Nogomet

Prvo poluvrijeme "bitke za Slavoniju" i polufinale Kupa

Josip Tolić • srijeda, 21.11.2012.
Prvo poluvrijeme "bitke za Slavoniju" i polufinale Kupa

Ovotjedne utakmice četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa ogledom u Vinkovcima zaključit će Cibalia i Osijek. Slavonski derbi uvijek je nabijen emocijama, stoga se i ovaj put očekuje velik interes navijača oba kluba i dobar nogomet. Ulog nikako nije malen - plasman u polufinale Kupa i nastavak borbe za Europu.

U različitim raspoloženjima dva slavonska prvoligaša dočekuju međusobni ogled u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa čiji će se prvi čin danas odigrati u Vinkovcima. Motiva, međutim, ni u kom slučaju ne bi trebalo izostati.

Za Cibaliju je ovaj susret došao u pravom trenutku. Izabranici Željka Kopića prošli su vikend prekinuli neugodan niz u prvenstvu od pet utakmica bez pobjede. Teško stečena pobjeda nad Splitom (2:1) ulijeva nadu prijateljima Nebeskoplavih pred veliki slavonski derbi, a igrači su se nakon pobjede nad Crvenima mogli u miru nastaviti pripremati u svom dvorištu jer su ponovno domaćini.

"Bitno nam je bilo dobiti utakmicu protiv Splita. Ona nam je vratila osmijeh na lice te lakše ulazimo u kup-utakmicu koja je iznimno važna. Jasno je kako ćemo odigrati bez ikakvih kalkulacija i učiniti sve da dođemo do pobjede. Vidjeli smo protiv Splita koliko znači podrška Ultrasa. Želimo taj kup i očekujem da nam svi koji vole ovaj klub pruže podršku jer uistinu trebamo tog 12. igrača", izjavio je Željko Kopić na konferenciji za novinare u Vinkovcima dan uoči utakmice.

Domaći trener ima problema s fizičkom spremom pojedinih igrača. Jurić i Matoš muku muče s ozljedama, dok su Tomislav Pavličić i Matej Mitrović zadobili lakša istegnuća u subotnjem ogledu. Ipak, Kopić ističe da "tko god istrčao na teren, mi ćemo dat sve od sebe da u prvoj utakmici Kupa pobijedimo".

Reprizi prošlogodišnjeg polufinala Kupa nadat će se Osječani. Momčad s Gradskog vrta tada je tek preuzeo Stanko Mršić i slavio ukupnim rezultatom 4:2. Upravo je strateg jedna od važnijih karika gostiju čiji će se igrači nadati da će njihov trener treću godinu u nizu povesti svoju momčad u polufinalu ovog natjecanja.

"Ne mogu najavljivati ništa spektakularno. Obećajem da ćemo dati maksimum, ali on nije prevelik u ovome trenutku. Dosta toga ovisi o protivniku, ali naravno da sve ovisi o nama", zagonetno je za Sport danas utakmicu najavio kapetan Bijelo-plavih Ivo Smoje.

Dojam nakon neugodnog poraza na Kantridi od Rijeke u prošlom kolu (3:1) Osječani će pokušati popraviti bez Aleksića, Dugandžića, Jugovića, Petrovića i Pušića koji su odsutni dulje vrijeme. Smoje se nada kako će nakon ozljede određenu minutažu dobiti Antonio Perošević, dok bi Branko Vrgoč trebao biti spreman za dvoboj.

"Mislim da nema nikakve veze što je ovo prva utakmica. Vidjeli smo i prošle sezone kako su se odvijale stvari. Prvu utakmicu smo mi dobili 3:0, a u uzvratu su oni mogli proći dalje. Vidjeli ste kakva je to bila utakmica u Vinkovcima. Želim reći da je prva utakmica bitna, ali treba čekati nastavak kako bi se sve riješilo", zaključio je Smoje.

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale, 1. utakmica:
Cibalia - Osijek, 17 sati

Hrvatski nogometni kup

četvrtfinale

GOŠK Dubrovnik0:1Lokomotiva
Zadar1:0Slaven Belupo
Cibalia1:1Osijek
Zelina1:1Hajduk
Lokomotiva0:0GOŠK Dubrovnik
Osijek1:3Cibalia
Slaven Belupo3:1Zadar
Hajduk2:0Zelina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Hrvatski nogometni kup

četvrtfinale

GOŠK Dubrovnik0:1Lokomotiva
Zadar1:0Slaven Belupo
Cibalia1:1Osijek
Zelina1:1Hajduk
Lokomotiva0:0GOŠK Dubrovnik
Osijek1:3Cibalia
Slaven Belupo3:1Zadar
Hajduk2:0Zelina

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.11.2012. u 12:40
    joj cuj ovih osjecana,samo prijete po portalima.'ko se boji zeca jos..hehe
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2012. u 12:27
    Invazija na VK,
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2012. u 11:47
    svi u Vinkulju, pokoriti to selo po tko zna koji put !!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.11.2012. u 11:46
    dosd su Osječani imali puno više sreće-mislm da će ovaj put imati Vinkovćani
    Obrisan korisnik