Nogomet

Hajduk na Poljudu dočekuje Istru, navijači najavljuju "ludilo" na punim tribinama

Bernard Jurišić, Josip Piršljin • nedjelja, 21.10.2012.
Hajduk na Poljudu dočekuje Istru, navijači najavljuju "ludilo" na punim tribinama
Foto: Duje Bonačić

Hajduk i Istra 1961 danas od 19 sati zaključit će 12. kolo MAXtv Prve lige. Iako se sastaju trenutno šesta i osma momčad ljestvice, velika je vjerojatnost da će posjeta na Poljudu danas nadmašiti zbroj publike sa svih drugih utakmica ovog kola. Navijači Hajduka najavljuju pozitivno "ludilo"...

Burna reprezentativna pauza u kojoj je Hajduk "za dlaku" izbjegao stečaj generirala je novu navijačku akciju. Već danima po gradu su postavljeni transparenti i poruke "Poludi Splite, svi na stadion!", a s obzirom na "puls" među navijačima danas se očekuju prilično dobro popunjene tribine. Iako protivnik nije atraktivan, zaljubljenici u Bile žele još jednom iskazati svoju podršku spašavanju Hajduka iz teških financijskih dubioza.

Mišo Krstičević, trener Hajduka: "Od početka sezone naši navijači imaju strpljenja i velika su nam podrška. Nakon poraza od Intera su nas ispratili ovacijama, nisu nam zviždali niti nakon poraza od Dinama. Od nas traže borbenost i požrtvovnost i to im pružamo, imaju strpljenje za ovu mladu momčad koju gradimo za budućnost. Uz njihovu pomoć i dalje ćemo bilježiti dobre rezultate, nadam se da će i protiv Istre doći u velikom broju."

Istru će na Poljudu stoga sigurno dočekati goropadni i agresivni Hajduk kojeg će nositi podrška s tribina. Pitanje je tek kako će pulska momčad reagirati u takvom ambijentu i hoće li znati na vrijeme "primiriti" borbenu, ali i neiskusnu splitsku momčad.

Trener Mišo Krstičević za današnji susret ne može računati na ozlijeđenog Gorana Jozinovića, pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li se u početnih 11 vratiti "povratnik" Ruben Lima ili će Krstičević ipak krenuti sa Stojanovićem. Treninzima se napokon priključio i napadač Anton Maglica, no i njegov je nastup u početnih 11 prilično neizvjestan. Realnije je da mu Krstičević "pokloni" određeno vrijeme u drugom dijelu.

"Navijači su još jednom pokazali koliko vole Hajduk i na nama je da im se zahvalimo dobrom igrom i pobjedom protiv Istre. Dobro smo se odmorili u ovih 15 dana, zaželjeli smo se utakmica i nadam se da ćemo protiv Istre odigrati onako kako smo odigrali sve utakmice na Poljudu", kazao je udarni Hajdukov napadač Ivan Vuković.

Istra je u zadnja tri kola domaćeg prvenstva doživjela isti broj poraza i još mora na Poljud. Težak zadatak ima sastav Igora Pamića u nastojanjima da izvuče barem bod pošto će naići na vrlo motiviranog protivnika koji ima glasnu podršku s tribina. Istrani su upali u krizu u posljednje vrijeme, a dovoljno o tome govori podatak da su zadnji put pobijedili prije gotovo dva mjeseca.

Igor Pamić, trener Istre 1961: "Mi u Split ne idemo bojažljivo. Da se tako postavimo bilo bi pogubno za nas. Najvažnije je da im ne smijemo dopustiti da se razigraju. Ovog puta ćemo se u trenucima sigurno braniti s deset igrača, ali ćemo i morati biti opasni. Moramo zabiti gol. Bez obzira na sve, spremni smo za Poljud. Moji igrači su iskusni i nema onog koji bi se mogao prepasti atmosfere u Splitu."

Ipak, iza zeleno-žutih je reprezentativna stanka u kojoj su se mogli u miru pripremiti za nadolazeći susret. Momčad je pojačana napadačem Adnanom Aganovićem, a treninzima se priključio i Ilija Sivonjić. No, njih dvojica ipak neće nastupiti u Splitu, te će se Pamić morati okrenuti nekim drugim rješenjima.

U protekla dva tjedna koliko je trajala prvenstvena pauza Puljani su odigrali tri prijateljska susreta i sva tri puta slavili. Minimalno su svladali iranski Naft, a visoke pobjede ubilježili su protiv Buzeta i Rovinja. Pamić se nada kako će se dobra realizatorska forma nastaviti i dalje jer je upravo taj segment igre nedostajao Istri u proteklim utakmicama.

Klub s Aldo Drosine i dalje muče problemi s ozljedama koje ne zaobilaze Pamićevu svlačionicu. Od početka sezone uvijek se netko od važnih igrača povrijedi, a tako je i sada. Za Hajduk neće moći konkurirati Ahmad Sharbini, Vedran Jerković i Igor Jugović, a nastupi Andreje Ottochiana i Igora Čagalja su još uvijek upitni.

Iako se žalio na lošu formu vratara Andreja Prskala, Pamić će ga ipak ostaviti na golu, a od prve minute u veznom redu trebao bi zaigrati i Mislav Anđelković. Društvo će mu činiti Alen Pamić, Stipe Bačelić-Grgić i Krešimir Prgomet, a u špici napada očekuje se Istrin najbolji strijelac Sandi Križman.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • radigosa21.10.2012. u 15:37
    A mogli ste i koju noviju fotku staviti!!!
    radigosa
  • Obrisan korisnik21.10.2012. u 15:23
    Neka u Maksimiru vide koliko i na koji način se voli svoj klub.Nikakav smiješan i cirkus oko nekakvog Binga nije potreban.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2012. u 14:47
    Pa jbt, koliko got problema imali, ja nekako virujem u ovaj klub! HAJDUK ZIVI VJECNO!
    Obrisan korisnik
  • 280421.10.2012. u 12:41
    Svaka čast :) Tako rade oni koje vole svoj klub. Pošto imaju povjerenja u rukovodstvo i pošto znaju da je sve čisto, predlažem da se raspiše jedna vrsta samodoprinosa za bile. Za spas bilih tiča. Samo bi bilo dobro da se uključe i oni iz medija (imaju novce) koji su pisali kako je Hajdukova... [više na forumu]
    2804
  • Falcao 921.10.2012. u 12:10
    Naprid Bili
    Falcao 9