Nogomet

Čačić: "Veseli me da smo nakon Kijeva odreagirali na ovakav način. Dinamo je zagospodario terenom"

Iz Koprivnice:Zvonka Keliš • nedjelja, 07.10.2012.
Čačić: "Veseli me da smo nakon Kijeva odreagirali na ovakav način. Dinamo je zagospodario terenom"
Foto: Ivana Strahija

Momčad Dinama slavljem 4:1 na gostovanju u Koprivnici potvrdila je svoju dominaciju u domaćem prvenstvu te sada drugoplasiranom Slaven Belupu bježi punih sedam bodova. Većim dijelom susreta stoga je zadovoljan mogao biti trener Čačić koji je razloga za zadovoljstvo našao i u dobroj igri mladog Halilovića. S druge strane, domaći trener Ferenčina već je misli okrenuo ka onome što slijedi, a to je borba za očuvanje drugog mjesta u MAXtv Prvoj ligi.

Razloga za zadovoljstvo nakon velike pobjede Dinama imao je trener gostiju iz Zagreba Ante Čačić: "Imali smo priliku gledati dobru, natjecateljsku utakmicu s dosta golova i prilika s obje strane, a na kraju je pobjeda Dinama apsolutno zaslužena", kazao je za početak trener Dinama te je potom nadodao: "Dobro smo ušli utakmicu, kontrolirali smo njen tijek osim tih posljednjih nekoliko minuta susreta zbog čega sam ipak nešto nezadovoljan."

"Veseli me da smo nakon Kijeva odreagirali na ovakav način te da smo od prve minute zagospodarili terenom i bili autoritativni. Međutim, Slaven Belupo se nakon pogotka u prvom poluvremenu digao, bio je življi i opasniji i na samom kraju ogleda te je u posljednjim minutama možda mogao i zabiti koji gol. Međutim, pobjeda Dinama na koncu je svakako bila zaslužena", ponovio je i zaključio Čačić.

Priliku da zaigra ponovno je dobio mladi 16-godišnji Alen Halilović koji svaku dobivenu priliku dobro koristi, a u Koprivnici ju je uspio pretvoriti i u pogodak: Ispunjava me činjenica da mogu dati priliku igraču poput Halilovića, biseru naše nogometne škole, koji je i u susretu s Hajdukom, ali i protiv Slaven Belupa u ovih pet pokazao što zna te je iskoristio dobivenu priliku. Nadam se da će svoj talent oplemeniti daljnjim radom i da ćemo mu svi u i oko kluba u tome pomoći."

Sa zasluženim slavljem Dinama složiti se morao i domaći trener Roy Ferenčina koji je svojim uvodnim riječima praktički potvrdio konstataciju Dinamova trenera te je dodao: "Dinamo je od prve minute zagospodario terenom, dok smo mi iz naivnih grešaka primili golove. Vratili smo se potom pogotkom u prvom dijelu u utakmicu te smo stoga u ono drugo ušli hrabrije te smo uputili više udaraca prema protivničkim vratima."

Rodić ozlijeđen, Farmaceute čeka susret s Murom

Tijekom susreta domaći je trener bio primoran iz igre izvaditi standardnog vratara Rodića koji je zaradio ozljedu butnog mišića, no još se zna koliko će dugo trajati njegov oporavak ni kada se može očekivati njegov povratak na teren. Ono što je, pak, Ferenčina otkrio jest da za vrijeme reprezentativne stanke momčad iz Koprivnici neće nigdje na mini pripreme već će se za daljnje oglede domaćeg prvenstva pripremati kod kuće te će u sklopu toga u petak u 16 sati na Gradskom stadionu u Koprivnici snage odmjeriti sa slovenskom Murom.

"Dosta sam zadovoljan drugim dijelom dvoboja, međutim, među Dinamovim je vratnicama stajao najbolji golman lige koji je obranio naše tri vrlo dobre prilike, a činjenica je da je Dinamo zabijao, dok mi nismo stoga je zaslužio iz Koprivnice odnijeti pobjedu i tri boda", dodao je trener Farmaceuta.

Iako nije mogao biti zadovoljan konačnim ishodom ogleda u Koprivnici trener Ferenčina pronašao je još razloga za nezadovoljstvo: "Ne mogu biti zadovoljan suđenjem, naime, neke odluke suca uistinu nisu bile ispravne."

Kazao je Ferenčina i nekoliko riječi o tome kako bi susret izgledao da je za domaćina mogao zaigrati i Nikola Rak te je na koncu zaključio kako je momčad Dinama ipak bolja od cijele hrvatske lige: "Vjerujem da bi s Rakom bolje namučili našeg protivnika, no Dinamo je sasvim sigurno bolji i od nas i od cijele lige. Bilo koga da trener Čačić stavi u igru kvalitetan je igrač, no da je Rak bio s nama sigurno bi pružili jači otpor."

Konačno, trener Ferenčina ponudio je i pogled u budućnost te je dodao kako će reprezentativna pauza koja slijedi vrlo dobro doći njegovim momcima: "Što je tu je, idemo dalje, drugi smo na tablici i to želimo sačuvati. Dobro će nam doći ova pauza da nam se igrači oporave i da nastavimo s igrom od prije nekoliko kola."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.10.2012. u 13:12
    Ja samo molim Slaven Belupo da više nikad ne pristane igrati nedjeljom. Hvala. :D :D
    Obrisan korisnik
  • samsvojmajstor08.10.2012. u 10:53
    " zadovoljstvo našao i u dobroj igri mladog Halilovića" - previše isforsirano,zabio je gol svaka mu čast ,ali ne možeš suditi igru po 5 minuta koliko je igrao. I pogrešio je 2 put u predaji lopte,ali nema veze vidi se da će biti nešto od njega,samo nek bude bez prenapuhavanja!
    samsvojmajstor
  • Obrisan korisnik08.10.2012. u 09:36
    Čačić je, pokazuje se, izvrstan trener za HNL, ali kao i svi naši klubovi i treneri ima error u europi. Inaće je gospodin trener. Ne znam čemu toliko pljuvanja po njemu (kao i po svakom Dinamovom treneru)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.10.2012. u 07:56
    Kolika je razlika između Europe i Dinama TOLIK je razlika izmežu Dinama i ostalih ligaša NHL
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.10.2012. u 00:53
    mnogo ste jaki :P
    Obrisan korisnik