Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 20.04.2012.
Kobenhavn
Kobenhavn 29:23 Barcelona
Barcelona

Hansen i Hvidt srušili Barcelonu

Zvonka Keliš • petak, 20.04.2012.
Hansen i Hvidt srušili Barcelonu
Foto: Nikola Movrić

Momčad Barcelone u svom je prvom susretu četvrtine finala rukometne Lige prvaka pretrpjela poraz sa šest pogodaka razlike. Naime, debitant u natjecanju, danski Kopenhagen, predvođen Hansenom i Hvidtom, kao i odličnom atmosferom, priredio je pravo malo iznenađenje svladavši branitelja naslova prvaka Europe 29:23.

Rukometna Lige prvaka stigla je i do svojih prvih četvrtfinalnih susreta u sklopu kojih je aktualni europski prvak stigao u goste danskom Kopenhagenu. U susretu na nogometnom stadionu Parken Katalonci su pokazali kako nisu nepobjedivi, dok je domaćin nošen podrškom gotovo 22.000 domaćih navijača priredio malo iznenađenje konačno slaveći 29:23 čime je osigurao prednost pred uzvrat u Barceloni, ali i povećao svoje šanse za odlazak na Final four u Köln.

U Kopenhagenu su Barceloni presudila njena dva bivša igrača, Mikkel Hansen te vratar Kasper Hvidt, kao i čvrsta danska obrana te odlična atmosfera stvorena zahvaljujući 21.293 vjernih danskih navijača koji su tako oborili rekord u posjećenosti jednog susreta Lige prvaka.

Dvoboj nije najbolje počeo za domaćina koji je nakon vodstva 1:0 zbog ozljede gležnja izgubio svog vrlo važnog igrača, Joachima Boldsena. No, njegovi su suigrači potom ubacili u višu brzinu te su predvođeni Hansenom i Hvidtom već u prvome dijelu osigurali svoju prednost. Iako su obrane na samom startu susreta bila čvrste na obje strane, domaćin je uspio pronaći svoj put do gola te je poveo 6:3 na što vidno ljut trener Barcelone, Xavi Pascual, odgovara time-outom.

Minuta predaha dobro je došla Barceloninim igračima, naime, Danijel Šarić odmah potom zatvara svoja vrata, dok Rutenka i Noddesbo odvode prvaka Europe do izjednačenja. Ozljeda gležnja tada je na kratko od terena odvojila i Hansena što Barcelona koristi kako bi uzela stvari u svoje ruke, međutim, na put joj tada staje odličan Hvidt koji svojim obranama ne dopušta protivniku da se odvoji. Sama završnica donijela je napetih pet minuta u kojima je Kopenhagen ostvario prednost od pet pogodaka (16:11).

U prvim minutama nastavka domaća momčad uspijeva čuvati svoju prednost unatoč nekoliko razornih šuteva Barcina kapetana Laszla Nagyja. Danski napad potom je na novo ojačao oporavljeni Hansen, dok Hvidt na drugoj strani brani svoj treći sedmerac čime svojoj ekipi sredinom drugoga dijela osigurava vodstvo 21:15. Španjolska momčad potom sve više griješi kako u napadu tako i u obrani, dok nova dva pogotka vidno raspoloženog Hansena odvode Dance na +7 i 25:18.

Trener Španjolaca potom mijenja svoju strategiju te na gol prvaka Europe postavlja Johana Sjöstranda, dok Hansen dobiva svog posebnog čuvara. Međutim, ni to nije pomoglo gostima da smanje dansku prednost od sedam pogodaka razlike (28:21). Posljednja minuta susreta u Kopenhagenu donosi i dva izravna crvena kartona, domaćem vrataru Hvidtu te gostujućem pivotu Noddesböu, kao i konačno slavlje Danaca 29:23.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Hansen s osam postignutih pogodaka, dok je Sigurdsson dodao njih četiri. Odličan je, pak, na danskim vratima bio Hvidt s ukupno 19 obranjenih lopti, od čega četiri s linije sedam metara. Najbolji kod Barcelone bio je Nagy sa šest golova, dok su se Rutenka i Entrerrios četiri puta upisali strijelce.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Kobenhavn29:23Barcelona
Abanca Ademar Leon34:23Füchse Berlin
Cimos Koper26:23Atletico de Madrid
RK Zagreb31:31Kiel
Atletico de Madrid31:24Cimos Koper
Barcelona36:33Kobenhavn
Füchse Berlin29:18Abanca Ademar Leon
Kiel33:27RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ivan9021.04.2012. u 18:20
    ma kopenhagen je predobra ekipa! uz ovakvog hvidta su rame uz rame sa svima.. stefanson u svojoj 38 godini i dalje igra odlično. igrao je samo prvo poluvrijeme i tu je neka 3 gola zabio ali proigravao je i na crtu i odvlačio za hansena i više nego odlično! na hansena nije potrebno trošiti riječi... [više na forumu]
    ivan90
  • ivan9021.04.2012. u 18:19
    ivan90
  • ivan9021.04.2012. u 18:18
    ivan90
  • Obrisan korisnik21.04.2012. u 12:12
    iGrali su na Parkenu? o.Orespekt, jbt...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2012. u 01:51
    Iznenađenje je samo po imenima momcadi,ali ako se pogleda sastav Kopenhagena onda nebi ni cudno zvucalo da postanu prvaci-iako mi se cini da jos nisu 100% uigrani i da ce tek sljedece sezone bit među glavnim favoritima za naslov!
    Obrisan korisnik