Košarka

Vujčić: "Odavno nisam bio ovako uzbuđen"

Bernard Jurišić • četvrtak, 23.02.2012.
Vujčić: "Odavno nisam bio ovako uzbuđen"
Foto: Bruno Karadža

Split i Alkar poklonili su Gripama lijepu košarkašku večer. Zanimljiva utakmica, dobro popunjena dvorana, emotivan oproštaj od Mosora Bibića i drugi povratak u žuti dres jednog od najboljih europskih centara u 21. stoljeću obilježili su srijedu navečer na Gripama...

Nikola Vujčić iz ureda je sekundu skoknuo na parket i skoro ubilježio "triple-double". Tri asistencije su nedostajale za to, no i 14 poena, 11 skokova, sedam asistencija i tri blokade nisu ništa manje vrijedan doseg, posebno znajući da je posljednju utakmicu odigrao krajem svibnja 2011. za Efes Pilsen. Podsjetimo, Vujčić je jedini igrač u povijesti Eurolige koji je ostvario "trostruko-dvoznamenkasto" i to dvaput u dresu Maccabija.

"Iskreno - imao sam snage za 15 minuta, ostatak sam 'preživljavao'. Mojih sedam asistencija plod je toga što već dugo treniram s ovim igračima i dobro se razumijemo, posebno sa Sobinom. I mene je malo iznenadila moja statistika u prvoj utakmici, ali puno je važnije da smo pobijedili i da je dvorana bila dobro popunjena. Radit ćemo na tome da i ubuduće ljudi imaju što vidjeti i čime se zabaviti na Gripama."

Iako se u karijeri naigrao velikih utakmica u dresovima Asvela, Maccabija, Olympiakosa i Efes Pilsena i naosvajao trofeja, 34-godišnji Vujčić priznao je da ga je hvatala nervoza uoči svog drugog povratka u dres Splita. Iako je na drugoj strani bio "samo" Alkar.

"Odavno nisam bio uzbuđen kao pred ovu utakmicu. Dugo nisam igrao, a još uvijek se osjećam dobro i želio sam pokazati da mogu. Željeli smo pobjedu radi uspomene na Mosora, ali i radi nekog novog početka. Sretan sam što je dvorana bila dobro popunjena, iako nije bilo onoliko Maligana kao zadnji put. Bila je to zaista lijepa večer."

"Šteta zbog još dva spektakla"

Damir Domazet, trener Alkara: "Split je zasluženo pobijedio, iako je na kraju prevelika razlika. Šut nas nije išao u presudnim trenucima kad smo došli do egala. Čestitam Vujčiću na povratku, on i Sobin bili su odlični. Da se igralo u terminu kad se trebalo igrati, možda Split ne bi bio u ovom sastavu. Možda bismo tada imali još dva spektakla u Ligi za prvaka, no sad je naš osnovni cilj osigurati opstanak."

Jure Lozančić, Alkar: "Čestitam Splitu na pobjedi, dali smo sve od sebe, ali jednostavno nije bilo dovoljno. Split ima kvalitetu kad su im svi zdravi, a Vujčić im je donio dodatnu kvalitetu. Vidjeli smo večeras što im on znači."

I trener Splita Nikša Bavčević istaknuo je da "to" izgleda puno ozbiljnije kad je Nikola Vujčić na parketu.

"Utakmicu smo otvorili u grču, s nekim brzopletim rješenjima. Kad smo sredili obranu, došla je i uvjerljivija prednost. Kod +17 dao sam prigodu malom Marinelliju, što nas je koštalo nešto poena, ali mi imamo i druge ciljeve osim rezultatskih. Raduje me puno asistencija i skokova, a povratak Vujčića dodatno će poboljšati cijelu našu momčad. Vidjeli ste kako to izgleda kad je on na parketu, on daje 'sol i papar' našoj igri."

Bavčević je istaknuo velik doprinos Markulina na obje strane parketa, a na pitanje o najmlađem akteru večerašnjeg dvoboja, 17-godišnjem Paolu Marinelliju kazao je:

"Ne treba Marinellija dizati u nebesa po medijima, on je još dijete, pravi 'tić golać'. Ponese ga lopta, akcija, ali vidi se da ima dribling, asistenciju, ima talent. Vjerojatno noćas nije spavao od uzbuđenja i to je normalno, ali on je tek na početku puta. U juniorima dominira, na seniorskim treninzima je ravnopravan, ponekad i dominantan, ali puno je još posla pred njim."

Posebno emotivni trenuci događali su se prije početka susreta, kad su dvoranom odjekivali taktovi Jugoplastikine himne, u izvedbi nedavno preminulog Mosora Bibića, velikog navijača i suautora klupske monografije. Emocijama nije pobjegao ni Bavčević:

"Suze su mi došle na oči zbog Mosora na početku, bili su to baš dirljivi trenuci. Svi znamo koliko su mu košarka i Jugoplastika bili u duši."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.02.2012. u 13:48
    split jedini (ne računam cedevitu, jer je prvi, pravi privatni klub u Hr) ide ispravnim putem. zadar tambura po starom, za cibonu nisam siguran, iako ima naznaka poboljšanja, a zagreb će totalno propasti. šteta da se ne nađe neki jači sponzor, da digne košarku u rijeci i šibeniku. kad bismo imali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.02.2012. u 23:39
    neka split ide malo po malo nikad vise necemo bit ka prije ali mozemo bar pocet proizvodit igrace za reprezentaciju i nazalost za purgerske klubove
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina23.02.2012. u 16:41
    bravo Vujo! sad smo i matematički osigurali ligu za prvaka. e sada treba uigravati i tinejdžere.
    pikepiletina