Liga prvaka, završnica, osmina finala, 22.02.2011, 20:45 h
Lyon
Lyon 1:1 Real Madrid
Real Madrid

Realu dobar rezultat protiv hrabrog Lyona

Ante Zovko • utorak, 22.02.2011.
Realu dobar rezultat protiv hrabrog Lyona
Foto: EPA

Real Madrid izvukao je dobar rezultat u Lyonu kojim će pokušati prekinuti crni niz ispadanja u osmini finala Lige prvaka šest proteklih sezona. Iako je Real poveo, hrabri Lavovi poravnali su na 1:1 pa nas na Santiago Bernabeuu čeka nova neizvjesna borba. Dejan Lovren odradio je odličnih 90 minuta u domaćim redovima.

Poslije 1:1 na Gerlandu više će zadovoljstva imati Real Madrid na čijoj se igri od početka vidjelo da je došao igrati na neodlučeno. Protiv kluba koji ga je izbacio iz Lige prvaka prošle sezone zaradio je odličan rezultat za uzvrat.

Čvrsti ogled s dvije strane u kojem je odličnih 90 minuta odradio Dejan Lovren vrhunce je doživio u drugom, dinamičnijem poluvremenu, kad su pala oba pogotka.

Lyon se odlično postavio protiv uglednih gostiju. Gustom obranom nije dopustio Realu da zaprijeti iz igre u praktički cijelom prvom poluvremenu, a Lovren je odlično surađivao sa suigračima.

Utakmica bez prilika s blagom dominacijom Lyona nastavila se u prvih pola sata, a Real je kakvu-takvu priliku dobio iz slobodnog udarca. Cristiano Ronaldo dočekao je svoj trenutak, ali brani Lloris.

Susret se poslije toga malo otvorio, a iako je Mourinhova momčad dobro čuvala prilaze svojem golu, u 34. minuti Bastos je uspio probiti bok i zadati velike probleme gostima. Casillas nije dobro reagirao na njegovu nabačenu loptu koja se odbila do Gomisa, ali njegov udarac Casillas odbija preko vrata vršcima prstiju.

Lyon je početkom drugog dijela zbog žutog kartona ostao bez Bastosa za uvrat u Madridu, a uskoro su mogli izgubiti i više. U 49. Ronaldo ponovno prijeti iz slobodnog udarca s lijeve strane, domaće spašava stativa. Lyon je u tim trenucima opasno živio jer je nekoliko minuta kasnije Sergio Ramos zatresao prečku.

Nisu samo prilike išle u španjolsku korist u drugom dijelu. Real je postao dominantnija momčad. Kako Adebayor nije bio od velike koristi u napadu, Mourinho ga je u 64. minuti odlučio zamijeniti. Ušao je bivši miljenik Lyonovih navijača, Karim Benzema uz pljesak Gerlanda. Ni minuta nije prošla, a francuski je napadač utišao veći dio stadiona. Özil je nanizao nekoliko igrača, Ronaldo asistira, a Benzema matira Llorisa.

Krenuo je Lyon malo agresivnije, ali sve se odbijalo o čvrsti Realov blok koji je sve više umrtvljivao igru, a Lavovi postajali sve umorniji. Međutim, domaćin je ipak stigao do izjednačenja, i to iz prilično sretnog prekida. Pjanić je izveo slobodni udarac, Cris je ubacio glavom na desnu stranu, a Gomis je ovaj put puno precizniji i pogađa za 1:1.

Potaknuti golom domaći su krenuli po drugi, ali se Real povukao mudro držeći za njih i više nego dobar rezultat. On mu jamči nešto lagodniji uzvrat u kojem će se sigurno morati dobro namučiti kako bi osigurao četvrtfinale, ali isto tako pritisak je na Lyonu.

Liga prvaka, završnica

osmina finala

Milan0:1Tottenham
Valencia1:1Schalke 04
Arsenal2:1Barcelona
Roma2:3Šahtar
København0:2Chelsea
Lyon1:1Real Madrid
Marseille0:0Manchester United
Inter0:1Bayern
Barcelona3:1Arsenal
Šahtar3:0Roma
Tottenham0:0Milan
Schalke 043:1Valencia
Bayern2:3Inter
Manchester United2:1Marseille
Real Madrid3:0Lyon
Chelsea0:0København

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.02.2011. u 14:04
    Lyon je sinoc u najmanju ruku zasluzio remi.Real mora podic' nivo igre u gostima ako zeli doci do Wembleya.Iako ne bih zelio podcijenit' Lyon mislim da je s ovih 1:1 Real sigurno u cetvrtifinalu.HALA MADRID !
    Obrisan korisnik
  • Cholo23.02.2011. u 13:35
    steta sto bastos ne moze igrat u uzvratu(žuti kartoni),al činili su mi se dobri mladi pied i briand,a odusevio me delgado i lovren!!imate sanse momci.
    Cholo
  • Cholo23.02.2011. u 13:31
    a kao real nije igrao na misice i sa silom.Ronaldo 2,3 pete i to ti je sva ljepota!!
    Cholo
  • Obrisan korisnik23.02.2011. u 08:39
    znam da je joe šimunić za 98% ekipe svetinja, ali mi nije jasno kako Bilić pored Lovrena koji igra na ovoj razini može više trpit tog šimunića koji je rezerva u hoffenhaimu??????????!?!??!?!?! stvarno ne razumijem. inače Lyonu svaka čast. realan rezultat.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.02.2011. u 08:32
    mladi bastos i cysokho su fenomenalni!stalna prijetnja po boku za real..ni jedan Ramos ih nije moga zaustaviti kad bi prodirali..bravo lavovi, samo da c rolando (namjerno krivo pišem) ispadne iz lige šampiona
    Obrisan korisnik