Rukomet

Podvig Slovenaca protiv Atletico Madrida

Igor Šestak • subota, 21.04.2012.
Podvig Slovenaca protiv Atletico Madrida
Foto: Davor Sajko

Nakon poraza Barcelone u petak, u subotu su prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka odigrala još dva španjolska kluba, s polovičnim uspjehom. Ademar Leon je s visokih 11 golova prednosti nadigrao Füchse Berlin, dok su igrači Atletico de Madrida ispraćeni iz Slovenije s tri gola zaostatka. U porazu Füchsea sudjelovali su Ivan Ninčević i Denis Špoljarić, a susret je s klupe Ademara odgledao Venio Losert...

Cimos Koper – Atletico de Madrid 26:23 (13:12)

Pravi podvig napravili su rukometaši slovenskog Cimosa iz Kopra i pred prepunom Bonifikom pobijedili Atletico de Madrid s tri gola prednosti. Stečenu prednost pokušat će obraniti u uzvratu u Španjolskoj idućeg vikenda.

Domaći su odlično otvorili utakmicu i golovima Skoke i Konečnika poveli s 3:0. Uzvraćaju tada gosti i postižu pet uzastopnih pogodaka. Madriđani su vodili do 19. minute kada je Mlakar izjednačio na 8:8, a do novog vodstva Koprani su stigli preko Bombača. Do odmora se s nekoliko odličnih obrana istaknuo Gorazd Škof, a rezultat prvog poluvremena bio je 13:12 za domaće.

Na početku drugog poluvremena igralo se gol za gol sve do 44. minute kada je Krivokapić odveo Cimos do prednosti 20:18. Gosti nisu dozvolili odvajanje, već su brzo izjednačili, a igrači Kopra su pri rezultatu 21:20 u 51. minuti ostali bez važnog obrambenog igrača Osmajića, koji je zaradio svoje treće isključenje.

Prednost od dva pogotka Cimosu je vratio Brumen u 54. minuti, a važan gol za 23:21 je postigao Skube, dok je njegova momčad igrala s igračem manje. Domaći su četiri minute prije kraja imali priliku otići na +4, ali je Brumenov sedmerac obranio Hombrados. Koprani su do četiri pogotka prednosti ipak uspjeli doći nešto kasnije kada je Bombač zabio za 26:22. Gosti su u završnici smanjili na tri pogotka zaostatka.

Više od 80 posto domaćih pogodaka zabila su samo četiri igrača jer su se po pet puta u strijelce upisivali Brumen, Krivokapić, Skube i Rapotec. Najbolji kod Madriđana bili su Abalo i Fernandez s četiri pogotka. Škof je završio utakmicu s 12 obrana, dok su Šterbik i Hombrados zajedno skupili 14.

Reale Ademar Leon – Füchse Berlin 34:23 (15:9)

U utakmici koju su sudili hrvatski suci, Gubica i Milošević, treća momčad španjolske Asobal lige je s 11 golova prednosti slavila protiv treće momčadi Bundeslige i tako stigla vrlo blizu plasmana na završni turnir Lige prvaka. Momčadi iz Berlina ovo je bio prvi nastup u četvrtfinalu, a okruženje nije bilo poznato ni domaćima koji tako daleko nisu dogurali već deset godina. Nervoza je ipak bila prisutnija kod gostiju koji su u početnoj fazi utakmice djelovali potpuno izgubljeno.

Domaći su na krilima odlične podrške s tribina furiozno krenuli u utakmicu i u prve dvije minute poveli s 3:0, a islandski trener na klupi Lisica pozvao je minutu odmora već u osmoj minuti kod rezultata 5:1. Gosti su se tada ipak malo sabrali i sredinom prvog poluvremena smanjili vodstvo domaćih na 8:6. Ipak, dobra igra Berlinčana nije dugo trajala pa su u drugoj polovici prvog poluvremena upali u novu krizu i na odmor se otišlo s 15:9 za Ademar Leon.

Otvaranje drugog poluvremena nije se razlikovalo od prvog pa su domaći u samo pet minuta napravili seriju 5:1 i pobjegli Berlinčanima na +10. Do kraja utakmice prednost domaćih je varirala između devet i 12 pogodaka, a konačnih +11 gotovo da ne ostavlja nikakvu šansu Lisicama uoči uzvrata koji se igra za tjedan dana.

Ademar Leon je do pobjede stigao zahvaljujući odličnoj igri u obrani i velikom doprinosu vratara Alama. U napadu su ih predvodili Stranovsky s osam te Baena i Antonio Garcia s četiri pogotka. Najraspoloženiji u redovima gostiju bio je Iker Romero s osam golova, a četiri je dodao Petterson. Venio Losert nije dobio minutažu u ovom susretu, dok su u redovima gostiju zaigrali Ninčević i Špoljarić. Ninčević je postigao dva gola, a Špoljarić se nije upisao u strijelce.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Kobenhavn29:23Barcelona
Abanca Ademar Leon34:23Füchse Berlin
Cimos Koper26:23Atletico de Madrid
RK Zagreb31:31Kiel
Atletico de Madrid31:24Cimos Koper
Barcelona36:33Kobenhavn
Füchse Berlin29:18Abanca Ademar Leon
Kiel33:27RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.04.2012. u 00:28
    Svi rezultati su mi dosta neočekivani. Tko bi rekao da će Ademar tako pregazit Fuchse sa 11 razlike ili Koper dobit sa 3 razlike...
    Obrisan korisnik