Tenis

Čilić i Dodig u glavnim ulogama

Ivor Krapac • utorak, 06.09.2011.
Čilić i Dodig u glavnim ulogama
Foto: Kristijan Komarica

Kako je bilo i najavljeno, izbornik Goran Prpić je točno deset dana prije početka susreta objavio hrvatski sastav za ogled s Južnoafrikancima u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa. Hrvatska će na gostovanju u Potchefstroomu tražiti pobjedu oslanjajući se na Marina Čilića i Ivana Dodiga...

Hrvatska će se od 16. do 18. rujna u južnoafričkom Potchefstroomu boriti za još jednu godinu u Svjetskoj skupini Davis Cupa. Nakon što su izabranici Gorana Prpića ove sezone u prvom kolu elitnog razreda u Zagrebu s 3-2 izgubili od Njemačke, taj poraz gurnuo ih je u borbu za ostanak, a u pokušaju da se zadrže među 16 najboljih reprezentacija svijeta hrvatski reprezentativci će u Južnoj Africi biti predvođeni Marinom Čilićem i Ivanom Dodigom.

Goran Prpić: "Respektiramo suparnika, pogotovo Kevina Andersona koji u posljednje vrijeme igra vrlo dobro, ali smatramo da bi bio neuspjeh da izgubimo. Naše su ambicije da i sljedeće godine igramo u Svjetskoj skupini i stoga idemo u Južnu Afriku želeći pobjedu".

Osim trenutno prvog i trećeg hrvatskog reketa, izbornik Goran Prpić je za ovo gostovanje pozvao i Antonija Veića i Nikolu Mektića, što najavljuje da će Čilić i Dodig vjerojatno igrati sve "žive" mečeve - osim u slučaju da nakon petka bude 2-0 za Hrvatsku, što bi otvorilo mogućnost za odmaranje dvojice glavnih aduta u singlu.

Ive Karlovića ovog puta nema u sastavu iz obiteljskih razloga. Karlo upravo u tjednu kada će Hrvatska biti na jugu Afrike očekuje rođenje djeteta i već je ranije najavio da će mu, nakon završetka US Opena, tenis neko vrijeme biti u drugom planu.

Južnoafrički izbornik John-Laffnie de Jager objavio je svoj sastav još potkraj kolovoza. Glavni domaći adut bit će 203 cm visoki Kevin Anderson, 34. tenisač svijeta, a pozvani su i Rik de Voest (124.), Izak van der Merwe (129.) i Raven Klaasen (254.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.09.2011. u 00:33
    Cilic je, izgleda, vratija formu. Anderson također u dobroj formi. Dodig veliki borac, bit ce zanimljivo. :) Samo mi nije jasno zasto nije pozvan Lovro Zovko koji igra samo parove, umisto Mektica koji je ipak vise za singl. Ali izbornik valjda najbolje zna :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.09.2011. u 13:11
    optimističniji sam nego kod ždrijeba, ali 50-50 su realne šanse
    Obrisan korisnik