Nogomet

Čačić: "Snosim odgovornost, ovo mi je najteži trenutak karijere. Nije mi jasno kako smo izgubili"

S Maksimira:Borna Rupnik • utorak, 30.10.2012.
Čačić: "Snosim odgovornost, ovo mi je najteži trenutak karijere. Nije mi jasno kako smo izgubili"
Foto: Kristijan Komarica

Dinamov trener Ante Čačić bio je vidno tmuran nakon ispadanja od Zadra, ne pronalazeći prave riječi za svoju nevjericu. Ferdo Milin, s druge strane, zračio je razumljivim ponosom...

Osmina finala Hrvatskog nogometnog kupa bila je posljednja postaja za zagrebačke Modre. Dinamovce je na Maksimiru izbacio Zadar, unatoč tome što je domaćin imao naizgled sigurnih 2:0 sve do 83. minute susreta.

Ferdo Milin, trener Zadra: "Trenutačno sam bez riječi, nakon ovako šokantne utakmice. Nama se naš naporni rad nije vratio u proteklim utakmicama, ali nažalost po Dinamo, vratio nam se sada. Mislim da se malo tko u karijeri može pohvaliti kako je iz domaćeg Kupa izbacio klub koji igra Ligu prvaka."

"Mi smo dobili zadnju plaću prije sedam dana, nemamo tako velike probleme kao Osijek ili Inter. Nisu tolika dugovanja, nisu velike plaće, ali klub je uglavnom uredan. Ukoliko plaća kasni, mi si pomognemo, kao obitelj".

"Nažalost, ova utakmica je senzacija i za mene osobno veliko iznenađenje. Ne mogu vjerovati da ne idemo dalje. Dominirali smo, imali sve u svojim rukama, i onda prodali u zadnjim minutama", izjavio je Ante Čačić po završetku dramatične utakmice.

Od svog dijela krivnje nije bježao: "Snosim odgovornost kad se ovakva utakmica izgubi. Ne mogu opisati svoje stanje, nemam riječi. Nisam to očekivao, nevjerojatno je da smo si dopustili pretvoriti dobivenu utakmicu u poraz. Zadru želim sve najbolje u budućnosti".

"Danas su nažalost sve greške stigle na naplatu i rezultat je bolan. Golove smo primili praktično iz auta i iz situacije u kojoj smo gotovo imali loptu. Nije sad vrijeme za seciranje i analizu, a prvo bih ionako morao krenuti od sebe. Ne razmišljam o odlasku, makar ovako šokantne utakmice donose svakakva razmišljanja", objašnjavao je mrki Čačić.

Odgovorio je i na pitanje što misli o ulasku izvršnog predsjednika Dinama, Zdravka Mamića, na rub terena između dva produžetka. Mamić je pozvao Vidu i Sammira na kratki razgovor.

"Mamića sam primijetio, on je igračima dao podršku i rekao im da imaju još 15 minuta".

Dinamo će posljedice zadarskog preokreta osjetiti i u budućnosti, naglasio je strateg Modrih:

"Ispali smo iz natjecanja koje nam je osiguravalo dodatne utakmice na proljeće, a Dinamo će ostati i bez jednog trofeja. S obzirom na sve što se događalo, nije mi jasno kako smo izgubili. Možda ne mogu u ovom trenutku previše razborito razmišljati, ali ne bih se iznenadio ni da igrači budu kažnjeni. Ovo mi je apsolutno najteži trenutak u trenerskoj karijeri".

Hrvatski nogometni kup

osmina finala

Dinamo2:3 *Zadar
Zagreb1:2Zelina
Lokomotiva3:2Libertas
Slaven Belupo2:0 *Koprivnica
Osijek3:2 *Istra 1961
GOŠK Dubrovnik2:0 *Nedelišće
Hajduk2:1Split
Cibalia1:0Gorica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 12:55
    Uf, sad kad se naljute, pa osvoje ligu prvaka...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 06:55
    Kladara,kladara!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 02:22
    Gospon Cacic,nije Vam jasno kak st zgubil ovu tekmu?Pa Zadar je zabil jedan komad vise
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir30.10.2012. u 23:34
    "Puno pozdrava Mamiću i Čačiću iz sunčanog Portugala" ..........Tonel
    Mithrandir
  • Torca-Dubrava30.10.2012. u 23:15
    Bog je stvorio Čovika A Zadar koš(mar)....Mamiću....
    Torca-Dubrava