Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 28.04.2012.
Atletico de Madrid
Atletico de Madrid 31:24 Cimos Koper
Cimos Koper

Atletico preko Slovenaca u polufinale

Igor Šestak • subota, 28.04.2012.
Atletico preko Slovenaca u polufinale
Foto: EPA

Rukometaši Atletico Madrida uspjeli su nadoknaditi zaostatak od tri pogotka iz prve utakmice igrane u Kopru i pobjedom nad Cimosom 31:24 osigurati plasman na završni turnir Lige prvaka, koji je na rasporedu krajem svibnja u Kölnu. Slovenska momčad pala je u samoj završnici, nakon što je do 50. minute držala pozitivan rezultat.

Koprani mogu žaliti za propuštenom prilikom jer su u velikom dijelu utakmice bili ravnopravni, ako ne i bolji od objektivno snažnijeg protivnika. Atletico je do prolaza stigao zahvaljujući fantastičnom Arpadu Šterbiku, odličnom napadačkom učinku Nikolaja Markussena i Jonasa Kallmana, ali i kriznim periodima u igri slovenskog predstavnika na početku i na kraju utakmice.

Rukometaši Atletica odlično su otvorili utakmicu i zaostatak iz Kopra dostigli već u prvih pet minuta kada je na semaforu svijetlilo 4:1. Cimos je igrao obranu 6-0, ali je teško zaustavljao domaće pucače, posebno Markussena koji je u prvom poluvremenu šutirao 5/5. Na drugoj strani, Slovenci su se u početnim minutama mučili s probijanjem agresivne i pokretljive 5-1 obrane Atletica.

Nakon deset minuta igre domaći su golom Lazarova stigli do prednosti od pet pogodaka (9:4), a gostujući trener Radojković pozvao je minutu odmora. Koprani su tada zaigrali bolje, nekoliko obrana je skupio Vran i prednost domaćih se postupno smanjivala. U 22. minuti pri rezultatu 12:8 za Atletico, Guardiola je zaradio prvo isključenje na utakmici, a Brumen s dva pogotka iz sedmeraca doveo Cimos na 13:10. Pet minuta prije odmora Krivokapić smanjuje na samo dva pogotka zaostatka za goste.

Koprani su u posljednjoj minuti poluvremena stigli do 14:13, a posljednji napad domaćih, prijestupom je upropastio Abalo i tako propustio odvesti svoju momčad na +2. Igrači Atletico Madrida kao da su se ispuhali u početnih desetak minuta utakmice i na odmor su puno zadovoljniji mogli otići gosti. Zbog rezultata, ali i zbog igre u drugoj polovici prvog dijela.

Slovenci su i u drugom poluvremenu nastavili s podizanjem razine svoje igre i prvo stigli do izjednačenja, a zatim pogotkom Bombača i do prvog vodstva 16:15. Igralo se tada gol za gol, a krasnom akcijom Krivokapića i Brumena Koper je poveo 19:17 u 39. minuti. Nažalost po igrače Cimosa, njihov uspon je tu stao, a na scenu je stupio Arpad Šterbik.

Madriđani su s nekoliko obrana vratara i golovima Canellasa i Abaloa uspjeli izjednačiti na 19:19. Krenula je tada mini-serija Kallmana i Guardiole, koji postižu tri uzastopna pogotka za vodstvo 22:20. Potpuno se razbranio Šterbik, ali njegovi suigrači nisu bili tako uspješni u realizaciji pa je rezultat u 49. minuti bio, za Atletico nedovoljnih, 23:22.

Ipak, u posljednjih deset minuta Koprani su upali u novu napadačku krizu, baš kao i na početku utakmice i taj period igre pripao je domaćima s 8:2. Šterbik je zaključao svoja vrata i do kraja prikupio 19 obrana, dok Škof i Vran na drugoj strani nisu uspijevali zaustaviti probuđene napadače Atletica. Kao na traci su zabijali Markussen, Kallman, Guardiola i Canellas. Gosti nisu uspjeli iskoristiti ni isključenja Guardiole i Entrerriosa.

Konačnih 31:24 postavio je Markussen svojim osmim pogotkom na utakmici. Rezultatski ovako uvjerljiva pobjeda pomalo je nepravedna prema slovenskoj momčadi koja je veliki dio utakmice imala pozitivan rezultat. Ipak, Slovence su skupo stajali slab početak i još slabiji kraj utakmice.

Markussen je bio prvi strijelac susreta s osam golova, a samo gol manje postigao je Kallman. Najbolji strijelac Cimosa bio je Krivokapić sa sedam pogodaka.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Kobenhavn29:23Barcelona
Abanca Ademar Leon34:23Füchse Berlin
Cimos Koper26:23Atletico de Madrid
RK Zagreb31:31Kiel
Atletico de Madrid31:24Cimos Koper
Barcelona36:33Kobenhavn
Füchse Berlin29:18Abanca Ademar Leon
Kiel33:27RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.04.2012. u 11:41
    slažem se, da ih jučer suci nisu pogurali kad su gubili 4 razlike od Kopra, sad bi bio Koper u final 4.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.04.2012. u 00:55
    u pravu si...nije to jos to
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH28.04.2012. u 23:31
    Atletico mi ne djeluje kao momčad koja može uzeti naslov, mislim da je tu prije svih Kiel pa onda Kopenhagen kao najveći favoriti.
    ALGHAZANTH