Nogomet

Zadar bez pritiska na Maksimiru, neizvjesno u Gradskom vrtu

Lovro Štrbinić • utorak, 30.10.2012.
Zadar bez pritiska na Maksimiru, neizvjesno u Gradskom vrtu
Foto: Davor Sajko

Hrvatski nogometni kup došao je do osmine finala, a prve utakmice na rasporedu su u utorak. U akciju će branitelj naslova Dinamo, kojem prijeti Zadar, prvoligaški ogled na rasporedu je i u Osijeku, a u ostalim susretima članovi Prve lige dočekuju niželigaše.

Prošlogodišnji osvajač Hrvatskog nogometnog kupa zagrebački Dinamo u osmini finala ovog natjecanja nastavlja s pohodom na obranu titule. Modrima je prepreka na putu do četvrtfinala momčad Zadra, posljednjeplasirana momčad MAXtv Prve lige.

S obzirom na pozicije ova dva kluba na tablici, kvalitetu u svlačionici, kao i činjenicu da se susret igra na maksimirskom stadionu, jasno je kako je uloga favorita na igračima pod vodstvom Ante Čačića. Iako, kup sistem i jedna utakmica koja ne nudi priliku za ispravak pogreške zna biti idealna prilika za iznenađenje.

Strateg Dinama vjerojatno će i za ovaj susret malo "promiješati" sastav, ovaj put bi "unutra" mogli biti igrači koji za vikend nisu niti putovali u Vinkovce, dok će ponovno neki od nositelja igre dobiti odmor s obzirom na prvenstveni ogled s Istrom 1961 u petak, ali i gostovanje u Parizu sljedećeg tjedna. S druge strane, Zadranima je u prvom planu očuvanje prvoligaškog statusa i vidjet će se koga će Ferdo Milin poslati na teren.

Osim maksimirskog ogleda, na rasporedu je još jedan međusobni prvoligaški dvoboj, koji barem na papiru nudi mnogo više neizvjesnosti. U Gradski vrt stiže Istra 1961, a oba kluba ulaze u ovaj susret s velikim ambicijama, za što imaju pokriće u dijelu ovosezonskih prvenstvenih izdanja.

Raspored

Dinamo - Zadar 15:00
Zagreb - Zelina 15:00
Osijek - Istra 1961 17:00
Lokomotiva - Libertas 17:00
Slaven Belupo - Koprivnica 17:00

Riječ je o dva kluba koja su primila najmanje golova u Prvoj ligi, uz Dinamo, s tim da su Osječani najbolji u tom segmentu igre u dosadašnjem dijelu sezone. Može se očekivati "šahovska" partija dva iskusna stratega, u kojoj bi vrlo lako jedna pogreška mogla odlučivati o pobjedniku.

Nadalje, u preostala tri susreta na rasporedu u utorak Lokomotiva će na ŠNC Stjepan Spajić, zbog zauzetosti Maksimira, biti domaćin četvrtoligašu Libertasu. Ne treba niti napominjati da će sve osim slavlja zagrebačkog kluba, vjerojatno u nešto "šarenijem" sastavu, biti velika senzacija, dok je klubu iz Novske već proboj u osminu finala Kupa, zbog diskvalifikacije Varaždina, veliki uspjeh.

Gradski derbi na rasporedu je u Koprivnici, gdje Slaven Belupo želi potvrditi tko je "gazda" u gradu. Prijeti trećeligaš Koprivnica, koja je u prethodnoj fazi iznenadila drugoligaša Pomorac i učinit će sve da što duže drži sugrađane u neizvjesnosti.

"Iako smo u tom susretu favoriti ogled sa 'zelenima' shvatit ćemo najozbiljnije, a prigodu za nastup najvjerojatnije će dobiti i neki igrači s klupe", izjavio je uoči ovog susreta trener Slaven Belupa Roy Ferenčina.

Nešto više drame mogao bi ponuditi i ogled u Kranjčevićevoj ulici. U redovima Zagreba vlada posvemašnja gužva nakon odlaska i Luke Bonačića, a prigodu za debi na klupi Pjesnika trebao bi dobiti Mario Cvitanović.

S druge strane stajat će, pak, momčad Zeline, šestoplasirana momčad Druge HNL, koja vjerojatno želi iskoristiti ovakvo stanje u Zagrebu, kao i koncentriranost tog kluba na ostanak u MAXtv Prvoj ligi. Zelina ove sezone prima vrlo malo golova i ne bi trebalo čuditi ako se domaćinima pokažu kao "tvrd orah".

Hrvatski nogometni kup

osmina finala

Dinamo2:3 *Zadar
Zagreb1:2Zelina
Lokomotiva3:2Libertas
Slaven Belupo2:0 *Koprivnica
Osijek3:2 *Istra 1961
GOŠK Dubrovnik2:0 *Nedelišće
Hajduk2:1Split
Cibalia1:0Gorica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.10.2012. u 20:16
    Jebote Dinamo. Ovako ([]) sam blizu da se napokon odreknem kluba.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.10.2012. u 18:38
    catalonia imao si potpuno pravo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.10.2012. u 14:04
    hm,dinamo protiv zadra,dinamu kup ne znači previše a s druge strane sinovčić,idealna prilika mamiću da se rješi čačića,sve mi miriše na neku prljavu rabotu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.10.2012. u 11:54
    Osječe molim te prođi danas... povedi nas opet do finala kao prošle godine !!! volim te najviše na svijetu !!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.10.2012. u 11:08
    Mario Cvitanović? Znači, Medić je odlučio skroz uništiti klub.
    Obrisan korisnik