Rukomet

Obrvan: "Za rekordnih 16 bodova"

Iz Arene Zagreb:Damir Žbulj • nedjelja, 26.02.2012.
Obrvan: "Za rekordnih 16 bodova"
Foto: Kristijan Komarica

Zagrebaši su održali obećanje koje su dali u najavi utakmice desetog kola Lige prvaka protiv Kadetten Schaffhausena. Trener Obrvan i igrači govorili su čitavog tjedna kako će protiv Švicaraca u susret ući maksimalno ozbiljno i angažirano te kako žele pobjedom zaključiti natjecanje u skupini A. Što su zacrtali, to su i ostvarili.

Možda ovo nije bila predstava za pamćenje rukometaša Croatia osiguranje Zagreba, ali na kraju će se pamtiti pobjeda, ali što je važnije i pristup utakmici. Koliko je to bilo moguće, nakon fenomenalne partije proteklog vikenda te fizičkog i mentalnog pražnjenja protiv Barce, u Areni su ipak upisali pobjedu, što je oraspoložilo domaćeg trenera Ivicu Obrvana. "Imali smo veliku želju za tom pobjedom. Znali smo kako će ovo biti tvrda utakmica, oni imaju ujednačenu ekipu, koju nitko nije razbio, a ovim putem čestitam im i na zasluženom prolazu u osminu finala," započeo je Obrvan.

"Teško je bilo igrati jer nama ova utakmica nije rezultatski značila ništa, igrali smo za prestiž, za tih 16 bodova, koji su mislim rekordni Zagrebovi u Ligi prvaka," naglasio je strateg hrvatskog prvaka.

"Mislim kako smo na kraju zasluženo pobijedili, a velik broj tehničkih pogrešaka u napadu, kompenzirao je odlični Šego u obrani," zadovoljan je učinkom svog prvog vratara bio Obrvan.

Trener Obrvan nije se zamarao kombinacijama sa ždrijebom osmine finala koji CO Zagreb očekuje u utorak. "Ne bih htio nikog izdvajati, da ne zazivam vraga. Bio to Metalurg, Kielce, Ademar, ili neka druga ekipa, sigurno je da neće biti lagano, ali vjerujem kako možemo dobiti."

Zagrebaši bolji kad ih je manje

Ponovno je zanimljivo bilo vidjeti kako rukometaši CO Zagreba, nakon što su odlično igrali protiv Barcelone s igračem manje na terenu, isto rade i protiv Schaffhausena. U trenucima kada je protivnik imao brojčanu prednost na terenu, redovito su Zagrebaši bili ti koji su tresli suparničku mrežu: "Rukomet je specifična igra i igra s igračem više ili manje sigurno oscilira. Ispalo je tako u ove posljednje dvije utakmice, mislim kako smo u Barceloni devet pogodaka zabili s igračem manje. No, ne zamaram se brojkama. Nismo se ništa specifično pripremali za taj segment igre, osmi što se i inače pripremamo za te situacije. Igrači sigurno i podsvjesno bolje stisnu u obrani kada smo s igračem manje," pojasnio je Obrvan.

Gosti su bez obzira na poraz u Areni, a zbog rezultata u Chamberyju, ipak osvojili četvrtu poziciju u skupini i tako se plasirali u osminu finala Lige prvaka, što je sigurno jako lijep uspjeh za sastav Petra Hrachovca. "Najvažnije je da smo se kvalificirali, što je veliki uspjeh za klub, ali i švicarski rukomet. Zadovoljan jesam, mogli smo izvući i bolji rezultat,a li previše tehničkih grešaka u završnici nas je koštalo poraza. Utakmica je imala dva lica. U prvom poluvremenu smo bili bez agresije u obrani, a u drugom dijelu smo se ipak malo popravili. Čestitam protivniku na zasluženoj pobjedi i uspjehu, odigrali su kvalitetnije kada je to bilo potrebno," naglasio je trener Schaffhausena.

Igrač gostiju Uroš Elezović ovako je vidio dvoboj sa Zagrebom: "Mogli smo uzeti bod ili čak dva, ali Zagreb je bio spretniji, naravno, i kvalitetniji. Čestitam suparniku na fer i korektnoj utakmici, kao i na dobroj i korektnoj atmosferi u dvorani.Mislim da su obje ekipe pružile dobar i zanimljiv rukomet, šeta je što nije bilo malo više ljudi," dobro je primijetio igrač Kadetten Schaffhausena.

Zagrebaši u ponedjeljak odlaze na mini pripreme u Poreč, gdje bi trebali ostati osam dana. U utorak ih očekuje ždrijeb osmine finala Lige prvaka, a pred nastavak europskog natjecanja, u ožujku ih očekuju još dvije važne utakmice u SEHA ligi, na gostovanju kod Vardara te domaći dvoboj protiv Metalurga Line Červara, koji je na rasporedu 11. ožujka, a igra se u Varaždinu.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Chambéry 40:19Bosna BH Telecom
RK Zagreb31:28Kadetten
IK Sävehof26:39Barcelona
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rider1126.02.2012. u 21:04
    Čovjek koji je izvukao maksimum iz pokojnog Metkovića zavrijeđuje veliki pljesak!
    rider11
  • Obrisan korisnik26.02.2012. u 12:48
    Zagreb sliči na ozbiljnu momčad samo zato što ima super trenera. Po imenima su slabiji nego recimo prije dvije godine. Odmah se vidi koliko znači trener u rukometu.
    Obrisan korisnik