Tenis

Dodig: "Nadam se Topu 30"

Razgovarala: Tanja Vučić • srijeda, 21.12.2011.
Dodig: "Nadam se Topu 30"

Tenisač Ivan Dodig završio je još jednu uspješnu tenisku sezonu. U godini koja je na izmaku ostvario je svoje snove i u potpunosti se afirmirao na svjetskom Touru. Dodig, koji je autor prelijepe sportske priče u kojoj su rad i talent uspjeli svladati i pobijediti mnogobrojne ozljede s velikim optimizmom ulazi u sljedeću natjecateljsku godinu. Razloga za to ima jer je danas jedan od onih tenisača koji može pobijediti svakoga. To je dokazao i u 2011. godini s nekoliko briljantnih mečeva, a njegovi navijači će se posebno sjećati meča s velikim Rafom Nadalom...

Sezona 2011. je završena s pozicijom 36. na svjetskom Touru.

"Sezona 2011. je bila moja najbolja sezona u karijeri i jednostavno nema razloga da budem nezadovoljan. Završio sam na 36. mjestu i jako sam sretan."

Je li zadovoljstvo potpuno?

"Teško je na to odgovoriti, ali kada sve zbrojim u potpunosti sam zadovoljan s svime što sam napravio ove godine."

Sve je počelo pobjedom na Australian Openu protiv Karlovića.

"Pobjeda protiv Karlovića bila je prva velika za mene u ovoj godini i naravno da mi je puno značilo za daljnje turnire, kao i meč s Đokovićem koji mi je posebno dao samopouzdanje i vjeru u moj tenis."

Nepunih mjesec dana nakon toga stigao je i Zagreb Indoors i prvi trijumf na Touru.

"Zagreb je bio turnir kao iz bajke za mene, sve se poklopilo i dogodilo u pravo vrijeme. Taj turnir mi je toliko pomogao u daljnjim turnirima i jako puno dao vjere i samopouzdanja u sljedećim mečevima."

Izvrsne igre na Touru omogućile su i stožerno mjesto u Davis Cup reprezentaciji s Marinom Čilićem.

"Mislim, kao i svi drugi igrači, da sam zasluženo došao u ekipu izborivši se svojim rezultatima i plasmanom na rang listi. Bilo mi se jako drago pridružiti Marinu, Karlu i Ljubi jer sam i od njih puno stvari naučio za vrijeme Davis Cupova. Mislim da smo malo nesretno izgubili od Nijemaca gdje se radilo o jednoj lopti tko će proći dalje ali možemo biti zadovoljni jer smo ostali u svjetskoj skupini."

Najdraži trenutak u 2011. godini?

"Osvajanje Zagreb Indoorsa i pobjeda protiv Nadala."

Ciljevi zacrtani za sljedeću godinu?

"Cilj mi je da dalje napredujem u igri, jer sljedeće godine opet moram dokazati da nisam tu slučajno i moram ponovno igrati dobro kako bio ostao u društvu kojem sam sada. Nadam se Topu 30!"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.12.2011. u 12:07
    Ivane svaka čast tebi i ekipi koja te priprema, koja ti daje snagu i volju za treningom. A ustrajnost se isplati i postit ćeš ti rezultat. A za Danka ovog divnog momka samo utuži igraj loto svaki dan uplaćuj i sigurno ćeš dobit nebrini se.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.12.2011. u 11:03
    to ivane legendo.pokazi kako se moze sa radom i treninzima do svega u zivotu. a ti danko svoje frustracije lijeci na nekom drugom a ne na ljudima koji su uspijeli za razliku od tebe,jer do uspjeha se dolazi radom ne omalovazavanjem. samo naprijed ivane
    Obrisan korisnik