Rukomet

Horvat: "Ako odigramo onako kako znamo pobjeda neće izostati"

Josip Piršljin • subota, 03.11.2012.
Horvat: "Ako odigramo onako kako znamo pobjeda neće izostati"
Foto: Davor Sajko

Poslije pobjede nad Slovačkom, hrvatski rukometaši nastavljaju put prema Europskom prvenstvu. U drugom kolu kvalifikacija Kauboji gostuju u Latviji, a Zlatko Horvat vjeruje da neće biti problema ukoliko se ozbiljno pristupi utakmici.

Iako je bilo određenih problema, Slovačka je uspješno odrađena u dvorani Gradski vrt u Osijeku. S pobjedom od 25:21 izabranici Slavka Goluže mirnije su mogli otići na gostovanje u Latviji gdje se očekuju novi bodovi na putu prema Europskom prvenstvu u Danskoj.

"Mislim da smo dobro otvorili susret sa Slovačkom i da smo većinu utakmice odigrali na prihvatljivoj razini. Nažalost, previše smo 'zicera' promašili i na taj način smo dopustili protivniku da nam uvijek bude tu negdje. Malo je nedostajalo sreće, a ni koncentracija nam nije bila na najvišem nivou tako da smo razbranili Stochla i on je sa svojih 16 obrana njih definitivno držao na život", prokomentirao je osječki susret Zlatko Horvat.

Rukometaš Croatia osiguranja Zagreb smatra da se protiv Latvije mora ozbiljnije pristupiti: "Ususret Latviji moramo se malo sabrati i poraditi na realizaciji 'zicera' koje ne smijemo promašivati kao u Osijeku. Možda Slovačka nema kapacitet da to kazni, ali mnogo je reprezentacija koje imaju", rekao je za službenu web stranicu CO Zagreba.

"Nismo se previše bavili Latvijcima, jer trebalo je prvo odigrati susret sa Slovačkom. U petak po dolasku u Rigu počet ćemo pripreme za Latviju. Vremena je malo i prije Slovačke smo imali tek dva dana uigravanja, tako da ovo nije ništa neobično. Ako odigramo onako kako znamo pobjeda neće izostati", zaključio je Horvat.

Protiv Slovaka debitirao je na vratima reprezentacije Filip Ivić koji će i protiv Latvije vrlo vjerojatno dobiti određenu minutažu: "Sretan sam što sam dobio priliku braniti makar nakratko. Još lani sam bio treći vratar CO Zagreba, a sada sam zamjena Aliloviću u reprezentaciji. Na meni je da se nastavim truditi još više i da opravdam povjerenje", rekao je mladi vratar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!