Liga prvaka, Natjecanje po skupinama, Skupina A, 1. kolo, 18.09.2012, 20:45 h, Pariz, stadion Park prinčeva, gledatelja: 42.536
Suci: Björn Kuipers, Sander Van Roeckel, Erwin Zeinstra (svi Nizozemska)
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Zlatan Ibrahimović 19' (11m)
Thiago Silva 29'
Alex 32'
Javier Pastore 90'+1'
4:1 Dynamo Kijev
Miguel Veloso 87'
Dynamo Kijev

Video: Ibrahimović, Pastore i brazilski stoperi potopili Dynamo Kijev na Parku prinčeva

Igor Šestak • utorak, 18.09.2012.
Video: Ibrahimović, Pastore i brazilski stoperi potopili Dynamo Kijev na Parku prinčeva
Foto: EPA

U drugoj utakmici Dinamove skupine Paris Saint-Germain je s uvjerljivih 4:1 iz Pariza ispratio kijevski Dynamo. Momčad Carla Ancelottija je pitanje pobjednika riješila već u prvom poluvremenu, kojeg je okončala s uvjerljivih 3:0, a preostala dva pogotka su pala u samoj završnici utakmice. Za gostujuću momčad nastupili su i hrvatski reprezentativci, Niko Kranjčar od prve do 77. minute, a Ognjen Vukojević u posljednjih 37 minuta.

Paris Saint-Germain
Dynamo Kijev
Paris Saint-Germain
Dynamo Kijev
 
Salvatore Sirigu
 
Thiago Silva
(do 81')
 
Alex
 
Maxwell
 
Christophe Jallet
 
Blaise Matuidi
 
Clement Chantome
 
Marco Verratti
 
Jeremy Menez
(do 77')
 
Zlatan Ibrahimović
(do 73')
 
Javier Pastore
Pričuvni igrači
 
Ezequiel Lavezzi
73'
 
Nene
77'
 
Zoumana Camara
81'
Trener
Carlo Ancelotti
 
Maksym Koval
 
Danilo Silva
 
Taras Myhalyk
(do 46')
 
Taye Taiwo
 
Jevhen Hačeridi
 
Miguel Veloso
 
Andrij Jarmolenko
 
Denis Harmaš
 
Niko Kranjčar
(do 77')
 
Ideye Brown
 
Rafael Araujo
Pričuvni igrači
 
Betao
46'
 
Oleh Husjev
77'
 
Trener
 

Carlo Ancelotti, strateg Paris Saint-Germaina, na kijevski je Dinamo poslao Zlatana Ibrahimovića kao najisturenijeg napadača, a iza njegovih leđa je postavio Meneza i Pastorea, dok je Lavezzi utakmicu počeo na klupi. Dynamo je na Park prinčeva istrčao u prilično ofenzivnom sastavu, u kojem je svoje mjesto našao i hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar, dok je Ognjen Vukojević ostao na klupi.

Ofenzivni pristup skupo je stajao ukrajinski klub, koji je već u prvih 45 minuta doživio pravi potop. Stvari su za Dynamo krenule po zlu u 18. minuti. Menez je ušao u kazneni prostor gostiju, gdje ga je srušio Mihalik, a sucu Kuipersu nije preostalo ništa drugo nego da pokaže na bijelu točku. Izvođenja se prihvatio Ibrahimović i poslao gostujućeg vratara Kovala u jednu, a loptu u drugu stranu.

Desetak minuta kasnije na scenu su stupili brazilski stoperi francuske momčadi. Prvo je Thiago Silva u 29. minuti od stative pogodio za 2:0 nakon što je prilikom kornera ostao sasvim sam na drugoj vratnici, a samo tri minute kasnije se u strijelce upisao i Alex. Chantome je izveo udarac iz kuta, a lopta je došla do Brazilca koji se dobro snašao i snažnim udarcem desnom nogom kroz gužvu pronašao put do mreže Kovala.

Gostujući trener Jurij Sjomin je u nastavku rano krenuo s izmjenama pa je priliku od 53. minute dobio i Vukojević. Iako su imali uvjerljivo vodstvo, igrači PSG-a nisu prestali s napadima. Još se nekoliko puta u obećavajućim situacijama našao Ibrahimović, ali se rezultat nije mijenjao. Kranjčar je igru napustio u 77. minuti utakmice, a njegova je momčad došla do pogotka deset minuta kasnije. Jarmolenko je iz kuta dodao Miguelu Velosu, koji je s desne strane pokušao nabaciti lijevom nogom, a lopta je završila u suprotnom kutu domaćeg vratara Sirigua.

Igrači Paris Saint-Germaina nisu se zadovoljili s pobjedom od dva gola prednosti pa je prvoj minuti sudačke nadoknade četvrti gol postigao Javier Pastore. Akciju je po desnoj strani povukao Nene pa uposlio na suprotnoj strani Argentinca, koji s ruba kaznenog prostora pogađa mrežu Kovala. Odličan je to start u Ligu prvaka za Ancelottijevu momčad, koja nakon prvog kola zajedno s Portom predvodi skupinu A. U drugom kolu PSG će u goste baš Portu, dok će Dynamo svoje prve bodove tražiti na domaćem travnjaku protiv zagrebačkog imenjaka.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Dinamo0:2Porto
PSG4:1Dynamo Kijev
1PSG 614:3+1115
2Porto 610:4+613
3Dynamo Kijev 66:10-45
4Dinamo 61:14-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Balthazar19.09.2012. u 07:05
    I u Kijevu će se naučiti što znači ostaviti protiv jačih ekipa Vukojevića na klupi.
    Balthazar
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 01:58
    PSG se dize utakmicu po utakmicu, prvo poluvrime su zgazili a drugom su prosetali. Nije Kiev ko Barca al je ipak solidna momcad za LP. Taj je Dinamo za postovanje al nije u opste postajao u susretu. Jedva cekam da vidim taj PSG protiv Porto...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 01:49
    Ibro je trenutno najzahvalniji igrač na svijetu - kad on igra rezultat ne izostaje. Već je zaradio sve pare koje su mu arapi isplatili.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2012. u 23:48
    Šimunić>Ibrahimović budimo realni
    Obrisan korisnik
  • Torca-Dubrava18.09.2012. u 23:19
    ihajjjjjj.4-komada....ne bu dobro......
    Torca-Dubrava