Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale, uzvratna utakmica, 27.11.2012, 17:00 h, Stadion Gradski vrt, gledatelja: 4.000
Suci: Zlatko Šimčić, Josip Havaić (oba Koprivnica), Saša Fegeš (Nedelišće), Igor Križarić (Čakovec)
Osijek
Osijek
Marko Lešković 51'
1:3(0:1) Cibalia
Ivan Koledić 1'
Jakov Puljić 53'
Mladen Bartolović 90'+3'
Cibalia

Cibalia u slavonskom derbiju apsolutno zasluženo slavila usred Osijeka te izborila polufinale Kupa

Damir Žbulj • utorak, 27.11.2012.
Cibalia u slavonskom derbiju apsolutno zasluženo slavila usred Osijeka te izborila polufinale Kupa
Foto: FaH

Iako je Osijek imao aktivan rezultat iz prve utakmice, nije u uzvratu na svom terenu sačuvao 1:1 iz prvog susreta četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa iz Vinkovaca. Cibalia je pobjedom 3:1 u Gradskom vrtu apsolutno zasluženo, golovima Koledića, Puljića te u samoj završnici Bartolovića osigurala plasman u polufinale Kupa. Fantastičan je to rezultat za njihova novog trenera Miroslava Bojka...

Cibalia
Osijek
Cibalia
17
(do 61')
Pričuvni igrači
Trener
Stanko Mršić
1
Mladen Matković
7
Luka Muženjak
8
Jakov Puljić
9
Ivan Koledić
(do 55')
10
Tomislav Pavličić
(do 72')
11
Mladen Bartolović
13
Dario Župarić
14
Tomislav Jonjić
15
Matej Mitrović
22
Frane Vitaić
(do 63')
28
Tomislav Mazalović
Pričuvni igrači
3
Petar Mišić
55'
25
Marko Čulić
63'
26
Marko Terzić
72'
Trener
Miroslav Bojko

Nakon 1:1 u Vinkovcima, Osječani su najavljivali kako će pobjedom protiv Cibalije potvrditi prolazak u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa.

Međutim, potpuno suprotnost i razočaranje za Osječane, prošlosezonske finaliste, koji su se u Gradskom vrtu porazom oprostili od ovosezonskog natjecanja.

Pozitivan šok i smjena trenera odlično su djelovali na ekipu Cibalije. Kopića je na klupi zamijenio Miroslav Bojko, koji je posložio dobitnu kombinaciju i u kratkom vremenu uspio je podignuti atmosferu u ekipi, motivirati ju dovoljno za pobjedu u Gradskom vrtu i veliko slavlje vinkovačkih igrača i navijača.

Uz slobodan ulaz na stadion okupilo se u Gradskom vrtu gotovo pet tisuća navijača, no nije bilo slavlja za Osječane. Već je u prvoj minuti Cibalia stigla do prednosti, čime je anulirala gostujući pogodak Leškovića iz Vinkovaca prije tjedan dana.

Odličnu kontru u prvoj je minuti realizirao Koledić, usmjerivši utakmicu već u ranoj fazi na stranu gostiju.

Cibalia je igrala jako dobro, i apsolutno je zasluženo bila u vodstvu, međutim do odmora nije bilo promjene rezultata. U nastavku, Osječani se bude iz sna, no, gosti su ekspresno uzvratili udarac.

Nakon šest minuta igre u drugom poluvremenu, Lešković se ponovno iskazao kao jedan od boljih Osječana. Primirio je loptu na prsa i s nekih pet metara poentirao pored Matkovića. Bio je to rezultat koji je domaćinu garantirao ugodniji ostatak utakmice, i eventualne produžetke. No, u toj situaciji nalazili su se samo dvije minute.

Prodor Muženjaka i njegov dobar ubačaj u kazneni prostor odlično je ispratio Puljić, koji glavom zabija za 1:2 Cibalije. Bio je to trenutak koji je prelomio utakmicu na stranu gostiju.

Što je vrijeme više odmicalo, Osječani su bili svjesniji kako moraju zaigrati na sve ili ništa.

U samoj završnici, iako su im trebala dva pogotka, nisu domaći nogometaši posustali. Veliku priliku propustio je u 84. minuti Smoje, koji je glavom poslao loptu preko grede, dok je samo nekoliko trenutaka kasnije Zubak iz slobodnog udarca prebacio živi zid, lopta je liznula vratnicu, međutim, prednost je ostala na strani Vinkovčana.

Ibriks je imao jednu od posljednjih prilika, ali nakon što lopta nije završila u mreži bilo je jasno kako je Cibalija u polufinalu Kupa. Potvrda je stigla u sučevoj nadoknadi. Osječani su izgubili loptu kod protivničkog kaznenog prostora, Bartolović ju je primirio na 40-ak metara, zaobišao je istrčalog Vargića i iz daljine sigurno loptu poslao u praznu mrežu.

Nije dugo trebalo Vinkovčanima za uzvrat. Nakon što ih je ove godine u travnju Osijek izbacio u polufinalu prošlosezonskog natjecanja, Cibalia se trijumfalno vratila, slavila usred Osijeka, za veliko slavlje nad još većim slavonskim rivalom, osiguravši polufinale, što je za ovu ekipu i više nego fenomenalan rezultat.

Hrvatski nogometni kup

četvrtfinale

GOŠK Dubrovnik0:1Lokomotiva
Zadar1:0Slaven Belupo
Cibalia1:1Osijek
Zelina1:1Hajduk
Lokomotiva0:0GOŠK Dubrovnik
Osijek1:3Cibalia
Slaven Belupo3:1Zadar
Hajduk2:0Zelina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2012. u 00:45
    Osijek nikad lošiji, toliko nezalaganja, bez imalo želje, pa biste ni zaslužili nikavu plaću, sramotu ste danas napravili, bruka, 5 000 ljudi na stadionu a vas boli racku i šetate se ko najveće babe dok vas ovi ismijavaju na terenu !!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2012. u 00:39
    naši su treneri čuđenje u svijetu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2012. u 22:24
    to je samo zato što mršića suci ne vole. i tako on već ne zna za pobjedu sto godina ali lajat kako je ugrožen nikad neće zaboraviti.
    Obrisan korisnik
  • mozda27.11.2012. u 21:49
    bogami ovaj mali leskovc trpa redovito.jos jedan kandidat za daltonovu stalu?
    mozda
  • Spoljo27.11.2012. u 21:11
    Do sada je Dinamo izgubio na Kantridi i u Parku SKOJevaca.I Rijeka i Split su nakon toga poraženi u Vinkovcima. Nadam se da će se serija nastaviti
    Spoljo