Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 29.04.2012.
Füchse Berlin
Füchse Berlin 29:18 Abanca Ademar Leon
Abanca Ademar Leon

Lisice izbacile Lavove

Ivana Strahija • nedjelja, 29.04.2012.
Lisice izbacile Lavove
Foto: EPA

U prvom su kolu Lisice poražene s 23:34 u Španjolskoj, teško je bilo išta očekivati u uzvratu, no ove su nedjelje na vlastitom parketu u potpunosti nadigrale Lavove i s 29:18 se probile u završnicu Lige prvaka.

Berlinčani su u svojoj Max-Schmeling-Halle imali podršku bučnih 9000 navijača, kojima se deranje grla u potpunosti isplatilo kad su svoju momčad protiv renomiranog Ademar Leona ispratili na put u Köln i Final Four Lige prvaka. Tako se Denis Špoljarić i Ivan Ninčević raduju, dok će se Venio Losert morati posvetiti španjolskom prvenstvu.

U prvom dijelu susreta, nervoza u redovima Španjolaca bila je vidljiva, a odlična domaća obrana i fantastični Silvio Heinevetter (73 posto obrana u prvom dijelu) na golu doprinosili su tome. Zato su u prvih pola sata Lavovi uspjeli pogoditi svega šest puta, a zaostajali su čak gol više te se na odmor otišlo s 13:6 za Füchse Berlin. Iz prvog dijela vrijedi još izdvojiti otvaranje, u kojem je Füchse ušao sa sedam igrača u polju, i bez golmana, a Sven Soren Christophersen pogodio je za prvo vodstvo.

U nastavku utakmice Nijemci se muče doseći potrebnih +11, dolaze na devet golova viška no posustaju, a zakazao je i Christophersen (2/9). Ipak se u 41. minuti dogodilo i to, na krilima odličnog Heinevettera su Iker Romero i Ninčević pogodili dvaput za redom i digli rezultat na 21:10.

No tada su se Španjolci, umjesto na predaju, odlučili na borbu do posljednjeg čovjeka te su uz promjene u obrani realizirali niz kontranapada. Heinevetter međutim ne popušta, drži svoja vrata praznima koliko god može te olakšava berlinskom napadu da vrati +11.

U posljednje dvije minute Füchse ulazi s 29:18, ali i igračem manje. U toj teškoj situaciji nervoza Berlinčana je na vrhuncu pa gube loptu, no ni Španjolci nisu ništa pribraniji, pa se uz njihov prekršaj u napadu zaključuje utakmica.

Isidoro Martinez, trener Ademar Leona, nakon utakmice je konstatirao: "Lisice su odigrale sjajno i u obrani i u napadu, a o Heinevetteru je teško uopće govoriti. Čestitke protivnicima." Domaći strateg Dagur Sigurdsson pak je zahvalio Leonu na dvije dobre utakmice i kazao: "Mi smo dosta riskirali danas, no drugog izbora nije bilo. Prvo poluvrijeme nas je izmorilo, pa iako smo imali dobru razliku, potrajalo je dok nismo došli do +11. Utakmica je bila nevjerojatna."

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Kobenhavn29:23Barcelona
Abanca Ademar Leon34:23Füchse Berlin
Cimos Koper26:23Atletico de Madrid
RK Zagreb31:31Kiel
Atletico de Madrid31:24Cimos Koper
Barcelona36:33Kobenhavn
Füchse Berlin29:18Abanca Ademar Leon
Kiel33:27RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH30.04.2012. u 21:00
    Ademar Leon je baš pušioničarska momčad koja nezna sačuvati ogromnu prednost. 2004. protiv Pivovarne Laško su imali +13 iz prve utakmice ali su svejedno ispali kao i sada. Izgleda da iz te škole nisu naučili ništa pametno.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik30.04.2012. u 08:58
    23:34 pa 29:18, ekstra dvomeč, šta drugo reći
    Obrisan korisnik