Košarka

Gostujuće pobjede Montepaschija i Chalona, Poljaci ispali iz igre

Mišo Gulić • četvrtak, 15.11.2012.
Gostujuće pobjede Montepaschija i Chalona, Poljaci ispali iz igre
Foto: EPA

Treću pobjedu u nizu upisali su košarkaši Montepaschija u gostima kod Albe, čime su im uzvratili za poraz iz prvog kola, a uzdignutih ruku gostujući parket napustili su i njihovi kolege iz Chalona koji su bili bolji od Prokoma koji je tako praktički izgubio svaku nadu u iznenađenje i borbu za drugi krug.

Asseco Prokom Gdynia - Elan Chalon 70:76

U susretu Asseco Prokoma i Elan Chalona, dviju momčadi koje su do sada ostvarile po jednu pobjedu u pet kola, nakon ne odveć kvalitetnih 40 minuta igre, slavili su Francuzi, čime su i dalje ostali u igri za Top 16, dok domaći realno takvo nešto nisu niti očekivali uoči početka natjecanja.

Poljaci su vrlo dobro otvorili susret, prvenstveno se to odnosilo na čvrstu obranu koja je prisiljavala Francuze na velik broj nerezonskih šuteva, zbog čega su u prvih deset minuta postigli svega 13 koševa, naspram 20 domaćih. Kako je vrijeme odmicalo tako su i gosti sve više dolazili do daha, no ipak su domaći izdržali te na odmor odijeli tri koša viška (37:34).

Nastavak je donio potpuno izjednačenu utakmicu, igralo se koš za koš, nitko se nije previše izdvajao, a u takvoj igri živaca bolje su se snašli gosti koji su u završnici susreta ostali na nivou, što domaći nisu mogli pratiti te su zasluženo poraženi rezultatom 70:76. Francuska momčad gostujućom se pobjedom ponovno vratila u igru za prolazak u narednu fazu natjecanja.

U domaćim redovima prvo ime bio je Hrycaniuk koji je zabio 17 koševa te usto ostvario i deset skokova, dok je Koszarek dodao 14 ubačaja uz pet asistencija. Pobjedničku momčad predvodio je Rush s 18 koševa i pet skokova, a vrlo dobar učinak imao je i Schilb koji je susret zaključio s 15 koševa, sedam skokova i četiri asistencije.

Alba Berlin - Montepaschi Siena 73:75

Nakon tri uvodna poraza Montepaschi je stigao do treće uzastopne pobjede do koje su došli na gostovanju kod Albe, čime su im se osvetili za domaći poraz u prvom kolu. Istina, Nijemci su bili silno uvjerljivi u Italiji, no nema sumnje da su Talijani ovu tijesnu pobjedu znali jednako glasno proslaviti.

Uvodne minute ponudile su vrlo izjednačenu utakmicu. Momčadi su tom periodu "na oku" držale jedna drugu, a svoj "privatan" dvoboj imali su Thompson s jedne i Ortner s druge strane. Početkom druge četvrtine Montepaschi polako preuzima inicijativu, bježi i na osam koševa viška, dok na odmor odnosi plus pet (34:39).

Dobra rola Browna na otvaranju drugog dijela goste je odvela na visokih 14 koševa prednosti (38:52), nakratko su se domaći približili, međutim, Talijani u posljednjih deset minua ipak ulaze s osam koševa viška. Serijom 9-0 domaći prelaze u vodstvo, nakon čega se nastavlja koš za koš sve do same završnice. Više od dvije minute prije kraja Wood Albu vodi na 73:70, što su se pokazali i kao posljednji njihovi koševi na utakmici. Talijani takav poklon koriste, zabijaju pet te upisuju bodove vrijedne vjerojatno i drugog kruga natjecanja.

Odličan je kod domaćih bio Thompson koji je postigao 20 koševa uz visok postotak ubačaja, a stigao je uhvatiti i sedam lopti, dok je s druge strane Brown zabio jedan više uz šest asistencija, ali on je imao i veću pomoć svojih suigrača, pogotovo u ključnim trenutcima.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Asseco Prokom Gdynia70:76Elan Chalon
Maccabi Tel Aviv62:64Unicaja Málaga
Alba Berlin73:75Montepaschi Siena
1Maccabi Tel Aviv 82+102
2Unicaja Málaga 82+47
3Montepaschi Siena 55+35
4Alba Berlin 46-26
5Elan Chalon 37-61
6Asseco Prokom Gdynia 28-97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.11.2012. u 09:26
    je...n igrač ovaj boby brown!
    Obrisan korisnik