Tenis

Dodig: "Bilo bi lijepo s Hrvatom u završnici"

Sportnet • četvrtak, 07.07.2011.
Dodig: "Bilo bi lijepo s Hrvatom u završnici"
Foto: Kristijan Komarica

Na najstarijem hrvatskom ATP turniru će ove godine igrati sva tri domaća Top 50 aduta, Marin Čilić, Ivan Ljubičić i Ivan Dodig, a među njima, Dodig će u Umag doći bolje rangiran nego ikad prije. Nekoliko tjedana uoči turnira, najavio je da se veseli ovom nastupu...

"Učinit ću sve da budem maksimalno spreman za turnir u Umagu, sigurno ću dati sve od sebe. Bilo bi lijepo da ponovo nakon dugo vremena imamo hrvatskog igrača u završnici", izjavio je Ivan Dodig uoči 22. ATP Studena Croatia Opena, koji se u Umagu održava od 21. do 31. srpnja, s početkom glavnog ždrijeba u ponedjeljak 25. srpnja.

Dodig je, kako kaže, prezadovoljan svojim rezultatima u prvoj polovici godine, jer je nanizao najveće uspjehe u karijeri. Ušao je u Top 40 ATP liste, osvojio prvi ATP turnir (PBZ Zagreb Indoors) i igrao u polufinalu Barcelone, gdje je, između ostalih, pobijedio i Top 10 tenisača Robina Söderlinga. Dobri rezultati na sve tri podloge na kojima se igra ATP World Tour potvrđeni su i finalom travnatog UNICEF Opena u Hertogenboschu krajem lipnja. Dodig će u Umag doći nakon Hamburga, gdje će se također igrati turnir na zemlji.

Iz niza jakih igrača koji ove godine stižu na ATP Studena Croatia Open, Dodig kao favorite izdvaja vodeće na popisu po trenutnom renkingu, Argentinca Juana Ignacija Chelu i Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, ali i Marina Čilića, koji je, kaže, favorit na svakom turniru. Tu je i Ivan Ljubičić, koji je pokazao da još uvijek može igrati i da sa svojim iskustvom može svakoga dobiti kad je spreman.

"Mislim da ove godine opet ima više kvalitetnijih igrača nego prošlih godina, ali nadam da ćemo mi Hrvati biti u najvećem broju i da će netko od nas uspjeti doći do kraja", ističe Dodig.

Umaški turnir je jedan od rijetkih u ATP svijetu koji, uz tenis, nudi i bogate popratne zabavne sadržaje za opuštanje igrača i za uživanje. Zato velika većina tenisača, potvrđuje i Dodig, obožava Umag i vraća mu se iz godine u godinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vlacng07.07.2011. u 21:57
    valjd ce barem jedan uc u drugo kolo!
    vlacng