Nogomet

De Boer: "I protiv Lyona istim stilom"

Iz Amsterdama:Tomislav Pacak • srijeda, 02.11.2011.
De Boer: "I protiv Lyona istim stilom"
Foto: Davor Sajko

Bez obzira na koju boru više ili malo rijeđu kosu, Frank de Boer izgleda kao da bi i danas mogao ordinirati nekom obranom. Uostalom, njemu su kao igraču inteligencija i mudrost bile puno jače vrline od fizičkih predispozicija, a danas njegov Ajax igra slično kao i on sam – inteligentno, tehnički besprijekorno…

Ajaxu je Dinamo stigao kao naručen – prvo je pobjedom u Zagrebu prekinuo dugačak post, da bi u uzvratu pregazio Modre s 4:0 i pokazao da se definitivno vratio u prošlogodišnju, šampionsku formu. Kopljanici su igrali lako, brzo, nedohvatljivo za Dinamo. S tri asistencije briljirao je Erikssen, a obrana nije dopustila Dinamu praktički niti jednu šansu.

De Boer nije posebno likovao nakon utakmice, što je s obzirom na uvjerljivost pobjede, na osvojena tri boda i ukupni dojam mogao – nije ponudio niti smiješak. Jasno je da Ajaxov trener postavlja nove standarde u klubu gdje je sigurna pobjeda nad ovakvim Dinamom nešto očekivano i normalno. A to djelomično objašnjava zašto je Ajax bio tako samopouzdan i siguran protiv Dinama.

Trenera Kopljanika Dinamo je "malo iznenadio sa sustavom igre": "No, tako su igrali i protiv Reala i Lyona pa smo se mogli brzo prilagoditi. Naši bekovi odlično su reagirali na Dinamove ofenzivne vezne igrače, pa smo blokirali te opasnosti."

Sve ostalo prošlo je po planu: "Zadovoljan sam što smo dominirali cijelu utakmicu. Ponosan sam na svoju momčad koja nije dopustila Dinamu praktički niti jednu šansu."

Nizozemce sada čeka ključna utakmica u borbi za drugo mjesto u skupini, a De Boer najavljuje pametni Ajax: "Protiv Lyona ćemo igrati slično kao danas, ali naravno da ćemo biti pametni, da nećemo juriti naprijed. No, Ajax uvijek mora igrati svojim stilom i nećemo od njega odstupiti bez obzira na protivnika."

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Lyon0:2Real Madrid
Ajax4:0Dinamo
1Real Madrid 619:2+1718
2Lyon 69:7+28
3Ajax 66:608
4Dinamo 63:22-190

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 00:38
    de boer ima potencijala za vrhunskog trenera.., i stvarno neznam šta je bilo ljudima u glavi kad se pričalo da se dinamo može borit s ajaxom pa čak i lyonom..., di smo mi od njih...
    Obrisan korisnik