Nogomet

Krstičević: "Vratili su nam se rad, red i odgovornost. U četvrtfinalu želim GOŠK"

S Poljuda:Vedran Babić • srijeda, 31.10.2012.
Krstičević: "Vratili su nam se rad, red i odgovornost. U četvrtfinalu želim GOŠK"
Foto: Bruno Karadža

Drugi derbi Sv. Duje u samo tri dana ponovno je imao istog pobjednika. Hajduk je na Poljudu s 2:1 zasluženo pobijedio Split, koji je opet ostao dužan. Mišo Krstičević bio je zadovoljan pobjedom i otkrio koga želi u četvrtfinalu, dok je Zoran Vulić očekivano bio razočaran izvedbom svojih igrača...

"Bilo je teško dva puta u tri dana pobijediti Split, no momci su odradili maksimalno korektnu utakmicu. Vratili su nam se rad, red, odgovornost i disciplina u igri. Primili smo taj pogodak iz auta, dogodila nam se nesmotrenost, ali inače smo dominirali", izjavio je Mišo Krstičević nakon pobjede njegove momčadi nad gradskim rivalom Splitom (2:1).

Hajduk je bio bolji od početka do kraja, no svoju nadmoć pretvorio je u pogotke tek iz prekida. U 45. minuti Caktaš je pogodio iz slobodnog udarca, a u 63. Sušić poslije kornera. Upravo je 20-godišnji Sušić bio najveće iznenađenje u 11-orici koju je Krstičević poslao na travnjak.

"Imali smo problem s Vršajevićem, koji ima načet mišić. Znamo koliko nam on znači i nismo htjeli riskirati. Sušić je svojim radom zaslužio šansu. Nije mu bilo lako prvi put nakon 2-3 mjeseca koliko nije igrao. Svoju rolu odradio je korektno. Cijenim rad, red i odgovornost i na taj način se upada u momčad, ali i ispada iz nje", rekao je Krstičević.

Ovom pobjedom Bili su se plasirali u četvrtfinale Kupa u kojemu nema Dinama, Splita i Rijeke. Hajduk je sada objektivno glavni favorit za trofej. "Iza nas i Dinama Split ima najbolju ekipu u ligi i siguran sam da će Vulić to posložiti kako treba", kazao je Krstičević, koji je poželio sljedećeg suparnika: "GOŠK!"

Trener Splita Zoran Vulić još jednom je morao priznati da je Hajduk nadigrao njegovu momčad. "Hajduk je bio agresivniji i bolji svih 90 minuta. Nismo odigrali kako smo se dogovorili. Čestitam Hajduku i želim mu da osvoji Kup."

Vulić je ponovno, baš kao poslije nedjeljne utakmice u Parku mladeži, "bocnuo" svoje igrače. Rekao je da su ponovno bili uplašeni i dodao: "Ozbiljna momčad ne može primiti pogodak koji smo mi primili kod 1:1. Tužno je da je naš najbolji igrač bio Križanac, koji šest mjeseci nije trenirao. Ne znam što bih rekao. Ovo je za mene bilo finale prije finala, no možda to nije doprlo do glava igrača."

Hrvatski nogometni kup

osmina finala

Dinamo2:3 *Zadar
Zagreb1:2Zelina
Lokomotiva3:2Libertas
Slaven Belupo2:0 *Koprivnica
Osijek3:2 *Istra 1961
GOŠK Dubrovnik2:0 *Nedelišće
Hajduk2:1Split
Cibalia1:0Gorica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov01.11.2012. u 13:51
    momci, kako se ne radujete forumskom radu s mladima?! pa uvik je lipo vidit nove snage- recimo, capetan, razumko i vilson. bez takvih karikatura bi bilo dosadno, ovako daju materijala za analizu...psihoanalizu.
    irilov
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 23:08
    dajte nam taj gošk da mu j.... majku
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 22:48
    razumko urazumi se
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 22:24
    Nije li i protiv Istre (ili Pule?) Hajduk osvojio jedan kup. Sjećam se da su prvu na Poljudu igrali 5:0 ili 5:1 a onda u Puli na Verudi dobili sa 1:0!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 22:19
    http://www.slobodnadalmacija.hr/Hajduk/tabid/83/articleType/ArticleView/articleId/101435/Default.aspx
    Obrisan korisnik