Liga prvaka, završnica, osmina finala, 16.03.2011, 20:45 h
Real Madrid
Real Madrid 3:0 Lyon
Lyon

Video: Kraljevi konačno u četvrtfinalu

Lovro Štrbinić • srijeda, 16.03.2011.
Video: Kraljevi konačno u četvrtfinalu
Foto: EPA

U posljednjem danu osmine finala Lige prvaka momčad Real Madrida je na svom Santiago Bernabeu ugostila francuski Lyon i tražila pobjedu ili remi bez golova koji bi ih odveo u sljedeću rundu natjecanja. Na kraju Mourinho i igrači nisu trebali strahovati do posljednjeg trenutka jer je putnik u četvrtfinale odlučen mnogo prije posljednjeg sučevog zvižduka.

REAL MADRID - LYON 3:0 (1:0)

Madrid, Estadio Santiago Bernabéu

Sudac: Damir Skomina

Strijelci: Marcelo 37', Benzema 66', Di Maria 76'

Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Khedira, X. Alonso - C. Ronaldo (Adebayor 74'), Özil, Di Maria (Granero 78') - Benzema (L. Diarra 84'); trener: Jose Mourinho

Lyon: Lloris - Reveillere, Cris, Lovren, Cissokho - Toulalan, Gourcuff (Pied 69'), Källström - Briand (Gomis 46'), Delgado (Pjania 80') - Lisandro Lopez; trener: Claude Puel

Na prepuni Santiago Bernabeu istrčali su danas igrači Real i Lyona. Domaćini su povratkom Cristiana Ronalda u sastav na teren izveli najjaču jedanaestorku, dok su gosti iz Francuske bili pojačani igranjem Lisandra, strijelca četiri pogotka u posljednje dvije utakmice. Na teren je od prve minute istrčao i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren. Lyon je u ovom dvoboju morao tražiti pogodak, ali se po uvodnim minutama nije moglo zaključiti da će biti napadački orijentirani.

Real Madrid je krenuo onako kako su mnogi i očekivali i prvih nekoliko minuta proteklo je u znaku domaće ekipe. Ipak, u tom razdoblju nije bilo većih šansi, tek jedan loše izveden slobodni udarac Ronalda odmah na početku i nešto prespor trk Mesuta Özila u borbi za loptu s gostujućim vratarom. Nakon toga pritisak Španjolaca se smanjio i Lyon dolazi do daha, no ne i do neke spomena vrijedne prilike. Sljedeća dva pokušaja su također pripala domaćinima, pa je Ronaldo prvo u 11. minuti malo zakasnio na jednu loptu, a zatim je šest minuta nakon toga glavom pucao ravno u Llorisa.

Uslijedila je dotad najbolja prilika Lyona preko Toulalana koji je dobro protegnuo Casillasa, a u sljedećem razdoblju gosti su bivali sve opasniji i pomalo pritisnuli Madriđane na njihovu polovicu. Taj mali pritisak prekinuo je Cristiano Ronaldo driblingom i vrlo lijepim udarcem prema Llorisu koji je opet bio na visini zadatka.

Sredina prvog dijela ujedno je donijela i malu kreativnu pauzu među igračima obje ekipe, a s nekoliko grubih startova zaoštrila se i situacija na travnjaku. Trajalo je to sve do 37. minute kad je na semaforu došlo do promjene rezultata. Marcelo je uzeo jednu loptu na tridesetak metara od protivničkih vrata, krenuo u prodor, odigrao dvostruko proigravanje s Ronaldom, driblingom prevario dvojicu Lyonovih braniča i poentirao pokraj Llorisa koji je mogao i nešto bolje reagirati u ovoj situaciji.

Isti igrač prouzročio je sljedeću veliku opasnost u 41. minuti kada je nakon prodora poslužio Benzemu, a ovaj lijepo pucao pod gredu i još jednom proslavio francuskog golmana. Dvije minute poslije ni Lloris nije mogao zaustaviti udarac Benzeme, ali je tada njegov pogodak opravdano poništen zbog zaleđa. Bilo je to sve u prvom dijelu i na predah se otišlo s minimalnom prednošću domaćina.

Drugo poluvrijeme započelo je na isti način kao i prvo, odnosno pritiskom Reala. Prvo je u drugoj minuti nastavka Benzema pucao s desetak metara, ali je njegov udarac blokiran, a potom je istu sudbinu doživio pokušaj Özila nakon lijepe akcije njega i Benzeme u 52. minuti. Izboreni korneri prouzročili su gužvu u kaznenom prostoru domaćina, ali nije bilo opasnijeg udarca na gol gostiju.

