Nogomet

Video: Cavanijev show u Napulju: Laziju zabio hat-trick pa promašio kazneni udarac

Igor Šestak • srijeda, 26.09.2012.
Video: Cavanijev show u Napulju: Laziju zabio hat-trick pa promašio kazneni udarac
Foto: EPA

U utakmici koju je obilježio Edinson Cavani, uvjerljivom pobjedom protiv rimskog kluba Napoli se po bodovnom učinku poravnao s Juventusom na čelu Serie A. U utakmicama petog kola pobjede su upisali i klubovi iz Milana, Inter protiv Chieva, a Milan protiv Cagliarija. Catania je na svom travnjaku pobijedila Atalantu, prvu je pobjedu upisala Pescara, a tri su utakmice završile podjelom bodova.

Nakon što Juventus u utorak nije uspio pobijediti Fiorentinu, Napoli i Lazio su u srijedu imali priliku uhvatiti priključak s aktualnim prvacima. Međusobni dvoboj druge i treće momčadi Serie A igrao se u Napulju na stadionu San Paolo, a zahvaljujući sjajnom Edinsonu Cavaniju Napoli je slavio s 3:0 te se bodovno izjednačio s Juventusom.

Domaći trener Walter Mazzarri nije imao većih problema sa slaganjem sastava te je od prve minute na teren poslao svoj ubojiti trojac Hamšik, Pandev i Cavani. Vladimir Petković se odlučio za dosta zatvorenu varijantu sa samo jednim napadačem, Miroslavom Kloseom.

Upravo je Nijemac bio zaslužan za prvi pogodak na utakmici, ali se nakon kornera u četvrtoj minuti utakmice poslužio rukom pa je sudac utakmice Banti opravdano poništio taj zgoditak. No, nije trebalo dugo čekati da se mreža ponovno zatrese, a u prvom se poluvremenu tresla još dvaput i to Lazijeva, zahvaljujući sjajnom Cavaniju.

Urugvajac je u 19. minuti s lijevog krila povukao loptu prema sredini pa se odlučio na udarac. Lopta je na putu prema golu okrznula braniča Cianija, taman dovoljno da prevari vratara Marchettija. Samo 12 minuta kasnije na semaforu je zasvijetlilo 2:0. Paolo Cannavaro je poslao odličnu dugu loptu za Cavanija, koji je izbjegao zaleđe i snažno pucao s desne strane kaznenog prostora. Marchetti je imao loptu na ruci, ali je ona bila prebrza i završila je u njegovoj mreži.

Lazio je bio vrlo blizu smanjenja svog zaostatka u 62. minuti kada je glavom pucao Klose, a sjajno obranio De Sanctis. Samo dvije minute kasnije Cavani je stigao do svog hat-tricka. Urugvajac je izbio pred vratara Marchettija, zaobišao ga i poslao loptu u praznu mrežu prije nego su ga stigli gostujući braniči. Mogao je Cavani i do četvrtog pogotka, ali je u 76. minuti promašio kazneni udarac. Ciani je srušio Insignea, a Cavani s bijele točke prebacio vrata pa je ostalo 3:0.

Milanski Inter se na gostovanju kod Chieva djelomično iskupio za blijedu partiju iz prošlog kola, kada je na domaćem terenu poražen od Siene s 2:0. Momčad trenera Stramaccionija za sada dobro gura samo na gostovanjima, dok na svom travnjaku u ovoj sezoni ne zna za pobjedu ni u domaćim, ni u europskim natjecanjima. Chievo je u prošla tri kola doživio poraze, a Interov strateg se odlučio za pomalo neobičnu formaciju 3-5-1-1. Jedini napadač je bio Milito, a između njega i brojnog veznog reda zaigrao je Sneijder.

No, Nizozemac se zbog ozljede u igri zadržao samo 26. minuta, a tada ga je zamijenio Cassano. Nogometaši Intera i u ovoj su se utakmici prilično mučili, a onda im je olakšanje donio Urugvajac Alvaro Pereira dvije minute prije odmora. Bivši igrač Porta dobro se snašao u petercu domaćih i iz blizine poslao loptu iza leđa vratara Sorrentina. U drugih 45 minuta Inter je uspio doći do još jednog pogotka i potvrditi svoju treću pobjedu u ovogodišnjem prvenstvu.

Za taj su se gol pobrinuli igrači s klupe. Urugvajac Gargano je uposlio Cassana koji je preciznim udarcem loptu smjestio iza vratara Chieva. Stramaccioni na ovoj utakmici nije koristio usluge Marka Livaje, koji je cijelu utakmicu odgledao s klupe.

