Nogomet

Vukojevićev Dynamo izbacio Manchester City

Mario Glasnović • četvrtak, 17.03.2011.
Vukojevićev Dynamo izbacio Manchester City
Foto: EPA

U uzvratnim utakmicama osmine finala Europske lige saznali smo prva četiri putnika među najboljih osam. Manchester City nije uspio nadoknaditi 0:2 protiv Vukojevićevog Dynama, a prolaz u četvrtfinale izborile su momčadi Twentea, Benfice i moskovskog Spartaka.

Manchester City – Dynamo Kijev 1:0

(Kolarov 39' )

Vezane vijesti

Manchester City morao je nadoknaditi razliku od dva gola iz prvoga susreta koji se igrao u Kijevu. Na Dynamo su krenuli s napadačkim trojcem Silva, Tevez, Balotelli, dok su Ukrajinci igrali s Vukojevićem od prve minute, a u napadu je bio Ševčenko.

Domaćini su dobro napadali u prvih nekoliko minuta, no veliku glupost napravio je Mario Balotelli. Talijan je zbog neugodnog starta na Popovu u 36. minuti dobio izravan crveni karton. Tri minute nakon toga iz slobodnog udarca je poveo City, dobro je gađao Kolarov i prevario gostujućeg vratara Šokovskog.

U nastavku su Građani igrali bolje i napadali su, ali nisu uspjeli postići još jedan pogodak. Velike prilike imali su Yaya Toure, Tevez i David Silva, no Ukrajinci su izdržali napade. Zadnjih 15 minuta odigrao je i BiH reprezentativac Edin Džeko koji je u samoj završnici opasno zaprijetio gostujućim vratima.

PSG – Benfica 1:1

(Bodmer 35' / Gaitan 27')

Benfica je uspjela napraviti ono što je i najavila, postigla je pogodak u gostima koji ih je odveo u četvrtfinale Europske lige. Portugalski prvaci poveli su u 27. minuti preko Gaitana. PSG je brzo uzvratio preko francuskoga reprezentativca Mathieua Bodmera koji je izjednačio u 35. minuti.

U drugome poluvremenu obje su momčadi imale nekoliko prilika, ali mreže se nisu tresle. Gosti su prijetili preko paragvajskog napadača Oscara Cardoza dok je najopasniji u redovima Parižana bio Erdinc. Zahvaljujući pobjedi iz prvog susreta Benfica je uspjela osigurati prolazak u četvrtinu finala Europske lige.

Zenit – Twente 2:0

(Širokov 17', Keržakov 37')

Ruski prvak Zenit nije uspio nadoknaditi 0:3 protiv Twentea. Iako su Rusi odlično ušli u utakmicu i već u prvome dijelu vodili s 2:0, nisu uspjeli postići još dva pogotka koja bi ih odvela u nastavak nastavak natjecanja.

Zenit je poveo preko Širokova u 17. minuti. Dvadeset minuta nakon toga domaćini su udvostručili vodstvo zahvaljujući sjajnom ruskom napadaču Keržakovu. Do konca poluvremena Zenit je prijetio preko Dannyja, ali portugalski veznjak nije bio precizan.

Drugo poluvrijeme Zenit je bio dominantnija momčad i imao je nekoliko dobrih prilika, no domaći igrači Anjukov i Lazović nisu bili dovoljno precizni. Twente je prijetio preko Onyewua i De Jonga . Do kraja susreta na stadionu Petrovsky nije bilo pogodaka te je momčad Twentea prošla u četvrtfinale rezultatom 3:2.

Spartak Moskva – Ajax 3:0

(Kombarov 21', Welliton 30', Alex 54'

Moskovski Spartak pokazao je da pobjeda nad Ajaxom u Amsterdamu (1:0 ) nije bila iznenađenje. Na Lužnjiki stadionu još jednom su svladali Nizozemce i to rezultatom 3:0. Već u prvome poluvremenu Rusi su vodili s 2:0, a u nastavku su postigli još jedan pogodak koji ih je odveo među osam najboljih.

Spartak je u vodstvo došao u 21. minuti preko Dmitrija Kombarova kojem je asistirao brazilski veznjak Alex. Rusko – brazilska kombinacija proradila je i deset minuta poslije, strijelac prvog pogotka Kombarov ovaj put se našao u ulozi asistenta, a gol je postigao brazilski napadač Welliton.

U drugome dijelu izabranici Franka de Boera su bolje zaigrali i imali su nekoliko prilika. Jednu od njih nije iskoristio mladi danski veznjak Christian Eriksen koji je pogodio gredu. Potpuni potop Kopljanika potvrdio je Alex koji je u 54. minuti povisio na velikih i konačnih 3:0.

Europska liga, završnica

osmina finala

Braga1:0Liverpool
PSV Eindhoven0:0FC Rangers
Bayer Leverkusen2:3Villarreal
CSKA Moskva0:1Porto
Twente3:0Zenit
Ajax0:1Spartak Moskva
Dynamo Kijev2:0Manchester City
Benfica2:1PSG
PSG1:1Benfica
Manchester City1:0Dynamo Kijev
Zenit2:0Twente
Spartak Moskva3:0Ajax
Porto2:1CSKA Moskva
FC Rangers0:1PSV Eindhoven
Villarreal2:1Bayer Leverkusen
Liverpool0:0Braga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Largo LaGrande18.03.2011. u 13:25
    Žao mi je što se dogodio smrtni slučaj golmanu Zenita, ali to je još veći motiv njegovim suigračima da odigraju i pobijede za njega, što su i napravili. Uostalom, Zenit se osramotio prošli tjedan kad je izgubio 3:0 od Twentea, tada tog opravdanja nije bilo.
    Largo LaGrande
  • Obrisan korisnik18.03.2011. u 10:14
    http://www.youtube.com/watch?v=lYU-SeVofHs&feature=player_embedded
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2011. u 09:04
    Largo LaGrande, golanu Zenita je jučer ujutro poginula supruga. Valjda se slažeš da nije lako igrati u tim okolnostima. A te priče ko je bolji, Villareal ili Zenit...smiješni ste i blesavi ko mala deca!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2011. u 00:05
    protiv Dinama u Zagrebu : Lopez,Capdevilla,Musacchio,Gonzalo,Cani,Senna,Bruno,Marcos,Altidore,Ruben,Montero(Borja Valero(46),Rossi(46),Santi Cazorla(63))protiv Bayera u Villarealu : Lopez,Gonzalo,Musacchio,MARCHENA,Santi Cazorla,Ruben,CATALA,Broja... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Largo LaGrande17.03.2011. u 23:45
    Ne laži. 9 od 11 igrača koji su igrali večeras potiv Bayera, igrali su i protiv Dinama u Zagrebu. Ne znam čemu ti bijedni pokušaji omalovažavanja Dinamove pobjede nad velikim klubom.
    Largo LaGrande