Košarka

Mršić: "Bilo me strah, najavio sam da bismo mogli imati problema, ali u klubu su mi dali podršku"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • subota, 06.10.2012.
Mršić: "Bilo me strah, najavio sam da bismo mogli imati problema, ali u klubu su mi dali podršku"
Foto: FaH

Cibona je u subotu poslijepodne skinula s vrata veliki teret ubilježivši prvu ovosezonsku pobjedu u ABA ligi. Momčad Veljka Mršića je pred svojim navijačima svladala beogradski Partizan, u susretu u kojem su Vukovi bili pod opterećenjem zbog lošeg ulaska u sezonu - no, taj pritisak ih ovog puta nije slomio...

Sa zadovoljstvom i olakšanjem, Veljko Mršić proslavio je svoju prvu pobjedu u službenim utakmicama na klupi Cibone. Doći do 80:72 protiv Partizana nije bilo lako. Beograđani su se nekoliko puta vraćali u utakmicu, a pored toga, Cibosi su već sredinom prve četvrtine ostali bez ozlijeđenog Tweetyja Cartera, svojeg prvog razigravača - no, uz konačni rezultatski bijeg u završnici susreta, ovako je ispalo još slađe za Mršića i njegove igrače.

Andrija Žižić: "Ovo je dosta velika pobjeda nakon dva poraza i lošijeg starta u sezonu. Partizan je jedna od jačih momčadi u ligi, ali drago nam je da su došli da se ispušemo i na neki način vratimo u život."

"Normalno je da smo, kao i svi drugi, razmišljali da ćemo protiv dva novaka u ligi doći do dvije pobjede. No, poljuljala su nas ta dva poraza u tri dana, još i dolazak Partizana, ali završilo je dobro."

"Ovo je psihološki bila jako teška utakmica poslije dva poraza, na nama je bio veliki pritisak i drago mi je da su momci reagirali ovako", komentirao je Cibonin trener poslije pobjede: "Cilj nam je bio limitirati njihov napadački skok i u tome smo uspjeli, zadržali smo ih na 10,5 skokova manje nego su u prosjeku imali u prve dvije utakmice u sezoni. Računali smo na to da s obzirom na njihovu mladost neće igrati jednostavno u gostima, ali i da će u napadu biti s manje pritiska nego kod kuće, što se vidjelo na njihovom šutu za tri poena, koji je ovog puta bio iznad prosjeka."

"Bilo me strah početka sezone, ljudima u klubu sam prije mjesec i pol dana tijekom priprema najavio da bismo mogli imati problema s obzirom na to da smo bili nekompletni. No, dali su mi podršku i zahvalan sam im na tome, rekli su mi da idemo zajedno dalje bez obzira što se dogodilo", dodao je Mršić, ističući i da nevoljama nije kraj. Novi problem je Carterova ozljeda, po prvim informacijama, problem s preponama, a koliko je stanje ozbiljno, zasad se ne može reći.

U izostanku američkog razigravača i s manjom minutažom Davora Kusa, prve ovosezonske minute u ABA ligi dobio je Hrvoje Kovačević, koji je treneru bio u planu i prije utakmice. "Zadnjih sedam dana treninga mi je pokazalo da pokušam s ovom varijantom, možda je bila moja pogreška što nisam probao i u Mađarskoj. Računajući i Cedevitu, Kovačević je u tri utakmice bio bez minutaže, to se osjetilo u samopouzdanju, ali ova utakmica je pokazatelj kako treba raditi dalje."

Vladimir Lučić: "Znali smo da nas čeka teška utakmica i da će Cibona biti pod pritiskom s obzirom na dva poraza u prva dva kola, probali smo to iskoristiti, imali smo par prilika da povedemo i možda zabilježimo trijumf. Pobjeda Cibone je zaslužena, a mi se sada okrećemo drugim utakmicama u Euroligi i Jadranskoj ligi."

Partizanov pomoćni trener Velimir Gašić, koji je u izostanku Duška Vujoševića ovog puta bio glavni, priznao je da je rezultat pravedan. "Čestitam Ciboni na zasluženoj pobjedi. Hrvatski prvak nije dobro startao ove sezone, poslije dva poraza bili su maksimalno mobilni i motivirani da odigraju dobro pred svojom publikom, u pripremi utakmice to smo naglašavali svojim igračima. Imamo mladu momčad, najmlađu u povijesti Partizana, igrači imaju potencijal, ali treba puno rada da taj potencijal dođe do izražaja."

"Ova momčad može odigrati puno bolje, igrali smo u sekvencama, u valovima. Ekipa Cibone je kažnjavala sve naše greške, bilo je teško stalno se vraćati i juriti razliku", dodao je Gašić.

"Utakmice koje dolaze, računajući i ovu, pokazuju nam što i kako treba raditi dalje, na čemu da inzistiramo. Kada nam se vrate i ozlijeđeni, igrat ćemo konzistentnije u svim fazama igre, večeras smo malo toga materijalizirali na pravi način", zaključio je ove subote glavni trener Partizana, nadajući se što bržem oporavku Čakarevića i Gagića, na koje nije mogao računati u Zagrebu.

ABA liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Cibona80:72Partizan
Split74:71Cedevita
Budućnost VOLI81:71MZT Skoplje Aerodrom
Široki Brijeg102:101 *Szolnoki Olaj
Crvena zvezda87:76Petrol Olimpija
Krka78:62Zadar
Radnički73:78Igokea
1Igokea 206+156
2Crvena zvezda 188+208
3Radnički 179+124
4Partizan 1610+73
5Budućnost VOLI 1610+90
6Cedevita 1511+28
7MZT Skoplje Aerodrom 1412+1
8Petrol Olimpija 1313+8
9Krka 917-127
10Cibona 917-18
11Široki Brijeg 917-56
12Szolnoki Olaj 917-206
13Zadar 917-94
14Split 818-187

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • miles-page07.10.2012. u 23:19
    kako nije prvak?
    miles-page
  • Obrisan korisnik07.10.2012. u 02:39
    Gašić, pa nije Cibona hrvatski prvak.
    Obrisan korisnik
  • nido06.10.2012. u 22:31
    Yeaaaaaaahhhhhh HEJA HEJA CIBOSIIIIIIII :-)))))))
    nido