Tenis

Dodig: "Predugo sam tražio svoju igru"

Ivor Krapac • petak, 16.09.2011.
Dodig: "Predugo sam tražio svoju igru"
Foto: EPA

Počeo je skromno, nastavio puno bolje, ali kada se podvuče crta, Ivan Dodig nije odigrao dovoljno kvalitetan meč za pobjedu nad Kevinom Andersonom na otvaranju susreta Južnoafričke Republike i Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa. U pogledu unatrag nakon poraza, Ivan je izdvojio loš prvi dio dvoboja, dva seta u kojima je Anderson izgradio veliku prednost...

Iako je podignuo igru kako je meč išao dalje i zaprijetio ulaskom u peti set, Ivan Dodig nije uspio prirediti "hladan tuš" za domaće reprezentativce i ne pretjerano brojne navijače na otvaranju vikenda u Potchefstroomu. Početak nije bio pravi, Kevin Anderson pobjegao je u prva dva seta, a taj dio meča ostao je u mislima nakon što je Južnoafrikanac osigurao pobjedu i prvi bod.

"U prva dva seta on je dominirao, tek u trećem setu sam našao svoju igru. Tada su mi udarci bili brži, tada sam i bolje servirao", kazao je Dodig nakon pobjede, prisjećajući se i prilike iz četvrte dionice meča, nakon što je set ranije vratio nadu u preokret: "Nažalost, nisam držao servis kod 3:2 u četvrtom setu, a kasnije je on odigrao nekoliko odličnih poena, imao i malo sreće i osvojio tie-break".

"Malo sam razočaran kako sam odigrao prva dva seta, ali mogu biti zadovoljan onim što je slijedilo kasnije", osvrnuo se Ivan na pozitivno i negativno iz ogleda s 203 cm visokim Južnoafrikancem: "Bio sam spor na početku, on je odlično servirao i mogu reći da mi je trebalo previše, čak dva seta, da nađem svoju igru. On je bio bolji i zaslužio pobjedu."

Po očekivanju, Kevin Anderson bio je puno zadovoljniji. Domaći od njega očekuju pobjede u sva tri meča za koje je nominiran, a prvi korak već je napravio: "Prva dva seta su bila vrlo dobra. Iako sam zaostajao break u četvrtom setu, ostao sam miran, vjerujući da će se prilika ukazati. U tie-breaku sam igrao prilično dobro, to je bilo važno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!