Tenis

Američki tinejdžer zaskočio Dodiga

Ivor Krapac • utorak, 21.06.2011.
Američki tinejdžer zaskočio Dodiga
Foto: Kristijan Komarica

Nakon prvog kola Wimbledona, od četvorice hrvatskih aduta u muškom ždrijebu u konkurenciji su ostala dvojica, Ivan Ljubičić i Ivo Karlović. Ivan Dodig oprostio se kako se utorak bližio kraju, uz pad bez osvojenog seta protiv 19-godišnjeg Amerikanca Ryana Harrisona...

U kratkoj seniorskoj karijeri Ryana Harrisona već je bilo nekoliko bljeskova, ali do ovog utorka, još nije iskusio nastup u glavnom ždrijebu Wimbledona. No, iz prvog meča imat će lijepe uspomene. Treći hrvatski reket Ivan Dodig, koji je u London došao nakon prošlotjednog finala Hertogenboscha, nije mu uspio otkinuti ni set - završilo je sa 7:6(5), 6:0 i 7:5 za 19-godišnjeg američkog aduta, 122. na svijetu.

Upoznao ga i Ljubičić

Mladom Amerikancu ova pobjeda nije bila prva nad hrvatskim suparnikom na nekom Grand Slam turniru. Lani je u prvom kolu US Opena sa 6:3, 6:7(4), 6:3 i 6:4 svladao Ivana Ljubičića, čime je Ljubi uzvratio za poraz u ranijem dijelu prošle sezone, na Ivanovom putu do naslova u Indian Wellsu.

Upravo Indian Wells Harrison pamti po dobrom iz ranijeg dijela aktualne sezone. Taj turnir bio mu je jedini pravi ovogodišnji na ATP ili Grand Slam razini, probio se do osmine finala, u kojoj ga je zaustavio Roger Federer, dok sada u tu, pozitivnu kategoriju može svrstati i Wimbledon.

Ivan se za wimbledonski nastup zagrijavao u Nizozemskoj, dok je Harrison glavni ždrijeb morao izboriti kroz kvalifikacije, a ušao je kao sretni gubitnik, nakon što ga je u završnom kolu pobijedio Nijemac Cedrik-Marcel Stebe. Novu priliku da ipak nastavi svoj put na Wimbledonu Amerikanac je iskoristio uz jako lak posao u drugom setu, u kojem je hrvatski adut pao bez pravog otpora, dok je ostatak meča bio zanimljiviji.

Iz prvog seta Dodig će pamtiti dvije propuštene break-lopte (15:40) u 11. gemu, a potom i priliku koju je imao u tie-breaku, u kojem je s mini-breakom za 3:1 otišao do 5:2. Iza toga više nije osvojio ni poen do kraja seta.

Nakon što ga je Harrison ostavio na nuli u drugom setu, u trećoj dionici Ivan je krenuo bolje i s breakom u drugom gemu poveo s 2:0, ali taj break prednosti trajao je samo jedan gem. Amerikanac se vratio u egal, pa u završnici seta iskoristio svoju priliku kod 5:5, kada je breakom izborio servis za pobjedu, na kojem nije zadrhtao.

Utorak, tako, nije prošao dobro za međugorski dvojac. Marin Čilić izgubio je treći i četvrti set i pao u hrvatskom ogledu s Ivanom Ljubičićem, dok je Dodig neočekivano zapeo na kraju dana, ostajući bez reprize prošlogodišnjeg wimbledonskog dosega. Lani je na najvećem svjetskom turniru na travi u prvom kolu bio uspješan, pobijedio je Oscara Hernandeza, da bi ga korak iza toga, iako je pružio solidan otpor, zaustavio Sam Querrey.

Wimbledon, tenisači, 21.6.2011., prvo kolo: Harrison (SAD, LL) - Dodig (Hrvatska) 7:6(5), 6:0, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.06.2011. u 15:27
    Gledao sam Harrisona na challengeru u Zagrebu nedavno i siguran sam da ako nastavi ovako se razvijat on može bit za par godina stabilan u nekih top 20 svijeta.A za ovaj meč šta reć,dodig je imao 5 2 u tie breaku,nakon tog je bio blackout pol sata i to je to
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2011. u 00:03
    Dodig je pokazao da mu jos fali u nogama mečeva kako bi bio igrač za više domete :) Harrisona sam se pribojavao s razlogom, em što ga je Federer upoznao, em što je Soderlingu zapaprio na RG-u, momak leti po terenu .. Steta za Ivana, svu srecu dalje zelim :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2011. u 22:40
    Tako je prije Londona pisalo da mu odgovara wimbeldonska trava, možda se ipak trebao držati žiže iz Nizozemske....ipak je to provjerna roba, kontroliranog podrijetla.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2011. u 22:21
    Harrison nije neozbiljan igrač, ako nastavi ovako brzo će se popeti u ljestvici. Ni Federer ga nije razmontirao ranije. Solidan igrač, sigurno ima više talenta nego Dodig.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2011. u 22:19
    Prije svakog GrandSlama bude članak na ovom portalu sa naslovom: Dodig: "Spreman sam za ovaj Grand slam"... i uvik ispadne u prvom kolu... ovaj put od 19-godisnjaka... Sta bi tek bilo da mu dode neko ozbiljniji!
    Obrisan korisnik