Tenis

Pobjedi se ne gleda u zube

Iz Pariza:Maja Giljanović • srijeda, 25.05.2011.
Pobjedi se ne gleda u zube
Foto: Kristijan Komarica

Sva je vjerojatnost da bi Ivan Dodig i Ivo Karlović kleli lošu sreću da su na ždrijebu Roland Garrosa za protivnike u prvom kolu i treći put uzastopce u svom trećem ovogodišnjem zajedničkom nastupu izvukli Nijemce. Srećom nisu morali, izvukli su Francuze, wild-carde Herberta i Renavanda, a uz više muke od očekivanog dobar su ždrijeb iskoristili da za dva sata i pet minuta u tri seta izbore susret drugog kola protiv Braccialija i Staracea.

Ivan Dodig i Ivo Karlović u 2011. su u paru zaigrali dvaput, oba puta protiv Nijemaca i oba puta su ostali kratkih rukava: u veljači su u Delray Beachu u prvom kolu izgubili od Benjamina Beckera i Dietera Kohlmanna i u ožujku u Davis Cupu od Christophera Kasa i Philippa Petzschnera. Treća se pokazala sreća, na Roland Garrosu su za protivnike u prvom kolu izvukli Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Renavanda i preko Francuza izborili drugo kolo protiv Daniele Braccialija i Potita Staracea koji su nadoknadili gubitak prvog seta i 15. nositelje Sama Querreyja i Johna Isnera izbacili u tie-breaku trećeg (2:6, 7:6, 7:6).

1.SET

Nakon što su obojica u pojedinačnoj konkurenciji ispala u prvom kolu – Dodig od Perea Ribe 3:6, 6:3, 6:7, 4:6, Karlović od Juan Martina Del Potra 7:6, 3:6, 5:7, 4:6 – u prvom kolu parova hrvatski Davis Cup reprezentativci zasigurno nisu očekivali otpor koji su im pružili 192. i 199. igrači svijeta. Prvi set još je i išao relativno glatko: naši su doduše prvi upali u probleme, ali nakon što je Karlović u petom gemu izvukao 30:40 i još jednu prednost Francuza u šestom su gemu osigurali break. Dodig je bez previše priče zadržao svoj servis za vodstvo od 5:2, a na servisu Karlovića za set Herbert i Renavand nisu osvojili ni poena (6:3).

2.SET

U drugom setu Francuzi su pokazali zube. Našima je servis pao na ispod 60 posto(58 %), a dvije break-lopte koje su osigurali nisu iskoristili. Svoje su šanse imali i propustili i Renavand i Herbert, ali na trećoj break-lopti dobili su poklon-bon. Na 5:6 Dodig je servirao za ostanak u setu, spasio jednu set-loptu na 30:40, ali na drugu je, nakon što se sudac spustio iz stolca i dosudio aut na neobranjivom servisu, odservirao duplu (5:7).

3.SET

Situacija se zakomplicirala, ali Dodig i Karlović nisu paničarili. Mirn(ij)u ruku naplatili su u trećem gemu, krasnom igrom na mreži stigli do 15:40 i uzeli Renavandu servis (2:1). Vodstvo su bez poteškoća održavali do osmog gema kad su na Dodigov servis spasili 15:40 i još jednu prednost (5:3), a nakon što su Francuzi na svom servisu ostali na životu Karlović je na 40:15 iskoristio odmah prvu šansu i meč nakon dva sata i pet minuta priveo kraju (6:4).

MEČ

Gola statistika govori da su Dodig i Karlović u svakom segmentu bili bolji: ubacili su 65 % prvog servisa, zabili 10 as-servisa, osvojili 75 % poena nakon prvog i 60 % nakon drugog servisa, ubacili 35 % returna, iskoristili dvije od šest break lopti i na koncu osvojili 10 poena više.

Roland Garros, 1. kolo parova, tenisači:
DODIG/KARLOVIĆ (Hrvatska) – Herbert/Renavand (Francuska, wc) 6:3, 5:7, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.05.2011. u 22:55
    Bravo za komentar...da konacno vise ne ulazimo sa 0:1 u svaki susret
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.05.2011. u 22:17
    ajde neka sada daleko doguraju i uigraju se kao par.. i onda za davis cup zaigraju kao majstori!
    Obrisan korisnik