Rukomet

Samoborski rukometni praznik ugostit će Zagrebaše i crnogorski Lovćen

Damir Žbulj • subota, 10.11.2012.
Samoborski rukometni praznik ugostit će Zagrebaše i crnogorski Lovćen
Foto: Davor Sajko

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba nastavljaju s regionalnim obvezama. U SEHA ligi ugostiti će crnogorski Lovćen, ali mjesto radnje neće biti standardno u Kutiji šibica, nego će se zahvaljujući hrvatskom prvaku rukomet ove subote preseliti u Samobor...

Dobra i pozitivna odluka vodstva je CO Zagreba kako će rukometni dvoboj s Lovćenom iz Cetinja odigrati u Samoboru, a ne u samom Zagrebu. Pitoreskni gradić u blizini metropole idealno je mjesto da svi ljubitelji rukometa iz glavnog grada Hrvatske, uz prigodan izlet i koju kremšnitu pogledaju i dobru utakmicu, a za stanovnike Samobora bit će to jedinstvena i rijetka prilika da uživo u svom gradu vide trofejnu hrvatsku rukometnu momčad.

Osnovna škola Bogumila Tonija trebala bi biti ispunjena do posljednjeg mjesta, a subotnji program u Samoboru je dvostruki, jer nakon dobrog muškog rukometa očekuje ih i dvoboj 1. HRL lige za djevojke između ŽRK Samobor Fantasylanda i ŽRK Koke.

Samobor bi danas trebao živjeti rukomet.

Zagrebaši su prije nekoliko dana u derbi susretu SEHA lige na domaćem terenu svladali u tom trenutku vodeću ekipu, slovački Tatran iz Prešova. Nakon reprezentativne pauze i jednima i drugima teško se bilo odmah prebaciti na klupske obveze, a u čvrstoj i neizvjesnoj utakmici ekipa Slavka Goluže ipak je stigla do slavlja.

Nije sve štimalo u redovima CO Zagreba, ponovno je obrana u prvom poluvremenu primila previše pogodaka, čak 16, a tek kada je u nastavku proradio Ivić, uz bolju defenzivu svih igrača, napravljena je prednost, koja je teškom mukom sačuvana do kraja. Slovaci su na ulazu u posljednju minutu imali zaostatak od samo jednog pogotka te su kroz solidnu i upornu igru ukazali na sve slabosti Zagrebaša.

"Oscilacije će nas očito pratiti kroz cijelu sezonu, ali mislim da smo protiv Tatrana pokazali da napredujemo po tom pitanju," naglasio je dokapetan Zagrebaša Josip Valčić, koji je nakon serije slabijih predstava protiv Tatrana odigrao jednu dobru utakmicu. Zabio je i pet pogodaka te će njegov doprinos kao organizatora igre biti važan i u dvoboju s mladom i neugodnom ekipom Lovćena.

Lovćena, koji je također slavio nad slovačkim predstavnikom i koji je na svom terenu skinuo skalp i našičkom Nexeu. Dakle, ekipa su za respekt, iako su puno neugodniji na svom parketu.

Sjećaju ih se dobro i Zagrebaši, koji su i u prošlosezonskom natjecanju poraženi od crnogorskog predstavnika.

U Zagrebu ipak nisu imali s njima problema pa se sličan rasplet očekuje i u ovom dvoboju u Samoboru.

Crnogorsku ekipu potresao je nedavni raskid ugovora s njihovim trofejnim trenerom Perom Miloševićem, koji je kao igrač s Metaloplastikom bio i prvak Europe. Ekipa je u prošloj sezoni osvojila duplu krunu, u regionalnom natjecanju zauzela izuzetno dobro šesto mjesto, ali Upravi je zasmetalo što prema njihovim riječima nije dovoljno koristio mlađe igrače iz njihova pogona.

No, to su problemi Cetinjana, koji će bez obzira na sve protiv Zagrebaša željeti pokazati kako zasluženo nose titulu možda i najugodnijeg iznenađenja ovog natjecanja. Osim vratara, srednjeg vanjskog Jovetića, desnog vanjskog Lasice, pivota Pejovića i lijevog krila Markovića, ostatak ekipe pun je golobradih mladića i bit će zanimljivo vidjeti kako će se suprotstaviti mladoj momčadi hrvatskog prvaka.

Susret u Samoboru u Osnovnoj školi Bogumil Toni započinje u 16.30 sati.

Regionalna SEHA liga, 8. kolo:
Croatia osiguranje Zagreb - Lovćen Cetinje, 16.30 sati

1. HRL lige (ž), 12. kolo:
ŽRK Samobor Fantasyland - ŽRK Koka

Regionalna liga (M)

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

RK Zagreb30:22Lovćen Cetinje
Vardar Skoplje27:26Metalurg Skoplje
Sloga Doboj23:37Meškov Brest
Izviđač CO30:23Nexe Našice
Prešov29:22Borac Banja Luka
1Meškov Brest 18568:518+5040
2Metalurg Skoplje 18471:397+7439
3Vardar Skoplje 18540:462+7836
4RK Zagreb 18516:457+5935
5Prešov 18513:471+4235
6Lovćen Cetinje 18497:523-2629
7Nexe Našice 18501:502-125
8Borac Banja Luka 18439:530-9111
9Izviđač CO 18417:498-819
10Sloga Doboj 18449:553-1044

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!