Nogomet

Hajduk nakon "velikog" želi skalp i "malog" Intera, Zagreb pomak s nule traži u Puli

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 15.09.2012.
Hajduk nakon "velikog" želi skalp i "malog" Intera, Zagreb pomak s nule traži u Puli
Foto: Kristijan Komarica

U subotu se igraju četiri utakmice hrvatskog prvenstva, uključujući i Hajdukov dolazak u Zaprešić. Splićani prije derbija sa Slavenom žele "podebljati" bodovni konto, a Pjesnici iz Kranjčevićeve žele ga napokon nečime maknuti s ništice...

Nakon dvotjedne reprezentativne stanke nogometaše Intera očekuje vrlo važna utakmica. U Zaprešić stiže splitski Hajduk protiv kojeg će nogometaši Borimira Perkovića tražiti svoju drugu pobjedu u ovoj sezoni. Do prve su došli protiv Rijeke, također na domaćem terenu, a u subotu će pokušati ponoviti rezultat iz travanjske utakmice ovih suparnika u kojoj je Inter slavio s 1:0 golom Mislava Oršića.

Između utakmica s Rijekom i Hajdukom, Inter je gostovao u Parku Mladeži gdje je tijesno poražen s 1:0, uz prilično dobar nastup. U igri Diva iz predgrađa vidljiv je pozitivan pomak u igri u posljednja dva kola prije stanke i navijači zaprešićkog kluba priželjkuju novu dobru utakmicu Perkovićevih igrača. Ovog puta protiv mladog i poletnog Hajduka, koji dolazi po prekid negativne serije rezultata.

U prvenstvenoj stanci Interovi su nogometaši formu brusili u prijateljskoj utakmici protiv Mladosti iz Zaboka, u kojoj su slavili s 2:1 golovima Matije Matka i Mirka Kramarića. U dvoboju s Hajdukom neće nastupiti Ivan Herceg, koji je u Parku mladeži zaradio izravni crveni karton.

Nedostaju: Herceg (crveni karton)

"Ako smo mogli dobiti onaj 'veliki' Inter u Milanu, valjda možemo i ovaj 'mali' u Zaprešiću", kazao je Hajdukov napadač Ivan Vuković uoči puta prema sjeveru. Hajduk nakon reprezentativne pauze čeka novi gostujući izazov, a gostovanja (i) ove sezone splitskoj momčadi nisu pretjerano sretna. Bilo zbog loših igara, bilo zbog sudačkih pogrešaka.

Hajduk je u reprezentativnim akcijama imao samo dvojicu igrača i to obojicu u seniorskom pogonu. Radošević je imao "vatreno krštenje" u Bruxellesu protiv Belgije, a Vršajević za BiH protiv Lihtenštajna i Latvije. Ostatak "hajdučkih trupa" zajedno s trenerom Krstičevićem pripremao se za povratak u prvenstvene bitke.

Hajduk je u posljednja tri kola ubilježio tek jedan bod (Lokomotiva, Osijek, Rijeka), a s obzirom da mu u sljedećem kolu na Poljud dolazi drugoplasirani Slaven Belupo, Splićanima bi vrlo ugodno "sjela" pobjeda u Zaprešiću. Napadač Anton Maglica još nije sanirao ozljedu zadobivenu na gostovanju U21 reprezentaciej u Gruziji, a u Zaprešić nije otputovao ni stoper Milović. Andrijašević je imao lakših zdravstvenih problema tijekom tjedna, no trebao bi biti spreman za Zaprešić.

Nedostaju: Maglica, Milović (ozljede), Kukoč (nespreman)

Reprezentativnu stanku nogometaši Splita iskoristili su za odlazak u Međugorje gdje nisu igrali pripremne utakmice, već su se bazirali na "uigravanje i podizanje fizičke spreme", kako je rekao njihov trener Tonći Bašić. U subotnjoj utakmici protiv Zadra nastojat će ostvariti svoju desetu uzastopnu domaću pobjedu i petu ove sezone.

