Košarka

Panathinaikos uzvratio Realu, poraz Fenera u posljednjem trenutku

Lovro Štrbinić • petak, 16.11.2012.
Panathinaikos uzvratio Realu, poraz Fenera u posljednjem trenutku
Foto: EPA

U skupini A u srijedu su odigrane sve utakmice šestog kola pa je Panathinaikos uspio uzvratiti Real Madridu za poraz na početku Eurolige. Poražen je Fener kod Himkija, dok je Olimpija drugi put u skupini svladala Cantu.

Šesto kolo skupine A otvorili su najranijim susretom u četvrtak Himki i Fenerbahče. Oba kluba u ovaj susret ušli su s tri pobjede iz dosadašnjih pet ogleda, a na kraju su više razloga za slavlje imali u redovima ruskog predstavnika.

Nakon izjednačene prve četvrtine u drugoj su domaćini serijom 14:2 stvorili desetak poena prednosti, što su i čuvali u sljedećem periodu utakmice. Krajem treće četvrtine Turci su došli na samo tri poena zaostatka i ušlo se u neizvjesnu završnicu.

Devet sekundi prije kraja Himki je dobio loptu u situaciji kad je gubio jedan razlike, a nakon promašene trice Monye iz blizine Rivers pogađa za konačnih 71:70. Kod Himkija se istaknuo junak Rivers s 14 poena, Fridzon s 12 i Planinić s 11, uz tri skoka i dvije asistencije. Krešimir Lončar zabio je, pak, četiri poena, uz šut iz igre 1/9 te pet skokova i tri asistencije. S druge strane, Bogdanović je zabio 11 poena za Fener, uz tri skoka, dok se od njegovih suigrača istaknuo David Andersen sa 17 poena i sedam skokova.

Jedna od najzanimljivijih utakmica večer bila je na rasporedu u O.A.K.A. Areni, gdje je stigao Real Madrid. Panathinaikos je tražio osvetu za poraz na početku europske sezone, do čega je i došao sjajnom izvedbom u drugoj i trećoj dionici susreta. Grcima je to treća pobjeda u skupini, a pobjedom od 11 razlike nadoknadili su madridski poraz od sedam razlike.

Solidan u redovima atenskog kluba bio je Roko Ukić s 11 poena. četiri skoka i jednom asistencijom. Uz njega vrijedi izdvojiti Lasmea s 15 poena i osam skokova, Pankoa s jednakim brojem skokova i poenom manje te Diamantidisa s učinkom od sedam poena, osam asistencija i pet skokova. Među Španjolcima jedini je dvoznamenkasti strijelac bio Carlos Suarez sa 16 poena.

Do druge pobjede u skupini stigla je Olimpija protiv Cantua i tako sustigla taj klub na ljestvici. Neizvjestan susret također je svoju odluku doživio na samom kraju. Prvo je Blažič pogodio dva slobodna bacanja za 81:79 u korist ljubljanske ekipe, a zatim su Tabu i Leunen promašili šuteve za produžetak u posljednjih 20 sekundi.

Spomenuti Blažič odigrao je odličan susret i završio ga s 30 poena, a pridružio mu se i dvostruko-dvoznamenkasti Aron Baynes s 13 poena i deset skokova. Cantu je vodio Pietro Aradori s 20 poena, a pet manje ubacio je Markoišvili.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Himki71:70Fenerbahçe
Petrol Olimpija81:79Red October Cantu
Panathinaikos79:68Real Madrid
1Real Madrid 73+94
2Panathinaikos 64+26
3Himki 64-1
4Fenerbahçe 55-11
5Red October Cantu 37-22
6Petrol Olimpija 37-86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!