Interovi gradski rivali u sezonu su krenuli još lošije, s jednom pobjedom u četiri kola. U prošlom su kolu na gostovanju kod Udinesea crvene kartone dobili Boateng i Zapata, a na jednu je utakmicu suspendiran i trener Allegri. Strateg Milana je tako utakmicu pratio s tribine, a momčad je poslao na teren u sustavu 4-3-3 s El Shaarawyjem, Emanuelsonom i Pazzinijem. Cagliari je u prva četiri kola postigao tek dva pogotka i osvojio isto toliko bodova te je ova utakmica bila prava prilika za Milan da napokon upiše prvu ovosezonsku pobjedu na domaćem terenu.

Milan je do četvrte domaće utakmice u sezoni morao čekati na prvu pobjedu, ali i na prvi pogodak. Svoje su mreže na San Siru sačuvali Sampdoria, Atalanta i Anderlecht u Ligi prvaka, a put do gostujuće mreže uspio je pronaći Stephan El Shaarawy u 16. minuti utakmice protiv Cagliarija. 19-godišnji napadač je pravovremeno utrčao na dodavanje Montoliva, izbjegao zaleđe i plasirao loptu pored Agazzija. Rossoneri su blizu drugom pogotku bili u 42. minuti kada je Nigel de Jong pogodio okvir gola, a gostujuća obrana otklonila opasnost nakon pokušaja Pazzinija.

Vrlo blizu izjednačenja Cagliari je bio u 62. minuti kada je udarac glavom Ibarba prohujao pored Abbiatijeve vratnice. Četiri minute kasnije gosti su ostali s igračem manje jer je drugi žuti karton zaradio Conti pa je Milan došao još korak bliže pobjedi. El Shaarawy je u 77. minuti promašio veliku priliku za 2:0, ali se iskupio pet minuta kasnije kada je iskoristio precizno dodavanje Ambrosinija i udvostručio vodstvo svoje momčadi.

Roma je na svom Olimpicu ugostila Sampdoriju, a rezultatom 1:1 su i jedna i druga momčad ubilježile svoj drugi ovosezonski remi. Sampdoria sada ima deset osvojenih bodova i popela se na treće mjesto na tablici, dok Roma ima dva boda manje. Rimljani su do vodstva došli u 35. minuti preko Francesca Tottija. Prvo je gostujući vratar Romero obranio dobru priliku Destra, a odbijena lopta je preko Florenzija stigla do Tottija koji iz blizine pogađa mrežu Sampdorije.

Bio je to rezultat s kojim se otišlo na odmor, a već u prvoj minuti nastavka Sampdoria je ostala s igračem manje. Drugi žuti karton i put u svlačionicu zaradio je Enzo Maresca, no gostima to nije zasmetalo pa su u 62. minuti stigli do izjednačenja nakon velikog poklona Romine obrane. Prvo je Romin branič neoprezno izgubio loptu na svojoj polovici, a onda ju je vratar Stekelenburg ispustio iz ruku nakon neopasnog centaršuta. Na pravom se mjestu našao Munari i pogodio za 1:1.

Momčad Pescare stigla je do svoje prve pobjede. Na stadionu Adriatico gostovao je Palermo koji nakon pet kola ima tek jedan osvojeni bod, a očito mu nije pomogla ni smjena trenera, barem ne odmah. Momčad sa Sicilije je uoči četvrtog kola od Sannina preuzeo Gasperini, ali je u svoje prve dvije utakmice doživio poraze. U prošlom kolu od Atalante, a sada i od Pescare.

Domaću momčad s klupe vodi Giovanni Stroppa, a treći put zaredom u početnoj je postavi našao mjesta i za bivšeg Hajdukovog napadača Antu Vukušića. Put do pobjede domaćoj je momčadi olakšan u 35. minuti kada je izravni crveni karton zaradio branič gostiju Steve von Bergen. Obrana gostiju je i s igračem manje odolijevala sve do 86. minute kada je Slovak Vladimir Weiss iskoristio asistenciju Coluccija i pogodio za prvu pobjedu Pescare u novoj sezoni. Weiss je u igru ušao s klupe 30 minuta prije postignutog pogotka.

Ante Vukušić je na travnjaku proveo svih 90 minuta, ali se nije uspio upisati u strijelce pa još uvijek čeka na svoj prvijenac u Serie A. Igor Budan utakmicu je odgledao s klupe Palerma.

