Nogomet

Hajduk protiv Splita lovi hat-trick, trećeligaši pišu klupsku povijest

Mišo Gulić • srijeda, 31.10.2012.
Hajduk protiv Splita lovi hat-trick, trećeligaši pišu klupsku povijest
Foto: Bruno Karadža

Nakon vrlo uzbudljivog utorka, Hrvatski nogometni kup se nastavlja u srijedu kada će u glavnom fokusu dvoboj Hajduka i Splita, drugi u svega tri dana. Iznenađenje će tražiti Gorica na gostovanju kod Cibalije, a ostaje za vidjeti i tko će od dva trećeligaša nastaviti nastaviti svoj put iz snova.

Senzacionalnim ispadanjem zagrebačkih Modrih ostatku društva silno su porasli apetiti jer sada je put do trofeja, sudeći po odnosu snaga u prvenstvu, zaista otvoren većini preostalih klubova. No, put do Rabuzinova sunca još uvijek nudi dosta izazova i prije nego dođe red da ga netko pospremni u svoje vitrine, trebat će preskočiti još poneku prepreku.

Dvoboj koji je nakon izvlačenja parova odmah pobudio najveće zanimanje bio je gradski derbi Hajduka i Splita. Kup obračun svoju je uvertiru imao u nedjelju, u okviru MAXtv Prve lige, na Parku mladeži gdje je Hajduk uspio doći do pobjede i tako steći veliku psihološku prednost.

Hajdukov stoper Mario Maloča smatra da će kup dvoboj biti drugačiji od prvenstvenog, a najviše se boji splitskog stratega Zorana Vulića koji ih je jednom već rastužio: "Ovo će biti potpuno drugačija utakmica s drugačijim ulozima. Zoran Vulić je bio trener Istre kada smo ispali od njih iz Kupa, znat će motivirati svoju momčad pogotovo nakon ovog poraza, no mi moramo biti koncentrirani svih 90 minuta i slaviti u novoj teškoj utakmici."

S druge strane Vulić od svojih igrača zahtijeva potpuni angažman, jer u protivnom će ponovno pognutih glava napustiti stadion: "Ne znam što se igračima dogodi kada igraju protiv Hajduka. Moramo se usredotočiti na našu igru i naše kvalitete, biti puno agresivniji i čvršći u dvobojima i tek onda ćemo imati šansu. Ako budemo gledali kako trče i igraju, nemamo što tražiti niti u ovom dvoboju."

Raspored

Hajduk - Split 17:00
Cibalia - Gorica 17:00
GOŠK - Nedelišće 14:30

Nije nevažno reći da je Hajduk u tekućoj sezoni već dva puta svladao Splitovce, oba puta s minimalnih 1:0, a može li doći do hattricka znat će se nešto iza 18:45 kada će sudac označiti kraj susreta, dakako, ako ne bude potrebe prolazak u četvrtfinale tražiti kroz produžetke.

Svoju šansu vrebat će i drugoligaš Gorica kod Cibalije, ali sudeći po rezultatima dan ranije, nema sumnje da će Vinkovčani ovaj dvoboj shvatiti kudikamo ozbiljnije te da neće kalkulirati kako im se ne bi ponovio sličan scenarij. Iako im u tekućoj sezoni baš i ne cvjetaju ruže među drugoligaškom konkurencijom gdje trenutno drže 11. poziciju, svoju računicu zasigurno imaju i gosti.

"Što se tiče Gorice radi se o kvalitetnoj momčadi koja nije najbolje ušla u prvenstvo, ali tu ima puno dečkiju koji imaju prvoligaškog iskustva. Zadnjih par kola ostvaruju kvalitetnije rezultate, primjerice protiv Zeline i HAŠK-a. Oni su i Inter izbacili iz natjecanja te su ekipa koja ima kvalitetu i doći će ovdje nadajući se prolasku. No, nama je ovo iznimno važna utakmica i ne želimo dovesti u pitanje prolazak dalje i napravit ćemo sve što je u našoj moći da sutra pobijedimo", jasan je bio trener Cibalije Željko Kopić u izjavi za službenu klupsku stranicu.

Medijski možda najneatraktivniji dvoboj bit će odigran u Dubrovniku između trećeligaša GOŠK-a, člana Treće HNL - Jug, te Nedelišća koje brani čast trećeligaškog sjevera. Kako kod da bilo, pobjednik će ući među posljednjih osam, čime će biti u prilici dodati novu crticu u knjigu klupskih uspjeha i najvećih trenutaka.

"Svi igrači su zdravi i spremni za dubrovački susret. Šanse su nam podjednake, no, mislim da smo malo iskusniji od njih. Krenuli smo na susret tri dana prije što pokazuje našu odlučnost da dobijemo ovaj susret", kazao je Alen Novak, dopredsjednik Nedelišća za portal emedjimurje.hr.

Svoje viđenje ovog susreta ponudio je i trener GOŠK-a Milan Petrović u izjavi za Dubrovački vjesnik: "Nedelišće je iskusna ekipa, i da smo kojim slučajem mi gosti, budući je naša ekipa mlada, suparnik bi imao prednost. Ovako je 50:50. Nedelišće je dobilo zadnje četiri utakmice u prvenstvu, dobilo je u šesnaestini finala prvoligaša Rijeku. Kad se to zna, onda je sigurno kako su dobra momčad. Odavno nije bilo utakmice takve težine u Lapadu."

Hrvatski nogometni kup

osmina finala

Dinamo2:3 *Zadar
Zagreb1:2Zelina
Lokomotiva3:2Libertas
Slaven Belupo2:0 *Koprivnica
Osijek3:2 *Istra 1961
GOŠK Dubrovnik2:0 *Nedelišće
Hajduk2:1Split
Cibalia1:0Gorica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Hrvatski nogometni kup

osmina finala

Dinamo2:3 *Zadar
Zagreb1:2Zelina
Lokomotiva3:2Libertas
Slaven Belupo2:0 *Koprivnica
Osijek3:2 *Istra 1961
GOŠK Dubrovnik2:0 *Nedelišće
Hajduk2:1Split
Cibalia1:0Gorica

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava01.11.2012. u 11:39
    ajmoooooooooooooooooooooo............Bili Tići.....ajmooooooooooooooo
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 16:45
    jeli postoji mogućnost da će biti nekakvog prijenosa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 14:24
    mogu splitovci igrati ne na nož nego na sikire isto će ispasti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 10:24
    Split će biti napaljen zbog prvenstvenog poraza, igrat će se na nož.
    Obrisan korisnik
  • maniacx31.10.2012. u 09:40
    moglo bi bit zanimljivo danas...
    maniacx