Nogomet

Obnovljena Cibalia traži prvu (domaću) pobjedu, i Istra po iskupljenje

Josip Piršljin, Josip Tolić • subota, 11.08.2012.
Obnovljena Cibalia traži prvu (domaću) pobjedu, i Istra po iskupljenje
Foto: Aldo Šuran

Nakon tri kola MAXtv Prve lige Cibalia i Istra 1961 imaju samo po bod čemu se vjerojatno nisu nadali prije početka sezone. Stoga će njihov međusobni dvoboj biti od velike važnosti i za jedne i za druge jer novim kiksom atmosfera u svlačionici bi se ozbiljno narušila. Oba trenera najavljuju otvorenu igru i napadačke ambicije pa bi dvoboj u Vinkovcima mogao ponuditi zanimljiv nogomet.

Početni porazi od Slaven Belupa i Dinama i pozitivan šok nakon dolaska na klupu stratega Željka Kopića utjecali su na Cibaliju koja je u trećem kolu MAXtv Prve lige uspjela doći do prvog boda ove sezone i maknuti se sa začelja. Apetiti Vinkovčana, međutim, nisu zadovoljeni dok se na kontu ne krenu upisivati pobjede, a prva sljedeća prilika domaći je okršaj protiv Istre 1961. Prema trenutnoj situaciji na ljestvici, bit će to derbi začelja, no oba sastava trebala bi pokazati nešto više od tog naziva.

"Istra se ove godine igrački pojačala i prije početka prvenstva istaknula je visoke ambicije za plasman među prvih nekoliko klubova na tablici. Po njihovim reakcijama u Vinkovce se dolaze 'vaditi' jer su i oni imali loš prvenstveni start. Ono što želim poručiti i što želim da usvoji i moja ekipa jest kako nitko ne može doći u Vinkovce 'vaditi se' i biti siguran u bodove", izjavio je dan uoči utakmice novi vinkovački trener Željko Kopić.

Kadar Cibalije između ogleda sa Zaprešićanima i Puljanima doživio je neke sitne promjene. Na raspolaganju bi nakon problema s crijevnom virozom ponovno trebao biti napadač Leopold Novak, dok su trajnije odsutni Matoš, Jurić i Jonjić. Ofenzivna linija Vinkovčana ovaj je tjedan ojačana i bivšim Splitovcem Markom Čulićem za kojeg nije sigurno hoće li imati pravo nastupa već u ovom kolu.

Težine bodovne situacije za Nebeskoplave svjestan je i napadač Mladen Bartolović koji smatra da je pravi trenutak za prekid negativnog niza. "Momčad Istre ove se godine dosta pojačala i dovela nekoliko kvalitetnih igrača, ali nije joj sve krenulo kako treba - kao niti nama. Sigurno će tražiti šansu protiv nas, ali i mi smo u nezavidnom položaju i moramo pobijediti. Vjerujem da ćemo sutra pokazati dobru i kvalitetnu igru, atmosfera u momčadi je dobra te ćemo sigurno dati sve od sebe da pobijedimo", rekao je.

Istrani su u prošlom kolu ugostili aktualnog prvaka Dinamo i upisali drugi poraz zaredom. Remi protiv Hajduka donio im je zasad jedini bod koliko ima i Cibalia, te bi se njihov međusobni susret mogao označiti "derbijem začelja" premda po ambicijama klubova u ovoj sezoni to zasigurno nisu zamišljali. I jednima i drugima pobjeda se nameće kao imperativ za lakši nastavak prvenstva, a trener Igor Pamić svjestan je kako se u Vinkovcima ne dolazi lako do bodova.

"Cibalia je agresivna, goropadna, pogotovo od kada im je došao novi trener. Mi ćemo pokušati neutralizirati njihove napade visokim presingom i duelima jedan na jedan. Ipak, teško je očekivati da ćemo stalno dominirati", rekao je strateg Puljana. Pamić je uoči dvoboja s Nebeskoplavima pojačao svoj sastav za desnog braniča Nikolu Antolića koji je dosad nastupao za Hrvatski Dragovoljac i Varaždin, no teško je očekivati da će dobiti priliku od prve minute.

Zeleno-žuti su odradili i jednu jaku provjeru prije puta u Slavoniju. Na Aldo Drosini gostovao je klub iz talijanske Serie A Bologna koja je otišla s tri gola u mreži. Obje momčadi igrale su s najjačim postavama, a za domaće su zabijali Bačelić-Grgić, Sharbini i Tanković. Demoni se nadaju kako će njihov klub biti tako efikasan i u subotu jer su u prva tri kola zabili samo jedan pogodak.

Pamić i dalje muku muči s ozljedama, posebno u veznom redu. Alen Pamić, Mislav Anđelković i Siniša Linić još su otprije "van stroja", a za subotnji ogled Paminjo neće moći računati niti na Tomislava Havojića i Slobodana Stranatića koji se ozlijedio na susretu protiv Dinama i liječnici mu predviđaju pauzu od jednog do tri mjeseca.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.08.2012. u 18:19
    AJMO ISTROOO
    Obrisan korisnik