"Zadar je znao zagorčati život i boljim ekipa", oprezan je Bašić, ali: "Mi smo isključivi favoriti doma i želimo pobjedu koja bi nas zadržala u vrhu tablice. Oni igraju zatvoreni sistem s pet igrača otraga. U napadu traže prekid, imaju izvrsnog Antonija Mršića. Znamo da moramo odraditi utakmicu na nivou da bismo ostvarili sve što smo zamislili."

Bašić i dalje ne može računati na ozlijeđenog Ivicu Križanca, a u ovom susretu taktiku će morati slagati i bez kartoniranog Rebića te Radotića, koji se tek vraća poslije ozljede. Belle se vraća u konkurenciju nakon što je prošlu utakmicu preskočio zbog tri žuta kartona.

Nedostaju: Rebić (kartoni), Križanac, Radotić, Babić, Serdarušić (ozljede)

Do prve prvenstvene stanke nogometaši Zadra prikupili su četiri boda u uvodnih sedam kola, dostatno tek za poziciju ispred fenjeraša Zagreba. Zebićevi igrači nisu se još "osladili" pobjedom u aktualnom prvenstvu i u narednim kolima još će odlučnije jurnuti po kompletan bodovni ulov u pojedinim susretima.

"Bili smo na osvježavanju, na pripremama da u što boljem stanju dočekamo ova sljedeća tri kola koja će po meni biti ključna i koja će definitivno pokazati gdje smo", izjavio je za eZadar strateg Zadrana, dajući do znanja koliko važnosti pridaju zahtjevnom gostovanju u Splitu, gdje je ponovno i osvojeni bod svojevrsni uspjeh, ali i sljedećim utakmicama.

Dobra vijest po Zebića je činjenica da će na raspolaganju imati gotovo kompletan kadar, odnosno da su gotovo svi zaliječili manje ozljede koje su ih mučile početkom sezone. Iznimka je Marin Con koji se tek vraća u trenažni pogon i za dvoboje će konkurirati za nekoliko tjedana.

Nedostaje: Con (ozljeda)

Istra je u posljednja četiri kola nanizala vrlo dobre rezultate koji su joj omogućili da se popne na šestu poziciju na tablici. Puljani su bodovno izjednačeni s Hajdukom i Lokomotivom, a samo ih jedan bod dijeli od trećeg mjesta. Pošto im u sljedećem kolu u goste dolazi posljednjeplasirani Zagreb, očekuje se novi uzlet.

Pamićevi igrači će protiv Pjesnika pokušati nastaviti niz od četiri utakmice bez poraza, a imali su dovoljno vremena da se pripreme za dvoboj na stadionu Aldo Drosina. Reprezentativnu stanku iskoristili su za odigravanje prijateljskog susreta protiv slovenskog prvoligaša Luke Koper, te upisali pobjedu 2:0 uz pogotke Križmana i Prelčeca.

Dobra je vijest za trenera zeleno-žutih što su se u zadnje vrijeme počeli oporavljati igrači s ozljedama, a bilo ih je dosta. Alen Pamić, Prgomet i Stranatić su već otprije u punim treninzima, a za vrijeme stanke oporavili su se još i Sharbini, Linić i Anđelković. Jedino je još upitan nastup Horvata. Istra još uvijek nema problema sa suspenzijama, dva žuta kartona na kontu imaju samo trojica igrača.

Nedostaju: Horvat (ozljeda)

Sedam poraza iz jednako toliko utakmica dovela je u konačnici do promjene na klupi Pjesnika. Po one na ljestvici Zagrebaši će prvi puta pod ravnanjem Luke Bonačića morati u Pulu. Odmah po dolasku na ovu funkciju Bonačić je istaknuo kako se ne bi prihvatio ove uloge u ovako teškoj situaciji da ne vjeruje da nije u stanju momčad dovesti u pravo stanje.

"Dva smo tjedna imali da se što je više moguće konsolidiramo. Radikalnih zahvata nije bilo iako je cilj što više suziti kadar koji će morati iznijeti teret bijega iz ove situacije u kojoj smo se našli. Obavio sam brojne razgovore s igračima kako bih što prije učvrstio povjerenje među svima nama."

