Nogomet

Crni traže nastavak pozitivnog niza

Nikola Vlahović, Damir Žbulj • petak, 18.03.2011.
Crni traže nastavak pozitivnog niza
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski dragovoljac će u petak u 17 sati na svom terenu u Sigetu ugostiti Karlovac i protiv šeste ekipe prvenstva pokušati nastaviti pozitivan niz koji traje posljednja četiri kola, još od utakmice protiv Rijeke na završetku zimskog dijela sezone. Osvojili su Crni u ta četiri susreta osam od svojih ukupno 14 bodova, no, Karlovac je protivnik koji lovi treće mjesto i izlazak u Europu iduće sezone te nas sigurno očekuje zanimljiva utakmica.

Proljetni dio nogometnog prvenstva Hrvatski dragovoljac otvorio je s dvije pobjede i neodlučenim rezultatom na teškom gostovanju u Osijeku te će protiv Karlovca tražiti nastavak odlične serije kako bi zakomplicirao situaciju pri dnu prvenstvenog poretka i kako bi se u potpunosti uključio u borbu za prvoligaški opstanak.

Davor Mladina: "Naš cilj je odigrati strpljivih 95 minuta, nećemo puno mijenjati u našoj igri te se iskreno nadam da ćemo ostvariti još jedan pozitivan rezultat. Pozivam ovom prilikom i gledatelje da dođu u Siget jer će sigurno, s naše strane, vidjeti jednu dobru nogometnu predstavu."

Vezane vijesti

Crni kao da su neka sasvim druga ekipa od one koja je gubila utakmice u jesenskom dijelu prvenstva i koja je do prve prvenstvene pobjede stigla tek u 15. kolu. No, svi koji su pratili Hrvatski dragovoljac znaju da nisu bili toliko loši kakvi su bili rezultati te kako je i povratak u Siget na domaći teren puno značio u podizanju atmosfere u klubu. "U nastavku prvenstva skupili smo gotovo maksimalan broj bodova, a to je samo dokaz kako su nas jesenas samo nijanse dijelile od boljih rezultata. Napokon je dobar rad stigao na naplatu", pojasnio je trener Dragovoljaca Davor Mladina.

Protiv Karlovaca ih sigurno očekuje jedna teška utakmica te čvrst i neugodan protivnik, koji je u posljednjih šest prvenstvenih susreta poražen samo jednom, i to od Dinama na svom travnjaku s minimalnih 0:1. Tri posljednje pobjede ostvarili su rezultatom 1:0, a koliko su nezgodna ekipa za sve protivnike pokazuje i podatak da im je taj primljeni pogodak protiv lidera prvenstva i jedini koji su primili u tih posljednjih šest susreta te će Dragovoljcima biti iznimno teško naći put do mreže Karlovčana.

Davor Mladina neće puno mijenjati sastav koji je odigrao susret u Osijeku. U ekipu se vraća Jurin, zbog ozljeda neće moći računati na Kukoča, Međumurca i Jazvića te bi na travnjak trebali istrčati Vidaković - Špehar, Jurin, Grgić, Leko - Zlatar, Brozović, Janjetović, Vrnoga, Rašić - Švarić. U prvom međusobno dvoboju ovih ekipa Karlovac je na svom travnjaku slavio s 2:0, golovima Jerneića i Batarela, međutim, Hrvatski dragovoljac pokazao je u proljetnom nastavku da su puno ozbiljnija ekipa od one iz prvog dijela prvenstva te nas sigurno očekuje čvrsta utakmica, u kojoj bi jedan pogodak mogao presuditi pitanje pobjednika ovog dvoboja.

Igor Pamić: "Hrvatski dragovoljac je zadnji na tablici, ali je u drugom dijelu sezone, uz Dinamo i Hajduk, osvojio najviše bodova. Zato moramo biti jako oprezni i pametni".

Nakon pobjede nad Varaždinom u prošlom kolu Karlovac će svoju prvenstvenu obavezu 22. kola Prve HNL odraditi danas. Igrači Igora Pamića gostuju kod Hrvatskog dragovoljca, momčadi koja se nalazi na začelju tablice, međutim, u proljetnom dijelu prvenstva još ne zna za poraz. Strateg Karlovca upoznat je s formom i igrom Crnih te je priznao da bi bio zadovoljan i s jednim bodom.

"Svi očekuju da se mi kući vratimo s tri boda, međutim, oni su trenutno u odličnoj formi i bio bih zadovoljan i neriješenim rezultatom. Ni slučajno ne smijemo pomisliti da će to biti lagana utakmica, a mi inače imamo loš omjer protiv Hrvatskog dragovoljca, posebno kad smo igrali u drugoj ligi. Znam da će nam u Sigetu biti vrlo teško i moramo biti hrabri, pametni i strpljivi", rekao je Paminjo.

Što se tiče igračkog kadra, trener Karlovca ne može računati na standardnog igrača sredine terene, Edina Husića, koji ne može nastupiti zbog žutih kartona. Manje zdravstvene probleme ovaj tjedan imali su Karabatić i Primorac, ali se očekuje da će oni biti spremni za utakmicu.

"Moji igrači su vrlo motivirani i idemo u Siget po pobjedu. Naravno, neće nam biti nimalo lako do nje doći i zato bih bio sretan i s jednim bodom. Ipak, mi protiv svakog protivnika idemo na pobjedu pa će tako biti i protiv Hrvatskog dragovoljca", zaključio je Igor Pamić.

Hrvatski dragovoljac odlično je otvorio nastavak sezone, uz dvije pobjede i remi, stoje uz bok Dinamu i Hajduku, čemu se malo tko mogao nadati. Bilo bi nepravedno izdvojiti pojedinca koji je zaslužan za taj uspjeh, ali u proljetnom dijelu prvenstva evidentno se vidi napredak u igri Marka Janjetovića, koji s pozicije u veznom redu odlično dirigira ekipom, često se nalazi u poziciji da ugrozi suparnička vrata, a u domaćoj pobjedi nad Varaždinom čak se i upisao u listu strijelaca.

Karlo Primorac je u prošlom kolu Karlovcu donio tri boda protiv Varaždina, a bivši napadač Osijeka i Dinama do sada je u drugom dijelu sezone pokazao da je napokon spreman te da bi trebao biti najvažniji igrač momčadi s Korane. Upravo će se od Primorca očekivati da i danas pronađe put do suparničke mreže i osigura Karlovcu novu pobjedu.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

22. kolo

Hrvatski dragovoljac1:0Karlovac 1919
Inter-Zaprešić3:1Istra 1961
Šibenik2:1Osijek
Split2:0Zagreb
Zadar1:0Lokomotiva
Varaždin1:1Slaven Belupo
Rijeka0:0Cibalia
Dinamo2:0Hajduk
1Dinamo 3052:12+4072
2Hajduk 3054:32+2255
3Split 3038:22+1653
4Cibalia 3033:24+944
5Inter-Zaprešić 3031:35-442
6Karlovac 1919 3025:27-241
7Slaven Belupo 3034:30+440
8Osijek 3031:29+239
9Rijeka 3029:35-639
10Zadar 3031:34-338
11Varaždin 3032:38-636
12Šibenik 3037:38-135
13Zagreb 3032:39-735
14Lokomotiva 3024:37-1333
15Istra 1961 3024:44-2031
16Hrvatski dragovoljac 3024:55-3123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.03.2011. u 12:58
    jel ovo itko pročito?
    Obrisan korisnik