitavih 90 minuta za Tottenham, dok Niko Kranjčar i Stipe Pletikosa nisu bili niti na klupi za pričuve.

Nogometaši Tottenhama prvu izglednu situaciju pred vratima Milana stvorili su već u drugoj minuti kada je s ruba šesnaesterca pucao Rafael van der Vaart, no Nizozemac nije bio dovoljno precizan. Nedugo nakon toga uzvratili su Talijani preko Zlatana Ibrahimovića, ali obrana domaćih zaustavila je njegov pokušaj. Ibrahimović je ugrozio Heurelha Gomesa i u 15. minuti iz slobodnog udarca, ali vratar Spursa je bio na mjestu.

U 26. minuti Milan je imao veliku priliku da dođe do vodstva nakon što je Alexandre Pato prošao po lijevoj strani i zaobišao Gomesa, te poslao loptu za Robinha. Brazilac je pucao po golu, no njegov se udarac odbija od Sandra, a loptu s gol-crte izbija William Gallas. Pet minuta kasnije na drugoj strani ponovno prijeti Van der Vaart čiji je slobodan udarac bio malo previsok.

Igrači Massimiliana Allegrija sredinom prvog poluvremena preuzeli su inicijativu i počeli sve više pritiskati domaću obranu. Pato je poslije jedne akcije s Ibrahimovićem opasno tukao prema Gomesu koji ipak uspijeva sačuvati svoju mrežu. Unatoč dobrim prilikama kojih je bilo s obje strane na predah uoči nastavka se odlazi s rezultatom 0:0.

Već na samom početku drugog dijela engleska momčad mogla je doći do pogotka. Aaron Lennon je s desne strane odlično ubacio pred vrata Christiana Abbiatija, no iz neposredne blizine loše je reagirao Peter Crouch. U 65. minuti Robinho upućuje oštar udarac prema Gomesu. Brazilac to brani, ali s velikom dozom nesigurnosti čime se stvara gužva u kaznenom prostoru domaćih, no bez učinka.

Odmah nakon toga Redknapp odlučuje zamijeniti Van der Vaarta, a u igru ubaciti oporavljenog Garetha Balea, jednog od najboljih igrača Tottenhama ove sezone. Pritisak Rossonera pojačavao se kako je utakmica odmicala kraju, a lijepu šansu imao je Pato kada je pucao prema Gomesu, ali nedovoljno precizno.

U zadnjim minutama susreta gostujući nogometaši još su nekoliko puta pokušali izboriti prolazak među osam najboljih momčadi u Europi. Najbliži pogotku bio je Robinho u sudačkoj nadoknadi vremena, ali njegov udarac otišao je malo iznad vratnice. To je bila posljednja šansa za Milan, te je slavlje u Londonu moglo početi.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Milan0:1Tottenham
Valencia1:1Schalke 04
Arsenal2:1Barcelona
Roma2:3Šahtar
København0:2Chelsea
Lyon1:1Real Madrid
Marseille0:0Manchester United
Inter0:1Bayern
Barcelona3:1Arsenal
Šahtar3:0Roma
Tottenham0:0Milan
Schalke 043:1Valencia
Bayern2:3Inter
Manchester United2:1Marseille
Real Madrid3:0Lyon
Chelsea0:0København

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.03.2011. u 15:36
    soecc dugo nisi pametovao :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.03.2011. u 09:38
    modric me jos jednom uvjerija da je igrac sustava,tj. igrac koji ne donosi nikakvu prevagu,atrakciju opasnost po gol,jedno veliko nista.....bravo luka(imas vise srice nego pameti)
    Obrisan korisnik
  • soecc10.03.2011. u 09:37
    Nemoj se prerano veselit prijatelju, da se ne bi crvena boja pretočila u plavu... A i da se desi, pa bilo bi i vrijeme, nakon 7 godina...
    soecc
  • Obrisan korisnik10.03.2011. u 08:32
    Čestitke Tottenhamu, potvrda kraha Serie A !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.03.2011. u 07:46
    Mislim da se Realu i Barceloni lagano otvara put do finala osim ako se ne sretnu prije njega.Milano los a Tottenham uzasan sinoc.Sjecam se prijasnjih godina i utakmica Chelsea,Liverpoola,Arsenala i Uniteda kad su engleski klubovi igrali nogomet koji je plijenio zalaganjem,izgaranjem i borbenoscu a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik