Nogomet

Halilhodžić: "Na početku sam vidio nemir"

Borna Rupnik • srijeda, 20.04.2011.
Halilhodžić: "Na početku sam vidio nemir"
Foto: Sandro Donda

Dinamo je i drugom pobjedm nad Slaven Belupom potvrdio prolazak u finale Hrvatskog kupa, a trener Vahid Halilhodžić bio je zadovoljan što je posao obavljen rutinski, usprkos određenim problemima u momčadi...

Finale Hrvatskog nogometnog kupa izborili su u srijedu nogometaši Dinama i Varaždina. Zagrepčani su nakon 4:1 na svom terenu momčad Slaven Belupa pobijedili i u gostima, a jedini je strijelac na utakmici bio Ivan Tomečak, koji je ušao kao zamjena za Marija Šituma.

"Svaki poraz malo uzdrma, pogotovo nakon osam mjeseci bez poraza. Na početku utakmice protiv Slavena vidio sam nemir, znao sam da bi mogla nastati panika ako primimo gol. Pokazali smo ipak ozbiljniju igru, ali nije to Dinamov maksimum. Čuo sam brojne kritike poslije dvoboja s Istrom 1961, a to zovem afričkim viđenjem situacije - jedna izgubljena utakmica nakon deset godina je ravna katastrofi".

"Tomečak je u posljednje vrijeme osjećao umor, igrao je i na desnom beku i naprijed, pa sam počeo s nekim svježijim igračima", objasnio je Dinamov trener Vahid Halilhodžić po završetku utakmice, a situacija je bila posebno kritična u obrani.

"Bišćana noga strahovito boli, ali je junački odigrao cijelu utakmicu. Tonel je također ozlijeđen, a Mesarić ima privatnih problema", dodao je.

Na igru svoje momčadi, koja nije bila briljantna, ipak nije imao velikih prigovora: "Ostvarili smo rutinsku pobjedu. U prvom dijelu smo bili nervozni jer nam lopta nije dobro išla od noge do noge. U nastavku smo bili bolji kada sam ubacio odmornije igrače. Smatram da smo zasluženo dobili i čestitam svojim igračima na plasmanu u finale".

"Mislim da nam je dobro došlo ovo slavlje da se svi zajedno malo razbudimo. U subotu ćemo vjerojatno postati prvaci, ali iako nas mnogi vide kao osvajače dvostruke krune, Kup još nismo uzeli", konstatirao je Vahid Halilhodžić.

Osvrnuo se na i posljednju prepreku na tom putu, sastav Varaždina: "Varaždin nam je napravio dosta problema u prvenstvu. Ne bih rekao da smo favoriti, a poraz u Puli dobra nam je pouka. Trebamo se vratiti pobjedničkom nizu koji smo održavali proteklih mjeseci".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.04.2011. u 12:10
    Kad je Tonel tu onda nema zime. Kako kaže Ian86 s njima trojicom nema problema. Treba odškolovati mlade igrače dok su tu. Zlata vrijede...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.04.2011. u 23:01
    kad su Bišćan,Tonel i Cufre iza nemre nam niko niš...bila bi velika šteta da Igor zbog ozljede završi karijeru na kraju sezone...
    Obrisan korisnik