Nogomet

Ferenčina: "Igrači su spremni i žive za susret s Athletic Bilbaom"

Iz Koprivnice:Zvonka Keliš • nedjelja, 29.07.2012.
Ferenčina: "Igrači su spremni i žive za susret s Athletic Bilbaom"
Foto: Ivana Strahija

Momčad Slaven Belupa nastavila svoj pobjednički niz te je na domaćem terenu slavila i u prvenstvenom susretu s Istrom. Trener Ferenčina nakon susreta nije mogao sakriti zadovoljstvo novom pobjedom, dok je trener Pamić kazao kako su njegovi igrači, ali i on tužni i razočarani, no da je Slaven u ovom trenutku predobra momčad.

Kratak je i jasan na samom početku bio Igor Pamić, trener gostujuće momčadi: "Belupo zaslužio pobjedu", nakon čega je nastavio: "Preuzimam najveću odgovornost za poraz, trener je najviše bitan kada se dogodi poraz, a mi smo ga doživjeli. Žao mi je zbog dobivenog prvog gola na postavljenu obranu, bio je nesretan, ali i zaslužen gol jer smo napravili glupost. Slaven Belupo je prečvrst i predobar da bi se mi mogli vratiti nakon drugog primljenog gola."

"Možda da nije pao i treći gol i da smo se našim postignutim golom vratili, možda bi situacija bila drugačija, no Belupo je bio preopasan da bi se naša ekipa uspjela vratiti u susret", izjavio je Pamić.

Priliku da zaigra protiv Slaven Belupa dobio je i Ahmad Sharbini za kojeg je trener Pamić kazao: "Ahmad je gol igrač te sam ga u igru stavio radi fizičke pripreme i da osjeti samu igru kroz 45 minuta te kako bih ga mogao koristiti za sljedeće utakmice."

"Više nema Lučkog, Šibenika i Varaždina, tako da su sve ekipe koje igraju sada jednake i tvrde i moja će momčad morati mijenjati mentalitet u glavi individualno, a ne kolektivno", dodao je ozbiljno Pamić.

Dao je Pamić potom i svoje mišljenje o susretu koji je pred njegovim večerašnjim protivnikom, Slaven Belupom: "Bilo bi zaista fantastično da Slaven pobijedi, ali Bilbao je ipak predobra momčad. Bilo predivno za sve ljubitelje nogometa kada bi Slaven Belupo uspio pobijediti, ali realno gledajući on treba odigrati muški i slobodno, bez ikakvih opterećenja i to će biti najbolje. Belupo ima uistinu dosta aduta u tom susretu, ali svi znamo da nije favorit",zaključio je trener Istre.

"Mi igramo naš hrvatski nogomet, imamo hrabro srce i idemo protiv Bilbaa odigrati dobru utakmicu", kratak je i jasan bio Ferenčina.

Netom nakon susreta i pobjede nad Istrom domaći trener Roy Ferenčina kazao je: "S obzirom da smo prije tri dana imali utakmicu u Irskoj i izgubili smo cijelu noć na putovanje, dečki su pozitivno odradili susret s Istrom. Dobro smo otvorili utakmicu, poveli smo, a potom je došao i drugi gol. Imali smo u nastavku još nekoliko prilika te smo mogli još poentirati, no iako nismo ovo je bila ozbiljna utakmica i moram biti zadovoljan."

U momčadi Slaven Belupa nije bilo Davora Vugrinca koji je zaradio ozljedu na treningu, no trener Ferenčina je nakon susreta bio zadovoljan njegovim zamjenama: "Vugrinec se ozlijedio prekjučer na treningu, u pitanju je mišić lista, a budući da je on naš glavni vezni igrač nije nam bilo lako složiti momčad bez njega. Međutim, dečki koji su igrali umjesto njega pokazali su da imaju kvalitetu i moram sa svima biti zadovoljan."

Nakon što je završio i ogled s Istrom ono što slijedi za momčad iz Koprivnice jest težak susret s ekipom Athletic Bilbaa: "Prije nisam htio o Bilbau, no to je sada naša sljedeća utakmica koja je ujedno i najvažnija za nas. Moramo sada u narednim danima osvježiti ekipu, dati im odmora i okrenuti svu našu pozornost ka Bilbau. Sada moramo bolje upoznati protivnika, pogledati video isječke, ipak se radi o momčadi koja je među sedam ili osam najboljih ekipa na svijetu, a igrača je i u finalu Kupa UEFA proišle sezone", prokomentirao je Ferenčina.

"Oni su favoriti, ne mogu drugo reći. Zna se da je Bilbao klub s ritmom europskih natjecanja, osvajao je i španjolsko prvenstvo, ima odlične igrače tako da je u svakom pogledu favorit našeg ogleda. Međutim, mi ćemo dati sve od sebe pa ćemo vidjeti što će se dogoditi", kazao je Ferenčina.

Iako Ferenčina zna kako bi trebala izgledati njegova momčad u susretu s Athletic Bilbaom on je nije želio otkriti: "Već u glavi imam kako bi trebali izgledati, no ono što ću reći jest da će samo sto posto spremni igrači ući u susret, a trenutno me brinu Vugrinec i Glavica po tom pitanju. Do srijede ću sigurno iskristalizirati početni sastav, a ono što sada već znamo jest da će nas tamo dočekati pun stadion, napaljena ekipa i odličan španjolski nogomet."

"Nije lako putovati i gubiti noć na putovanja i potom igrati maksimalno, zato i neke igrače nisam ni vodio Irsku i zato i rotiramo igrače, a hoće li oni pokazati umor u negativnom smislu ili ne vrijedi vidjeti. Sigurno je da su dečki spremni, skroz su u susretu i žive za tu utakmicu", dodao je Ferenčina.

U četvrtak će Koprivničani zaigrati s Bilbaom i nakon što izgube noć na putovanje u subotu ujutro kreću za Split gdje će u nedjelju zaigrati s domaćinom nakon čega ih u četvrtak ponovno očekuje ogled s Athletic Bilbaom, ali onaj domaći i potom im u goste stiže momčad Zadra, no unatoč napornom rasporedu trener Ferenčina kaže: "Nećemo žrtvovati nijednu utakmicu, borili smo prošle sezone za Kup UEFA i želimo se pokazati u najboljem svijetlu u tim utakmicama kako zbog nas tako i zbog hrvatskog nogometa. Želim da nas svi shvate ozbiljno te vjerujem da će svaki naš igrač dati sto posto svojih mogućnosti."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.07.2012. u 21:41
    Zamislite kako bi nam bila jaka liga da su svi klubovi posluju ko slaven...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.07.2012. u 07:59
    Idemo Slavennnnnn...... rak će ih sredit:D.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.07.2012. u 07:07
    Koprivnica zaslužila spektakl.Bravo za podravce Sjajan start u novoj sezoni,
    Obrisan korisnik
  • Assassin5529.07.2012. u 23:17
    Treba vjerovati i dati sve od sebe pa kaj bude.
    Assassin55
  • interreg29.07.2012. u 23:14
    Realno mala sansa Slavena je sto je to Bilbau prva sluzbena utakmica. Bilbao je nominalno ipak vjerovatno dvije klase jaci ali zasto ne jedna prelijepa prica iz Hrvatske? O tom bi pricala cijela Europa... Ja vjerujem da to nece biti setnja Bilbaoa.
    interreg