Uz vratare Vidakovića i Livakovića prema Puli su krenuli Štrok, Pelaić, Jurendić, Pavlović, Štiglec, Bevab, Barišić, Vojtuš, Djengoue, Medić, Šovšić, Abdurahimij, Dedić, Kolinger, Oršulić, Mitrović i Nadarević koji će u osmom kolu imati priliku nakon četiri godine ponovno zaigrati u dresu kluba iz Ulice pjesnika.

Nedostaju:

Nakon prve pobjede ove sezone u MAXtv Prvoj ligi na gostovanju kod Zagreba, Cibalia se okreće nastavku borbe za ostanak u elitnom društvu i okršaju protiv ambiciozne Lokomotive. Momčad je u pauzi između dva kola nastupila na turniru "Blago Zadro" u Vukovaru te osvojila drugo mjesto pobjedom protiv Osijeka nakon jedanaesteraca te porazom protiv Širokog Brijega u finalu.

Nebeskoplavi su tijekom reprezentativne stanke boravili na mini-pripremama u Daruvaru. "Odradili smo ih dosta intenzivno i kvalitetno, imali smo turnir u Vukovaru na kojem su svi igrači koji su bili na dispoziciji odigrali po 90 minuta što je bilo i planirano. Zadnji tjedan u Vinkovcima iskoristili smo za maksimalnu pripremu za subotnju utakmicu", izjavio je trener Vinkovčana Željko Kopić koji se nada pozitivnom rezultatu protiv Zagrepčana.

Što se kadra za ogled protiv Lokosa tiče, Kopić može ponovno računati na veznjaka Marina Matoša koji se vratio u puni pogon nakon više od tri mjeseca mirovanja zbog loma kosti nožnog palca. Na vratarskom mjestu, pak, odsutan je ozlijeđeni Mladen Matković koji je odradio maksimalnu minutažu u prvih sedam kola, a zamijenit će ga mladi Michael Paradžiković.

Nedostaje: Matković (ozljeda)

U osmom kolu MAXtv Prve lige nogometaše Lokomotive očekuje gostovanje u Vinkovcima kod Cibalije. Lokosi su u prethodne dvije prvenstvene utakmice, protiv Slaven Belupa i Dinama, upisali dva poraza i u subotu će nastojati prekinuti taj negativni niz.

Nakon utakmice u prošlom kolu uslijedila je stanka od dva tjedna zbog reprezentativnih susreta, koja je treneru Lokomotive Tomislavu Ivkoviću poslužila za pripremu svoje ekipe za susret protiv Cibalije. "Dobro će nam doći ova dva tjedna pauze. Pripremat ćemo se za nove pobjede", rekao je Ivković.

Tijekom tjedna nogometaši Lokomotive su iskoristili prvenstvenu pauzu i za odigravanje prijateljske utakmice protiv drugoligaša Lučkog. U njoj su slavili rezultatom 2:1 i povećali samopouzdanje uoči dvoboja s Cibalijom. Strijelci za Lokose bili su Domagoj Antolić i Mario Musa. U utakmici protiv Lučkog prvi nastup za klub s Kajzerice je upisao i vezni igrač Dinko Trebotić, koji se istaknuo asistencijom za drugi pogodak svoje ekipe.

Nedostaju: nitko

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom15.09.2012. u 17:19
    Nakon skalpa protiv Intera, Hajduk će pokušat osvojit sva 3 boda i protiv jačeg mu imenjaka
    The Phantom
  • Obrisan korisnik15.09.2012. u 17:16
    hrvatski prijatelju idukar, sjajna primjena logike!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2012. u 16:30
    Ajmo Zagrebe.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2012. u 16:14
    Ako konačno Zagreb ne krene onda teško da će se izvući.Ispada dosta ekipa i to im otežava situaciju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2012. u 15:26
    kad se nema pametnijeg posla, sezona gotova i sad ajmo navijat za ajduka hehe malo zafrkancije
    Obrisan korisnik