Rukomet

Goluža kombinirao, Hrvati sigurni protiv Latvije

Damir Žbulj • subota, 03.11.2012.
Goluža kombinirao, Hrvati sigurni protiv Latvije
Foto: Marlon Janiček

Hrvatska rukometna reprezentacija mirno i uspješno je nastavila svoj kvalifikacijski put prema Danskoj. Nakon domaćeg slavlja nad Slovacima, niti Latvijci se nisu pokazali doraslim suparnikom. Hrvatska je nakon solidne igre u prvom dijelu do odmora osigurala +7, a uz davanje prilike svim igračima razlika je na kraju čak i povećana, za konačnih 23:31...

Pobjedom nad Slovačkom Hrvatska je otvorila kvalifikacije u skupini 4 za odlazak na Europsko prvenstvo u Danskoj 2014. godine, dok su gostujućim slavljem u Latviji izabranici Slavka Goluže samo potvrdili svoj status favorita, uz naravno Mađare, za novi odlazak na kontinentalnu smotru.

Latvijci su prije nekoliko dana poraženi na gostovanju od Mađarske, a protiv Hrvatske nisu se mogli nadati ništa boljem ishodu.

Domaćin je iskoristio početno zagrijavanje hrvatskih igrača te u početnih desetak minuta uspijevao održavati rezultatski priključak, ravnotežu, a čak su imali i minimalnu prednost.

Svoje napadačke nade polagali su latvijskog diva Krištopansa, no uz agresivnu obranu, dobro su u otvaranju parirali sporom i ne previše inventivnom hrvatskom napadu.

Hrvatska je na ovo gostovanje stigla bez kapetana Vorija, kojeg je na mjestu prvog pivota mijenjao Musa, dok je i Buntić dobio priliku, no Goluža je kod -1 (7:6) u 12. minuti ipak vratio Kopljara. Baš je u to vrijeme dobro došlo isključenje Latvijaca, a Kauboji su ubacili u brzinu više i počeli stvarati konkretnu razliku.

Započeo je seriju Čupić, nastavio Horvat sa sedam metara, dovršio Musa sa crte i Hrvatska je po prvi puta na utakmici u 15. minuti otišla na dva pogotka viška.

Više se nije osvrtala...

Puno je bolja bila obrana, Alilovića se također upisao u statistiku i dao svoj doprinos, a za posljednjih desetak minuta prvog dijela osigurano je +5, nakon kontre i realizacije Čupića, što je bio znak da na terenu priliku dobiju i ostali Kauboji. Ušao je i Marino Marić, koji je dobio naknadni poziv nakon poštede kapetana, a u igri u napadu zaigrao je i Zlaja Horvat.

Marić je odlično iskoristio svoju minutažu, zaradio je isključenje, a u nastavku napada na asistenciju Duvnjaka vrhunski se snašao i poentirao na crti. Kopljar je pokazao kako ipak zna te je dalekometnim projektilom, ali i prvim pogotkom u kvalifikacijama podigao razliku na +6, dok je Štrlek odličnim uskokom s krila postavio na konačnih 12:19 na poluvremenu.

Učinak najboljih

Vratari su kombinirano upisali 17 obrana, Alilović sedam, Ivić deset. Najbolji strijelac bio je Čupić sa šest golova, koji je igrao ukopno 20-ak minuta. Horvat ga je odlično zamijenio, zabivši pet, Štrlek je dodao četiri, po tri su zabili Musa, Marić i Kopljar, dok su u dva navrata precizni bili Vuković i Duvnjak.

U drugom dijelu Goluža je priliku dao svim igračima. Na vratima se pojavio Filip Ivić, koji se odlično predstavio, upisao deset obrana, skinuo sedmerac, a na terenu su se našli i Batinović, Josip Valčić, Slišković, koji se upisao u listu strijelaca i Matić, koji niti sa sedam metara nije uspio u toj namjeri.

Latvijci su iskoristili malo opuštanje i početkom nastavka, točnije u 42. minuti stigli na samo četiri gola zaostatka, no, do kraja dvoboja proradila je obrana na čelu s Ivićem, a u smirenoj igri u napadu rezultat se zaustavio na 23:31, što je bilo sasvim dovoljno za ovakvo kombinirano izdanje Hrvata.

Hrvatsku u travnju iduće godine čeka nastavak kvalifikacija i obračuni s Mađarima.

Kvalifikacije za EP 2014., Skupina 4:
Latvija - Hrvatska 23:31 (12:19)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.11.2012. u 01:48
    ovo što rade Gobac i goluža je do krajnosti bezobrazno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2012. u 23:01
    Dobra utakmica, šteta što je brzo zamjenio Sliškovića u napadu sa nevjerojatno lošim Matićem, koji je imao 0/4, jedan promašen sedmerac i tri izgubljene lopte, a Ivan je imao jedan gol odličnu asistenciju i izboren sedmerac i uplašio se Goluža da će zasjeniti Gopćeva pulena Matića, kojeg zapravo i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2012. u 21:22
    Bravo dečki rutinski odrađen posao
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2012. u 20:08
    igrali koliko je bilo potrebno
    Obrisan korisnik