Košarka

Montepaschi Siena nakon nove drame do četvrte uzastopne pobjede

Mišo Gulić • petak, 23.11.2012.
Montepaschi Siena nakon nove drame do četvrte uzastopne pobjede
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Montepaschi Siena je nakon dramatične završnice i sjajno odigrane posljednje četvrtine uspjela svladati izraelski Maccabi, što joj je ujedno bila četvrta pobjeda u nizu...

Talijani su nakon tri poraza u tri uvodna kola nanizali četiri pobjede, od kojih je posljednja bila protiv Ponosa Izraela, a baš kao što je to slučaj bio i u nekim prethodnim, bodovi su sjeli nakon prave drame u završnici.

Uvodni dio utakmice protekao je u izjednačenoj igri, istina, uz tek blagu dominaciju Izraelaca, no najviše što su napravili u tom periodu bila su četiri koša viška. Jednako se nastavilo i u narednom periodu do odlaska na odmor, ponovno su gosti diktirali tempo, ali završnica prvog dijela ipak je otišla na stranu domaćih (44:41).

S odmakom vremena u trećoj četvrtini domaći su padali i polako počeli zaostajati, činilo se da je Maccabi blizu da prelomi utakmicu u svoju korist, imao je i prednost pred posljednji period, no tada su se ponovno probudili domaći i kreirali preokret.

Nakon svega nekoliko minuta igre Talijani su uhvatili priključak, nastavilo se tada koš za koš, smo je značilo da će posljednje sekunde odlučiti i pobjednika. Tako je i bilo. U posljednju minutu momčadi su ušle poravnate, stvar je tada u ruke uzeo Ress, vezao pet koševa, i svoju momčad, 18 sekundi prije kraja odveo na plus pet (87:82). Uzvratili su gosti tricom odmah u narednom napadu, napravili brzi prekršaj, Talijani su pogodili oba bacanja, čime je susret bio definitivno riješen.

Prvo ime kod Montepaschija bio je Brown koji je zabio 16 koševa te usto dodao i šest asistencija, a vrlo dobar je bio i Kasun čiji je učinak bio deset koševa i četiri skoka, što je ostvario u 14 minuta igre. Izraelskog velikana predvodio je James s 22 te Eliyahu koji je zabio tri koša manje.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Elan Chalon82:87Alba Berlin
Unicaja Málaga63:48Asseco Prokom Gdynia
Montepaschi Siena89:87Maccabi Tel Aviv
1Maccabi Tel Aviv 82+102
2Unicaja Málaga 82+47
3Montepaschi Siena 55+35
4Alba Berlin 46-26
5Elan Chalon 37-61
6Asseco Prokom Gdynia 28-97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!