Košarka

Panathinaikos slavio u Ljubljani, važna uloga Ukića

Ivor Krapac • subota, 27.10.2012.
Panathinaikos slavio u Ljubljani, važna uloga Ukića
Foto: Ivana Karačić

Novi nastupi hrvatskih košarkaša u skupini A Eurolige prošli su s različitim učinkom. Roko Leni Ukić mogao je biti zadovoljan i momčadski i pojedinačno, dok su Zoran Planinić i Krešimir Lončar sa svojim Himkijem pretrpjeli neočekivani poraz od Cantua...

Union Olimpija - Panathinaikos 67:85

Poslije ulaska u sezonu koji nije bio sjajan, Panathinaikos je pružio bolju predstavu na gostovanju u Ljubljani. S kvalitetnim učinkom Roka Lenija Ukića, koji je za nepunih 25 i pol minuta ubilježio 14 poena, pet skokova i tri asistencije, atenski Zeleni došli su do 85:67 protiv Union Olimpije, odvojivši se od domaćina u drugoj i trećoj četvrtini.

Poslije prvih 10 minuta, na semaforu je stajalo 23:19 za Pao, a gosti su u narednih sedam minuta prvi put odmaknuli do dvoznamenkaste prednosti (39:29). Ukić je u drugoj četvrtini upisao devet od svojih 14 poena, predvodeći Atenjane do 50:38 na kraju prvog poluvremena. No, ni nastavak nije donio bolje vijesti za Ljubljančane.

Panathinaikos je kroz treću dionicu držao domaće na dvoznamenkastom zaostatku, a za kraj te četvrtine, mini-serijom od 5:0 stigli su nadomak 20 razlike (69:50). Zadržavanje tako velike prednosti Atenjanima nije predstavljalo osobit problem, u preostalih 10 minuta mirno su priveli utakmicu kraju.

Uz Ukića, u pobjedničkoj momčadi istaknuo se i Jonas Mačiulis (18 poena, pet asistencija, četiri skoka). Stephane Lasme imao je 13 poena, osam skokova i pet blokada, a Charis Giannopoulos 12 poena i četiri skoka.

Domaće je sa 16 poena i šest skokova vodio australski centar Aron Baynes, dodajući i četiri izgubljene lopte. Dražen Bubnić je svojih 13 minuta iskoristio za šest poena i dva skoka.

Mapooro Cantu - Himki 67:54

Poslije dva poraza, kod kuće protiv Union Olimpije i na atenskom gostovanju kod Panathinaikosa, Cantu se u petak pobrinuo za bolje vijesti za svoje navijače. Himki je u Italiju došao u ulozi favorita, ali aktualni pobjednici Eurokupa to nisu opravdali, pretrpjevši poraz s 13 poena zaostatka.

Početna četvrtina najavljivala je da bi ovo trebalo završiti drugačije. Gosti iz Rusije su iza prvih 10 minuta vodili s 21:14, da bi Cantu u prvoj polovici druge dionice serijom od 13:0 izveo veliki preokret, za 27:23 pet minuta do poluvremena.

U nastavku četvrtine domaći nisu otišli dalje od četiri poena prednosti, ali to im je uspjelo u trećoj dionici, s bijegom do 51:41 u 27. minuti. Treća četvrtina okončana je s 55:43 za talijansku momčad, dok u posljednjoj Himki nije bio bliže od sedam poena zaostatka.

Zoran Planinić je na parketu proveo 35 minuta, ubilježivši 10 poena, sedam asistencija i tri skoka. Jednaki broj poena imao je i Vitalij Fridzon, dok je Krešimir Lončar dodao osam poena i pet skokova, a James Augustine osam poena, šest skokova i tri osvojene lopte.

Domaće je prema pobjedi vukao Pietro Aradori (13 poena, osam skokova). Jerry Smith pridodao je 10 poena, a Maarten Leunen devet poena i pet skokova.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Fenerbahçe75:83Real Madrid
Red October Cantu67:54Himki
Petrol Olimpija67:85Panathinaikos
1Real Madrid 73+94
2Panathinaikos 64+26
3Himki 64-1
4Fenerbahçe 55-11
5Red October Cantu 37-22
6Petrol Olimpija 37-86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!