Catania i Atalanta su uoči ovog kola na kontu imale po pet bodova, a u uzbudljivom međusobnom susretu bolje su se snašli domaćini i pobijedili s 2:1. Atalanta je povela u 50. minuti preko Moraleza, ali je vodstvo gostiju trajalo samo dvije minute. Poništio ga je Spolli, a potpuni preokret režirao Barrientos pogotkom u 64. minuti utakmice.

Genoa je u prošlom kolu pobijedila Lazio na gostovanju, a u srijedu joj je u goste stigla vrlo dobra Parma. Gosti su poveli u 27. minuti golom Alessandra Lucarellija i to vodstvo čuvali do same završnice. Za domaće je u 68. minuti kazneni udarac promašio Marco Borriello, ali je 20 minuta kasnije dobio priliku još jednom gađati s bijele točke. Ovaj je put bio uspješniji pa je utakmica završila podjelom bodova.

Utakmica Torina i Udinesea igrana na Olimpijskom stadionu u Torinu završila je bez golova pa trenutno i jedna i druga momčad imaju pet osvojenih bodova. Posljednju utakmicu petog kola odigrat će u četvrtak Siena i Bologna.

Serie A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Fiorentina0:0Juventus
Pescara1:0Palermo
Roma1:1Sampdoria
Torino0:0Udinese
Catania2:1Atalanta
Chievo0:2Inter
Genoa1:1Parma
Milan2:0Cagliari
Napoli3:0Lazio
Siena1:0Bologna
1Juventus 3871:24+4787
2Napoli 3873:36+3778
3Milan 3867:39+2872
4Fiorentina 3872:44+2870
5Udinese 3859:45+1466
6Roma 3871:56+1562
7Lazio 3851:42+961
8Catania 3850:46+456
9Inter 3855:57-254
10Parma 3845:46-149
11Cagliari 3843:55-1247
12Chievo 3837:52-1545
13Bologna 3846:52-644
14Sampdoria (-1)3843:51-842
15Atalanta (-2)3839:56-1740
16Torino (-1)3846:55-939
17Genoa 3838:52-1438
18Palermo 3834:54-2032
19Siena (-6)3836:57-2130
20Pescara 3827:84-5722

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.09.2012. u 12:47
    Kavani je stvarno živina, a ono što je Kloze uradio svaka mu čast. Malo tko bi to priznao
    Obrisan korisnik
  • cameosis27.09.2012. u 10:59
    žao mi je, ali ovo je jako loš sažetak utakmice između napolija i lazija ... KLOSE JE SAM UPOZORIO SUCA DA JE DAO GOL RUKOM!!!! SUDAC JE VEĆ BIO PRIZNAO GOL!cijela sportska italija bruji o tome i koliki je veliki sportaš (što i jeste). to je tim bitnije, jer je gol bio za vodstvo od 1:0 u trećoj... [više na forumu]
    cameosis
  • Obrisan korisnik27.09.2012. u 09:17
    Napoli ozbiljan tim.Sigurno uz Juventus kandidat za Skudeto..Ostali su daleko iza njh
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.09.2012. u 01:58
    nešto gluplje dugo nisam čuo. čestitam.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.09.2012. u 00:55
    pardon krivo san se izrazia ovi nisu malo izrazeniji, dapace,nego je samo ta podrska arkanu nama zanimljivija jer nam je bliza i dio je na zalost nase povijesti i sad je to to
    Obrisan korisnik

Serie A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Fiorentina0:0Juventus
Pescara1:0Palermo
Roma1:1Sampdoria
Torino0:0Udinese
Catania2:1Atalanta
Chievo0:2Inter
Genoa1:1Parma
Milan2:0Cagliari
Napoli3:0Lazio
Siena1:0Bologna
1Juventus 3871:24+4787
2Napoli 3873:36+3778
3Milan 3867:39+2872
4Fiorentina 3872:44+2870
5Udinese 3859:45+1466
6Roma 3871:56+1562
7Lazio 3851:42+961
8Catania 3850:46+456
9Inter 3855:57-254
10Parma 3845:46-149
11Cagliari 3843:55-1247
12Chievo 3837:52-1545
13Bologna 3846:52-644
14Sampdoria (-1)3843:51-842
15Atalanta (-2)3839:56-1740
16Torino (-1)3846:55-939
17Genoa 3838:52-1438
18Palermo 3834:54-2032
19Siena (-6)3836:57-2130
20Pescara 3827:84-5722

Izdvojeno

  • Hvalospjev za Pašalića

    Piše: Petar Jenjić

    Hvalospjev za Pašalića

    Mario Pašalić velika je vrijednost hrvatskog nogometa. Često tih i nenametljiv, ali izuzetno pošten i radišan, pokupio je velike simpatije...