Ni minute koje su uslijedile nisu ostavljale dojam da je Lyon ta momčad koja bi trebala tražiti pogodak i biti poduzetnija prema naprijed, već su nadalje domaći igrači kontrolirali susret. U 64. minuti je Karim Benzema ušao u lijepu priliku, ali je nakon sudara s gostujućim braničem pao i propustio udvostručiti vodstvo. Domaći nogometaši su u tom trenutku pogledavali prema sucu tražeći kazneni udarac, ali Slovenac Skomina je ostao nijem.

Ono što je mogao učiniti nekoliko puta prije na današnjoj utakmici Benzema je konačno napravio u 66. minuti kad je izašavši sam pred gostujućeg golmana smireno poslao loptu u mrežu. Prije toga je na jednu dugu loptu Marcela loše reagirao Dejan Lovren, pa ga se može smatrati sukrivcem za ovaj gol. Dvije minute poslije pogotka Benzema je mogao postići još jedan, ali je nakon dodavanja Özila njegov odličan udarac obranio Hugo Lloris.

Sljedeća dva uzbuđenja potpisali su gosti, prvo je jedan opasni slobodni udarac Casillas izbacio izvan šesnaesterca, a potom je Gomis udarcem s desetak metara iskosa natjerao vratara Real Madrida na još jednu dobru intervenciju. Ipak, ubrzo je konačni udarac Francuzima zadao Angel di Maria prebacivši Llorisa za 3:0 u 76. minuti dvoboja. Lijepu asistenciju potpisao je Özil prebacivši sve nesigurniju gostujuću obranu u koju se uklopio i Dejan Lovren.

Posljednjih desetak minuta proteklo je u nešto lakšem ritmu jer je uvjerljiva prednost Reala smanjila motiv kod igrača obje momčadi. Gomis je u 82. minuti još jednom oprobao udarac, ali je i ovaj put Casillas pokazao sigurnost na golu. Do posljednjeg zvižduka slovenskog suca rezultat se nije mijenjao i na semaforu je ostalo zapisano 3:0 za domaći sastav.

Na koncu možemo reći da je madridski Real i više nego zasluženo prekinuo negativnu tradiciju u Ligi prvaka posljednjih godina, ali i popravio negativan omjer u ogledima s francuskim klubovima. Sad se Mourinho i igrači mogu okrenuti ždrijebu na kojem će saznati svoju prepreku do polufinala, a Lyon će lišen europskih obaveza sve karte baciti na domaća natjecanja.


szólj hozzá: Re1-0Ol


szólj hozzá: Re2-0Ol


szólj hozzá: Re3-0Ol

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Milan0:1Tottenham
Valencia1:1Schalke 04
Arsenal2:1Barcelona
Roma2:3Šahtar
København0:2Chelsea
Lyon1:1Real Madrid
Marseille0:0Manchester United
Inter0:1Bayern
Barcelona3:1Arsenal
Šahtar3:0Roma
Tottenham0:0Milan
Schalke 043:1Valencia
Bayern2:3Inter
Manchester United2:1Marseille
Real Madrid3:0Lyon
Chelsea0:0København

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • TATA_svih_očeva26.03.2011. u 14:43
    Svaka čast Realu ali Lyon nije što je nekad bio....
    TATA_svih_očeva
  • Obrisan korisnik17.03.2011. u 12:55
    juruncina@ daj odrasti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.03.2011. u 11:21
    Navijam za Real od malih dana i bez obzira na opću zaluđenost i trenutnu planetarnu popularnost Barce, koja je bila uzrok da se mnogi "nogometno preokrenu" i promjene navijačke afinitete (vjerujte puno je takvih oko mene) prezadovoljan sam igrom i naravno činjenicom da je Real tamo gdje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.03.2011. u 10:48
    Ajde sad su prošli osminu finala nakon sto godina pa se odmah dižu u nebesa.Čekajte da dođe netko iole jači i ode Real u 3pm.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.03.2011. u 09:08
    Komentar na komentare:Ozil - odličan igrač, mlad, ima potencijal da uđe u top3 igrača svijetaLovren - morao uklizat na lažnjak Marcela, najgori su mi ti stoperi koji zecaju pa napadač puca kak hoće, uđi u blok pa ak je frajer majstor nek ti zavalja lažnjak, možda ga netko stigne, sve ostalo je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik