Košarka

Unicaja privremeno preuzela čelo skupine B, Alba prekinula seriju poraza u Francuskoj

Josip Tolić • petak, 23.11.2012.
Unicaja privremeno preuzela čelo skupine B, Alba prekinula seriju poraza u Francuskoj
Foto: EPA

U četvrtak su odigrane dvije od tri utakmice sedmog kola skupine B Eurolige. Košarkaši Unicaje došli su do šestog uzastopnog slavlja na svom parketu protiv Prokoma i tako osigurali nastavak natjecanja, dok je Alba došla do važnih bodova na gostovanju u Chalonu.

Unicaja Málaga - Asseco Prokom Gdynia 63:48

U Málagi je postao poznat prvi sigurni putnik u Top 16. Prokom se na gostovanju kod Unicaje tek jednu četvrtinu nosio ravnopravno s momčadi Jasmina Repeše. Španjolski je sastav u ogledu s malim brojem koševa slavio 63:48 i iskoristio priliku makar na 24 sata preuzeti vodeću poziciju u skupini B.

Dobitna petorka iz utakmice protiv Maccabija prošli tjedan Repeši je donijela i ovu pobjedu. Njegovi su izabranici do poluvremena pojačali tempo i na odmor otišli s 11 koševa viška, a u nastavku su postepeno dizali prednost. Poljski sastav pokušao je držati korak tricama, ali šut ga u tom segmentu nikako nije htio - pogodili su gostujući košarkaši samo jednom iz 21 pokušaja.

Najučinkovitiji košarkaš dvoboja bio je Unicajin Kosta Perović s 11 ubačaja, Earl Calloway dodao je 11, a hrvatski dvojac Luka Žorić i Krunoslav Simon osam odnosno četiri poena. Kod poraženih istaknuo se Adam Hrycaniuk, jedini s dvoznamenkastim učinkom (10 koševa).

Élan Chalon - Alba Berlin 82:87

Dugo se Élan držao protiv berlinske Albe u Chalonu u susretu sedmog kola Eurolige, no na kraju je ipak morao potpisati poraz. Nijemci su u posljednjoj četvrtini osigurali vrijednu pobjedu rezultatom 82:87 i ostali u igri za treće mjesto.

Krenulo je dobro za domaćine koji su nakon prve dionice ostvarili prednost od pet koševa razlike (20:15), a druga i treća četvrtina protekle su u egalu. Rasplet u posljednjih deset minuta otišao je na stranu Berlinčana koji su imali i deset koševa prednosti. Élan se vratio na samo "minus dva", ali do preokreta nije uspio doći.

Yassin Idbihi bio je prvi strijelac u pobjedničkoj momčadi sa 16 koševa i 77 posto šuta, a pridodao mu se Zack Morley s 13 poena. Na drugoj strani nije pomogao po 21 koš Blakea Schilba i Briona Rusha. Chalon je ostao na dvije pobjede, dok je Alba prekinula seriju od četiri poraza.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Elan Chalon82:87Alba Berlin
Unicaja Málaga63:48Asseco Prokom Gdynia
Montepaschi Siena89:87Maccabi Tel Aviv
1Maccabi Tel Aviv 82+102
2Unicaja Málaga 82+47
3Montepaschi Siena 55+35
4Alba Berlin 46-26
5Elan Chalon 37-61
6Asseco Prokom Gdynia 28-97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!